Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİDENİN ADALETİ

MİDENİN ADALETİ


  Büyük mevki sahibi olanların büyük midesi, küçük mevki sahibi olanların küçük midesi olduğunu biliyor muydunuz? Ben anlatayım sizde belki bana hak verirsiniz. 2018 bütçesi den memur ve emeklilere ne kadar zam çıktı. Verilen zam ilk 6 ay için % 4 ikinci 6 ay için % 3 bu rakamlar verilecek zam öyle değil mi? Bu zam %9 olarak dondurulan enflasyonun rakamının altında. Vergilere yapılan zammında altında.

Şimdi emekli milletvekillerine yapılan zam ne kadar? % 10,7 tahmin ediyorum milletvekillerine de ayni zam yapılmıştır. Şimdi neden ayrımcılık yapılıyor? Bu midenin adaletidir. Çünkü onların mideleri bizlerin midelerine nazaran daha büyüktür. Bir defa enflasyonun üzeridir. Ayrıca 12 ay bolunca %10,7 olarak alacaklar. Bizim zamları parçalı veriyorlar buradan da kaybımız oluyor.

Gazeteci Can Ataklı bu gün TV programında yerinde bir açıklama yaptı. Amerika da tutuklu halk bankası müdür yardımcısı ve şarkıcının kocası için. Cumhurbaşkanı bunları itirafçı yapmaya uğraşıyorlar diyor. Can Ataklı ise itirafçı kelimesini yanlış buluyor. İftiracı kelimesi kullanılsa daha iyi olur diyor. Birde Birleşmiş Milletler Türkiye yüklü bir para cezası kesmeye hazırlanıyor. Bu haber bana şimdi özel bir yerden geldi dedi. Söylediği rakamda 600 yüz varda. Orasını tam anlayamadım.

Her halde 600 bin dolar olacak. Bu ülke ceza ödemekten bir türlü kurtulamadı. Şayet hay beden ödenen paralar olmasaydı. Bu ülke güllük gülistanlık olurdu. Avrupa insan hakları mahkemesine en fazla ceza ödeyen ülke Türkiye olarak açıklandı. Ergenekon ve balyoz davalarından mağdur olanlara tazminat ödeniyor. Eskiden hâkimler kanunlara aykırı haksız bir kara verdiklerinde. Mağdur mahkemeye müracaat ettiğinde mahkeme haksız karar verildiğine hükmettiğinde. Tazminatı hâkimler ödüyordu.

İktidar bunu değiştirdi. Böyle durumlarda hâkimlerin ödediği parayı devlet ödeyecek diye kanunu değiştirdiler. Libya ya hiç gereği yokken. Ne kadar olduğu belli olmaya yalnız uçaklarla çok yüklü para götürüldü biline bilinen bu parala gönderilmeseydi. Ülkenin birçok meseline mehlem olurdu. Suriye batağına harcana paralarla neler yapılmazdı? Hala da harcanmaya devam ediliyor. Özgür Suriye ordusuna harcanan paralar. Terör örgütlerine harcanan paralar. Gereksiz harcamalar olmasaydı.

Bu ülke bu duruma düşmezdi. Borç ödenemez hale gelmezdi. Elimizi attığımız her yerden Zaralı çıktık. Karlı hiçbir şeyimiz yer yok. Yap işlet modeli yapılan yerlerden karlı çıkacağımız hesaplandı. Amma hesapsız yapılan işlemlerden dolayı zararlı çıktık. Önce vergilere zam yapıldı. Billâhsa Mortlu Taşıtlar vergisine % 40 zam yapıldı. Gelen itirazlar üzerine bu zammı düşürdüler. Ben o zaman demiştim ön gördükleri bu gelecek parayı mutlaka bizden alırlar demiştim. Ne tekin dediğim gibi oldu.

Çünkü Mehmet Şimşek bu zamlardan gelecek paranın miktarını verdi. Plan gelecek para üzerine yapılmış. Ve bu parayı toplamak için. İndirdikleri oran kadarını başka yerlere zam yaptılar. Alın benzin 5.37 oldu. Yılbaşından sonra benzini 6 TL den almaya hazır olun. Daha birçok maddeye zam gelecek. Mehmet Şimşek vergi artışından gelen parayı savunmada harcayacağız dedi. Bir ülke savunması için.

Harcayacağı parayı vergilere yapılan zamdan gelen paraya bağladı ise sözün bittiği yere gelinmiş demektir. Ayrıca Mehmet Şimşek enflasyonu % 9 olarak dondurduk diyor. Şimdiden enflasyon % 15 civarındadır bunlar çarşı Pazar nedir bilmiyorlar. 2018 senesi vatandaş için çok sıkıntılı geçecek. 2 metre küp suya 12,50 ödüyordum. Bu ay 17.00 TL ödedim haberimiz olmadan her şeye gizliden zam yapılıyor.

Birazda siyasetten bahsedelim. CHP genel başkanı Kılıçdarğlu cumhurbaşkanının sözlerine cevap niteliği de bazı şeyler söyledi. Şimdi hakkında soruşturma açılmış. AKP milletvekili Metiner sen kısmin de bizim genel başkanımızı eleştiriyorsun diyor. Önce sen kimsinde bir partinin genel başkanına bunu söylüyorsun. Kılıçdaroğlu mahalli seçimleri hemen yapalım hodri meydan dedi. İktidar yöneticilerinden hiçbir ses gelmedi. Bu Mehmet Metiner denen zat hodri meydan diyor. Herkes haddini bilmelidir.

CHP sözcüsüne bu Mehmet Metinerin söyledikleri soruldu. Benim muhatabım değil dedi. Doğrusunu söyledi.  CHP´nin erken seçim çıkışının sebebi ise kendi belediye başkanlarının başına gelecekleri önlemek içindir. Çünkü diğer partilerden olan belediye başkanlarının görevden alınabilecekleri sinyali iktidar tarafından verildi. CHP genel başkanı da görevden almalarla uğraşmayın.

Gelin mahalli seçimleri öne alalım hemen yapalım diyor. Bir yede doğru söylüyor. Görevden alıp da belediye başkanlarının onuru ile oynamayın demek istiyor. İktidar menfaati olmayan hiçbir işe yanaşmaz. Fakat bahçeliden bunun için hiçbir açıklama gelmedi. Bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eğleye. Yeni kurulan İYİ parti ülkemiz için hayırlı olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25-10- 2017 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44