Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETE SAYGI GEREKİR

MİLLETE SAYGI GEREKİR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

İktidar 76 milyonun iktidarı olduğuna göre. Millete saygı göstermesi gerekir. Milletin a….. koyacağız diyen kendin bilme millete saygısı olmayan. Birisine iktidar hava limanı ihalesini veriyorsa, bu millete saygısızlıktır. Bırakın hava limanı ihalesini kümes ihalesi dahi verilmez. Hem millete küfür edecek. Hem de milletin sırtından para kazanacak. Millet bunu içersine sindiremiyor.

Millet olan son olaylardan sonra infiale halinde. Herkes burnundan soluyor. Yüreği yanıyor. Lice’deki bayrak indirme olayına öfkesi geçmeden. Sokaklarda gösteri yaparken birde Musul konsolosluğumuz basılıyor. 48 vatandaşımız esir alınıyor. Tır şoförlerimiz esir alınıyor. Sanki hiçbir şey olmamış gibi. İktidar miting yapıyor! Açılışlar yapıyor! Bu millete saygısızlıktır. İngiltere başbakanı ABD ye ziyarete gitmişti. Ülkesinde bir kişi öldürüldü ziyaretini yarıda kesip ülkesine döndü. Bizim başbakanımız cumhurbaşkanlığı seçimi için mitinler düzenliyor. Kasap et derdinde koyun can derdinde.

Bayrak indirme olayı. O kadar basite indirgendi ki. Şayet direkten bayrağı indirilen kişi vurulsaydı. PKK ve HDP bunu kullanacaktı, denildi. Bu söylem onlardan çekinmenin göstergesidir. Dünyanın dördüncü büyük ordusuna sahip ordu emrinizde iken terör örgütü mensuplarından korkulur mu? Tabii orduya güveniniz yok. Bu generallerle iyi ki harbe falan girmemişiz demediniz mi?

İçişleri bakanından duyduğumuz bir söylem var. “Hiç kimse bizim sabrımızı test etmeye, gücümüzü sınamaya kalkması” diyor. Sayın dışişlerin bakanına sormak gerekir. Suriye uçağımızı düşürdü. İki pilotumuzu şehit etti. O zamanda ayni şeyleri söylemişti. Gaziantep de bomba patlatıldı yine ayni sözleri duyduk. Hatay da bomba patlatıldı. Yine ayni sözleri duyduk.

Musul da konsolosluğumuz basıldı vatandaşlarımız rehin alındı yine ayni sözleri duydu. Bu ne sabırmış? Bu ne güç sınamasına tahammül göstermektmiş. Bu olaylarda bırakın içişleri bakanının sabrını. Sabır taşı çatlardı. Bunlar millete saygısızlıktır. Milletin gazını almaktır. Fakat millet bu söylemler karşısında daha çok infiale sürükleniyor. Türk milleti milliyetçi bir millettir. Vatan toprağı için canını seve seve verir. Bayrak için canını verir. Çünkü bayrak bu milletin namusudur, gururudur, onurudur.  Siz bu milleti ya tanımıyorsunuz? Ya da bu türk milletini gale almıyorsunuz? Böyle olmamış olsaydı? Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız demezdiniz.

Konsolosluğa yapılan baskında. Direnmeden teslim olun emri verildiğini haberlerde duyunca. Böyle bir şey olamaz diye inanmadık. Yöneticiler bu olayı doğrulayınca şaşırdık. Özel harekâtçılar öyle bir eğitim almıştır ki. Birisi rahatlıkla 50-60 kişi ile başa çıkabilir. Ya oradakiler özel harekâtçı değil. Özel harekâtçı kadrosuna alınmış kişiler. Çünkü özel harekâtçılar teslim olun direnmeyin emrine uymazlar. Onurlarını ve gururlarını düşünürler.

Otomatik silahlı bin kişi gelmiş. Tankları var oradaki personeli ateşe atamazdık demek. IŞİD örgütüne boyun eğmektir. Veya IŞİD örgütüyle anlaşmalı bu olay düzenlenmiş olabilir. Çünkü IŞİD örgütünün kendisini dünyaya tanıtmaya ihtiyacı var. İktidarında seçimler için kahramanlığa ihtiyacı var. Bakın rehinelerimizi tere yağdan kıl çeker gibi kurtardık. İşte bizim büyüklüğümüz budur diyecekler.

IŞİD’In iktidar tarafından desteklendiğini bilmeyen yok. IŞİD’nın terör örgütü olduğunu herkes söylüyor. Yalnız biz terör örgütü demiyoruz. Kendimize büyük devletiz diyoruz da. Büyük devlet olmanın şartlarına uyamıyoruz. Şu olay İsrail’in başına gelseydi. Hani başbakanımız cemaat için inlerine gireceğiz diyor ya. İsrail IŞİD’nın inlerine girerdi. Adamlar Suriye’yi uçakları ile vuruyor. Bir ara Libya da bazı hedefleri bile vurmuştu. İşte büyük devlet böyle olur. Hiç kimse sabrımızı test etmesin. Gücümüzü sınamaya kalkmasın demekle olmuyor. Peynir gemisi lafla yürümüyor. İcraat gerekir.

 İran ABD’ye terör örgütü IŞİD’la karşı işbirliği yapabiliriz diyor. İran’ın ABD’ye yaptığı bu teklif karşısında iktidarın tutumu ne olacak? Böyle bir işbirliğine girerlerse bizim durumumuz ne olur. Çünkü iktidar şimdiye kadar destekledi. Suriye sınırını bunlara açtık. Filistin ve Lübnan dan IŞİD’da katılanlar ülkemizde geçtiler. IŞİD’dın lideri yaralandı Hatay da tedavi gördü. Türk subaylarının IŞİD militanlarını eğittiği iddia ediliyor. İktidarın IŞİD ile böyle bir bağlantısı varken. İran’ın ile ABD işbirliği yaparsa ne olur? Bunu zaman gösterecektir. Mehmet Metiner bu konsolosluğun basılması olayının arkasında “gezi parkçılar var” diyor. El insaf! Gezicileri kendin gibi vatan hainimi zannediyorsun? Yoksa iktidarın bu olayı anlaşmalı olarak yaptığını biliyorsun da söylemeye utanıyor musun?  Bu Milet yapılan bu saygısızlığı hak etmiyor. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  15- 06 – 2014 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44