Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETE SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİ KALMADI

MİLLETE SÖYLEYECEK BİR ŞEYLERİ KALMADI


Millete söyleyecek bir şeyleri kalmadığı için. Türkiye ittifakından bahsetmeye başladılar. Millete referandum da Ne dediler? Başkanlık gelecek ülke uçacak, millet refaha kavuşacak, ülkeye huzur gelecek, terör bitecek dediler. Bu vaatlerle milletten oy istediler. Başkanlık geldi ülke utçumu? Yere mi çakıldı? Maalesef ülke daha kötüye gitti. Enflasyon son senelerin en üst tabakasına çıktı. Enflasyon bölümüne bakan kişi görevden alındı.

Yerine iktidarın dediğini yapacak olan. Damadın enerji bakanlığından arkadaşı olan kişi atandı. Ülkede her şey tersine gitti. Yoksulluk ve fukaralılık arttı. İşsizlik her geçen gün arttı. Ülkede huzursuzluk tavan yaptı. Çünkü iktidar başkanlık gelecek ülke uçacak. Vatandaş rahata kavuşacak demişti. Vatandaş bu söylemlere inanarak oy vermişti. Terör bitecekti terör bitmedi. Artık enflasyon yükselince dolarda yükseldi. Ekonomi her geçen gün kötüye gitmeye başladı. 15 şeker fabrikası satıldı. Elektriğe, doğalgaza, benzine, mazota, gübreye, yeme zam üstüne zam yapıldı. Bu zamlar gıda maddelerini vurdu.

Enflasyonu önlemek için alına önlemler çare olmadı. Acı soğan gündem oldu. Soğan üreticilerine söylenmedik laf kalmadı. Cumhurbaşkanı iki kimliğe sahip oldu. Bir yerde cumhurbaşkanı olarak konuştu. Bir yerde AKP´nin lideri olarak konuştu. Buda ülkede sıkıntı yarattı. Milletin beni mecliste temsilcim olsun diye gönderdiği milletvekillerinden bakan yapılmadı. Cumhurbaşkanı dışarıdan bakanlar atadı. Sarayda komiteler kuruldu. Ofisler açıldı. Bunlar sarayda ikici hükümet gibi görev yapmaya başladı. Resmen kriz yaşanmaya başlandı.

Dolar aldı başını gitti. Bu doların yükselmesini papaz burona ya bağlandı. Bu papaz Amerika vatandaşı idi. Ve terörist ajan diye tutuklu idi. Amerika ya al papazı ver Güleni diyenler oldu. Artık işlerin içersinde çıkılamayınca papaz suçlu gösterildi. Doların tavan yapmasına papaz sebep oldu denildi. Amerika da bir toplantıya iki ekiple katılındı. Bir ekip önceden gitti. Gerekli temasları yaptı. Arkada cumhurbaşkanın başkanlığında ikinci bir ekip daha Amerika ya gitti. O günler papazım mahkemesi vardı. Papaza dolar artışından dolayı söylenmedik laf kalmadı. Amerika da papazı verin diyordu.

Bizden kimse adam alamaz O terörist, ajan denildi. İkinci heyet Amerika ya gittikten sonra cumhurbaşkanımız. Doların artmasının papazla alakası yok dedi. İki üç gün sonrada papazın mahkemesi vardı. 15 Ekim tarihinde. Cumhurbaşkanı 15 Ekimde papazın mahkemesi var. Mahkemenin verdiği karara saygı duymalıyız dedi. Amerika dışişleri bakanı Papazın bu Mahkemede serbest kalacağını söylüyordu. 15 Ekim günü papaz berat etti. Serbest kaldı. Özel uçakla Amerika ya gitti. Söylenen sözlerin hepsi havada kaldı. Milletin gazını almak için söylenmiş laflar olarak kaldı. Başkanlık sistemine geçildikten sonra ne söylendi ise tersi oldu. Buraya kadar olanları kısaca anlattım.

Mahalli seçimlerin süreci başlaması ile sebze ve meyvelerde fiyatlar birden tavan yaptı. Sebep enflasyon son senelerin rekorunu kırdı. İktidar bu enflasyon rakamlarını istediği seviyede gösterdi. Fakat fiyat artışlarının önüne geçemedi. Çünkü alınan tedbirler enflasyonu önleyecek tedbirler değildi. Enflasyonu düşürmek için alınacak tedbirler. Üreticinin girdilerinin düşürülmesi gerekiyordu. Mahalli seçimlerin propaganda süreci başladı. İttifaklar yapıldı. Bir tarafta cumhur ittifakı, diğer tarafta millet ittifakı. Millet ittifakı cumhur ittifakı tarafından. Terör örgütleri ile işbirliği yapmakla itham edilmeye başlandı.

Sonra bu eleştirilere diğer partilerde katıldı. İllet, zillet kelimeleri ile eleştirilmeye başlandı. Kandilden emir alıyorlar denildi. Bunlar dörtlü çete denildi. Daha birçok şeylerle itham edildiler. Zannettiler ki? Bizim bu söylediğimize millet inanacak. Bize oy verecek diye düşündüler. Çünkü her gün cumhur ittifakının ortakları ayni şeyleri söylüyorlardı. Millet seçimde bu ithamlara inanmadıklarını gösterdi.

Millete söyleyecek bir şeyleri kalmayınca. Ve ülkenin gidişatı da iyi olmayınca ve bu işin içersinde çıkmanın zor olduğunu gördüler. Hemen Türkiye ittifakını ortaya attılar. Bahçeli karşı gibi duruyor. Amma ben inanmıyorum. Bu iki parti birbirine muhtaçtır. Artık yaptıkları ittifakla işlerin altından kalkamayacaklarını anladılar. Bu yükün altından kalmanın kolay olmayacağını farkında oldukları için. Yanlarına milleti de alarak, ne yapılması gerekiyorsa birlikte yapalım demeye başladılar. Fakat bana göre bu Türkiye ittifakı olmaz. Çünkü milletin onuru ile oynadılar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30-04-2019 KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44