Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETE ZULÜM EDİLİYOR

MİLLETE ZULÜM EDİLİYOR


Demokrasinin olmadığı yerde adalette olmaz. Demokratik bir hak olan fikir ve düşünce özgürlüğü serbestçe dile getirilmesi. Demokrasi askıya alınmışsa bu demokratik hakkı kullanamazsınız. Hakkını armana veya sesini duyurmana müsaade edilmez. İki vatandaşa görevlerinden el çektirilmiş. Görevlerine dönebilmek için seslerini duyuramamış olmalılar ki. Açlık grevine başvurmuşlar. Bu açlık grevleri 70 günü bulmuş. Siz neden bu yola başvurdunuz diyen hiçbir makam yok. Olmadığı gibi evlerine baskın yapılıp gözaltına alınıyorlar. Bunlara destek olmak için gelenler polis tarafından dağıtılıyor.

Ne dağıtma böyle bir olay şimdiye kadar yaşanmadı. Bir kadın saçlarından tutup metrelerce sürükleniyor. Kadının saçları kökünden sökülüyor. Orada bulunan CHP milletvekili Mustafa Balbay müdahale etmek istiyor. Müdahale ettirmiyorlar. Bu milletvekili kadının koparılan bir tutam saçını eline aldı gösterdi. Kadına bu kadar şiddeti reva görenler erkeklere nasıl davranıyorlar acaba? Şiddet daima düşmanlık yaratır. İnsanları asileştirir. İşte demokrasinin olmadığı yerde adalette olmaz. Demokrasinin olmadığı yerde hak aramakta olmaz. Hani bu ülkede ileri demokrasi vardı. Demokrasinin ve adaletin olmadığı yerde zülüm vardır. Orada vatandaşlara uygulanan bu şiddet zülümdür. Bu adalet bir gün herkese lazım olabilir.

FETÖ den tutuklanan yüzlerce kişi var. Bazıları bu örgütün mensubu olabilir. Fakat bazılarının hiçbir bağlantısı olmadan tutuklanıyor. Bunlar akvaryum ve dere balığı gibiler. Esas balina balıklarını gören yok. Hâlbuki bu balina balıkları etraflarında dolaşıyor. Şu 15 Temmuz kalkışmasından dolayı tutuklu olanlar var. Bunları içerisinde rütbeli subaylar var. Birde erler var. 10 ay oldu. Mahkemeye geçtiğimiz hafta içerisinde çıktılar. İki sorgulamaları sürdü üçüncü gün bazılarının tahliyesi bekleniyordu. Ne gezer? Tutuksuz yargılanan kişilerinde tutuklanmasına karar veriliyor. Bu yargılananların çoğu rütbeli subaylar.

Benim bir yakınımda var. FETÖ örgütü ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yok. Birisi ihbar mektubu göndermiş. Bunun üzerine tutuklandı. Mahkemeye yeni çıkarıldı. Üç gün sorgulandıktan sonra mahkeme ileri bir tarihe ertelendi. Bu gurubun içerisinde rütbesiz erlerde var. Bu askerler emir kuldur. Bunlarda rütbelilerle birlikten 10 aydır tutuklular. Ve bunların bulundukları yerde kışladan dışarı çıkma falanda yok. Bu askerler mağdur olanlardır. Askerlikte bir kural vardır. Emir demiri keser derler. Bu çocukların günahı asker olmaktır. Komutanlarının verdiği emri yerine getirmek bir askerin görevidir. Emre uymayan cezalandırılır. Bunları yargılayanlar askerlik yapmışlardır. Ve yedek subay olarak askerliklerini yapmış olanlardır.

Kendileri de askerlik yaparken böyle erlere emir vermişlerdir. Bu çocukların emir kulu olduklarını bilmeleri gerekir. Bunları içeride tutmak zülümdür. İslamiyet´te zülüm haramdır. Allah ayeti kerimesinde şöyle buyuruyor. ?Ben kendime zulmü haram kıldım. Size de haram kıldım. Birbirinize zulüm etmeyin? buyuruyor. Sokağa çıkanlar dövülüyor. Bazıları tutuklanıyor. Demokrasinin olmadığı yerde adalette olmaz. İnsanlara suçsuz yere zulüm edilir. OHAL´in olduğu yerde demokrasi olmaz. Adalet olmaz. Adaletin olmadığı yerde de zülüm vardır. Lütfen insanlarımıza adaletli davranalım. Bu adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Adalette Hazreti Ömer´in adaleti kılavuzumuz olmalıdır. 

Müslümanların adaleti Hazreti Ömer´in adaleti olmalıdır. Bu günlerde yaşanan olaylar Müslümanlığın hiçbir yerinde yoktur. Demokrasinin ve adaletin olmadığı yerde şiddet vardır. Şiddet düşmanlık yaratır. Sevgiyi saygıyı yok eder. İnsanları asileştirir. Bu gün ülkemizde şiddet aldı başını gidiyor. Her gün bir yerlerde çocuklarının gözleri önünde kadınlar cinayete kurban gidiyor. Bunun nedeni de adaletsizliktir. Hâlbuki İslamiyet´te insan öldürmek yoktur. Bir insanı sebepsiz yere öldürmek. Bütün insanları öldürmekle eş değerdedir. Bir kişiyi ölümden kurtarmak, bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir. İnsanlar insan gibi davranalım. Her türlü canlıyı öldürmek insanlığa yakışmaz. Bizi yaratanda Allah diğer canlıları da yaratan Allah´tır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 23-05-2017 M. KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44