Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLET KANDIRILIYOR

MİLLET KANDIRILIYOR


Yargı yaz saatinin kaldırılmasına karar verdi. Enerji bakanı kaldırılmayacak devam dedi. Bu yaz saati uygulamasını vatandaşta istemiyor. Çocuklarımız okula karanlıkta gidiyor diyorlar. Çalışan herkes bundan şikâyetçidir. Hani siz milletin istediğini yapıyordunuz? Şimdi milletle dalga geçer gibi. Bakanlar kurulu karar almış.

28 Ekim 2018 de yaz saati uygulaması kaldırılacakmış. İyide şimdi bir sene devam etmenin anlamı nedir? Millet istedi de onun için kaldırdık mı diyeceksiniz? Millete rağmen bu kararın alınmasının anlamı nedir? Siz istediğiniz zaman değil. Biz istediğimiz zaman kaldırırız demek için midir? Bu milleti kandırmaktır. Belki seneye biz yaz saati uygulamasının kaldırılmasından vazgeçtik. Denildiğinde millet bir sene kandırılmış olmayacak mı?

CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaoğlu mahalli seçimleri erkene alalım seçimi hemen yapalım diyor. İktidarın sözcüsü ? milleti bir erken seçim masrafına sokamayız? diyor. Ülkesini milletini nasıl düşünüyor. Diyesi geliyor insanın içerisinden. 7 Haziranda yapılan milletvekili seçimini. 1 Kasımda neden tekrar yaptınız? Mahalli seçimi hemen yapmaya kalksanız dahi. 6 aydan önce yapamazsınız. Bu da mahalli seçimleri bir sene öne almaktır. Milletvekili seçimini 5 ay sonra yaptınız buna ne diyeceksiniz?  Bunda millete masraf yaptırmadınız mı?

AKP genel başkanın CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun erken seçim istemesine cevap veriyor. ? Ne erken seçim? Seçimlerin tarihleri bellidir. Zamanı geldiğinde yapılır. Sen 2019´za kadar çalış? diyor. 7 Kasımda yapılan milletvekili seçimi erken seçim değil miydi? Diyeceksiniz ki hükümet kurulmadı? Koalisyonun kurulması için çaba harcandı mı? 45 gün içerisinde hükümetin kurulması için değil. Kurulmaması için çaba harcandı.

O dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu elindeki hükümet kurma yetkisini 40 gün kullandı. Koalisyon görüşmesi yapıyorum diye. Koalisyon kurmak için değil. Kurmamak ve yetkiyi sonuna kadar kullanmak için çaba harcadı. 40 gün sonra ben koalisyon kuramadım diye yetkiyi iade etti. Artık erken seçimin önünü açmıştı. İstenseydi o zaman koalisyon kurulabilinirdi. Erken seçime gerek kalmazdı. Temayüllere göre ana muhalefet liderine görev verilmesi gerekirken. Görev dahi verilmedi. Millete dayatma ile seçim sandığı 1 Kasımda önüne kondu. Bahçeli sayesinde iktidarı ele geçirdiler. Şimdide ne erken seçimi zamanı gelince yapılır diyorlar.

Millete erken seçim masrafı yaptırmayız diyorlar. Nalıncı keseri gibi hep kendilerinden yana yontuyorlar. Milleti kandırıyorlar. Bakan Zeybekçi ekonomi coştu diyor. Allah aşkın ya bakan Türkiye de yaşamıyor. Ya da biz başka ülkede yaşıyoruz. Sayın bakanım biraz küçük atta civcivlerde yesin. Coşan ekonomide enflasyon artmaz. İşsizlik artmaz. Vatandaş geçim sıkıntısı çekmez. Cari açık olmaz. Bütçe açık verip de borçlanma yetkisi istenmez. Başkaları sizi kandırıyor sizde milleti kandırıyorsunuz. Coşan ekonomide esnaf dert yanmaz. 

Tarım bakanı ha bire sallıyor. Bir hafta içerisinde et fiyatları düşecek diyor. Şimdide hayvan üreticileri ile anlaştık. Hayvanlarını kilosu 25 TL den keseceğiz diyor. İyide madem böyle bir yol vardı da. Bunu daha önce neden yapmadınız da? Sırbistan ile 5 bin ton lop et anlaşması yaptınız? Zannedersem Sırbistan dan gelecek ette göre bir hafta içerisinde et fiyatları ucuzlayacak dedi. Oradan da et gelmeyince açık düştü. Tarım bakanı da milleti kandırdı.

Aklıma gelmişken vatandaş şu soruyu soruyor. Yaz saati uygulaması neden? Şimdi kaldırılmıyor da? Bir sene sonra kaldırılıyor diye soruyorlar. Lütfen milletin bu sorusuna cevap verin.

Paraya çok ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Çünkü vergilere zam yapıldı. Bu vergilerden gelecek parayı savunmada kullanacağız denildi. Bu paraya çok ihtiyaç duyulduğunun göstergesidir. Yapılan zam oranını düşürdünüz. Fakat düşürülen oran kadarını başka yerlerden alıyorsunuz. Çünkü Mehmet Şimşek vergi artışından beklenen rakamı söyledi. O rakamı başka yerlere zam yaparak karşılayacaksınız. Milleti yine kandırdınız. Su faturalarında bakım parası var. Sayıştay´ın incelemesinde bu paranın iki defa alındığı açıklandı. Suyun satış fiyatını içersine bakım parası dâhil edilmiş.  Ayrıca bir hane açılarak bakım parası tekrar alınmış.

Bu milleti kandırmak değil de nedir? Milleti kandırmadan söyleyin de alın. Bu millet vefalı millettir. Şu kadar paraya ihtiyacımız var, deyin. Millet ses çıkarmaz. Amma kandırılmayı içine sindiremez. Petrol ürünler, doğalgaz, elektrik, sigara, içki, su devletin altın yumurtlayan ürünleri. Sıkıştıkça bunlara zam yapılıyor. Kanaatimce yılbaşında zam furyacı gelecek. Durum onu gösteriyor. İtibardan tasarruf yapılmaz. Son model arabaya binilir. Uçaklar alınır. İtibar zedelenmesin diye. Amma fakir fukaranın sofrasında bir dilim ekmek alınır. İslamiyet de gösteriş yoktur. Sadelik vardır. İktidarı birileri kandırıyor. İktidarda milleti kandırıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29-10-2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44