Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLET ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE

MİLLET ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE


Millet şaşkınlık içerisinde ne yapacağını bilmiyor. Ayrıca ne ağlaya biliyorlar! Nede gülebiliyorlar! Zaten ülkede gülen kalmadı. Gülenler keyfinden gülmüyor. Kahrolduğunu çevresine belli etmemek için. Gülüyor gibi gözüküyorlar.  

Gülmemiz şaşkınlıktandır. Ağlanacak halimize gülüyoruz. Şaşkınlıktan nasıl gülmezsin. Sağ olsun yöneticilerimiz itibarda tasarruf olmaz diyerek 3 adet son model zırhlı her türlü konfora sahip Mercedes almışlar. Fiyatı beni hiç ilgilendirmiyor. İsterse 10 liraya alsınlar. Vatandaşa bir kilo et alacağına yarım kilo al. Bir kilo domates alacağına iki adet domates al. Bir kilo biber alana kadar 4 tane biber al diye vatandaşa telkinde bulunan AKP milletvekili. Yüreğin yetiyorsa cesaretin varsa. Şu alınan son model her türlü konfora sahip ve zırhlı 3 adet Mercedes alanlara da bir şeyler söyle de görelim.

Hadi sayın vekilim siz milletvekilisiniz. Bu alınan 3 arabanın neden alındığını sorabilirsiniz. Tamim yayınlanıyor. Tasarruf yapılması için vatandaşa telkinde bulunuluyor.  Yayınladıkları tamime kendileri uymuyor. Ekonominin bu kadar bozuk olduğu bir dönemde Ekonomi kurtuluş savaşı ilan edildiği bir dönemde Bu alınan 3 lüks aracın satın alınması söylenenlerin ve yapılan uygulamanın tam tersini gösteriyor. Hem ekonomi kurtuluş savaşı ilan ediyorsunuz? Ondan sonrada son model 3 zırhlı ve her türlü konfora haiz pahalı Mercedes araba alıyorsunuz. İkisinden birisi yanlış. İki yanlış bir arada olmaz.

İki yanlışı bir arada yapmak güven kaybına neden olur. Hani itibarda tasarruf olmaz diyorsunuz ya? İtibarında zedelenmesine neden oluyor. Yayınlanan tasarruf genelgesini de etkisiz hale getiriliyor.  Karma karışık bir ortam oluşuyor. Buda millette tedirginlik yaratıyor. Yapılan bu kadar zamdan dolayı milletin kafası iyice allak bullak oluyor. Bizden önce bu ülkede traktör mü vardı? Diyorsunuz! Traktörü kullanan çiftçinin ve köylünün kullandığı mazot onların belini büktü. Köylü ve çiftçiyi nerede ise kara sapana dönecek duruma getirdiniz. Mazot ve benzine yapılan zamlar ülkeyi çok gerilere götürecek duruma getirdiniz. Kara sapan, kağnı, at arabası, payton gibi çok eskiden kullanılan araç ve gereçleri gündeme getirir.

Böyle söyledim diye. Eski Türkiye de zaten bunlar vardı. Biz bunların yerine bu günkü kullanılan araç ve gereçleri getirdik diye kendinize paye çıkarmayın. Sizin teslim aldığını ülkede bugün kullanılan araç gereçlerin hepsi vardı.  Hatta daha fazlası vardı.  Fabrikalar vardı. İşçi çalıştıran tesisler vardı. AKP sayesinde ne fabrika kaldı. Ne tesisler kaldı. Hepsi satıldı. Parayı veren düdüğü çalar dediniz ve dediğiniz gibide yaptınız.  Gelecek nesillere bırakacak milli servet kalmadı. Şimdi il ve ilçelerdeki hazine arazileri satılmaya başlandı.

Yaptıklarınızla övünemiyorsunuz. Eskiden övünüyordunuz. Fakat yap işlet devret modelinin ne olduğunu bilmiyorlardı. Bu modele birde garanti verilince işin cılkı çıktı. Şimdi bu garantilere para yetiştirilemiyor. Birde dolar bazında ödeme anlaşması yapılmış. Bu ülkenin kanunlarına güvenmeyen iktidar İngiliz kanunlarına göre anlaşma imzalamış.  Bu yap işlet modeli ile iş yapan4-5 şirket. Dünyalıklarını yapmışlar. Yalnız kedileri değil 2 göbek sonla gelecek olanların gelecekleri de garanti altına alınmıştır. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

20- 12- 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,46% -0,06
  • EURO

    34,73% -0,68
  • GRAM ALTIN

    2434,79% -0,04
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31