Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETİN AKLI İLE ALAY EDİLİYOR

MİLLETİN AKLI İLE ALAY EDİLİYOR


Numan Kurtulmuşa bir soru soruluyor. Osman Öcalan´ın TRT de programa çıkarılması ile ilgili. Numan Bey ?bunun cevabını TRT yönetimi vermelidir? diyor. Bizim haberimiz yok. TRT çıkarmış hesabını onlar vermeli diyor. Numan beye sorulması gereken soru. O zaman TRT başkanını neden görevden almıyorsunuz? Bu kurum bakanlığa bağlı bir kurum. Numan Bey topu TRT´nin kucağına atmaya çalışıyor.  

Buna milletin aklı ile dalga geçmek denir. TRT 74 askerimizin katili olan ve kırmızı bültenle aranan bir kişiyi hiç kimseye sormadan yayına çıkardı ise? Derhal görevden alınması gerekmez mi? Nerede TRT´den sorumlu bakan? Nerede MİT? Nerede emniyet? Çünkü kırmızı bültenle aranan kişi yayına çıkmış. Hemen tutuklanması gerekmez mi? Aranan bir vatandan yayına çıktığında hemen yayından çıkarken tutuklanıyor. Bu olay defalarca oldu. O zaman Osman Öcalan neden tutuklanmadı? Numan Beyin bu sorulara da cevap vermesi gerekmez mi? Cumhurbaşkanı TRT reyting yapmayı düşünmüştür anlamına gelen bir söz söyledi.

Devletin TV´si reyting uğruna ülkeni itibarını zedeleyebilir mi? Hem de Vatandaşların elektrik faturalarından her ay pay alan bir kurum. Benim kafama takılan bir şey var. Bu Osman Öcalan kırmızı bültenle aranıyor. Kırmızı bültenle aranmanın bir anlamı vardır. Biz bu kişiyi bulamıyoruz. Sizde bize yardımcı olun diye diğer ülkelerden de yardım istemektir. Böyle bir durumda olan kişi TRT de yayına çıkıyor. Bu kişi uzaydan gelip de yayına çıkmadı? Demek ki yeri yurdu bazı makamlarca biliniyormuş. Seçimde yardım istemek için çağrılmış. Şimdide yayına çıkmasının üzeri kapatılmaya çalışılıyor. Neden hala tutuklanmadı? Kendi ayağı ile hazır gelmişken?

Amerika da ki bir gazetede Karayılanın makalesi çıktı diye gazete eleştiriliyor. Önce kendi gözünüzdeki merteğe bakın. Ondan sonra başkasının gözündeki çöpe bakın. Bu olayın üzeri kapatılamaz. Bu olayda kimlerin sorumluluğu varsa bulunmalıdır. Çünkü ülkenin itibarı zedelenmiştir. Ayrıca şehitlerimizin kemikleri sızlatılmıştır. Şehit aileleri bu olay yüzünden daha da hüzünlenmişlerdir.

Seçimlerde muhalefete teröristlerle işbirliği yapıyorlar diye bas, bas bağıran cumhur ittifakı değimliydi? Bunlar kandilden emir alıyorlar denilmedi mi? Kendilerinden olmayanlar aslı astarı olmayan şeylerle itham edilmedi mi?  Osman Öcalan TRT de canlı yayına çıkacak. Barış süreci sonlandırıldığından bu yana Öcalan ile hiç kimseyle görüştürülmeyecek. Seçime günler kala avukatların görüşmesine izin verilecek. Avukatlardan istenen cevap gelmeyince başka bir akademisyen gönderilecek.

Bu akademisyenin getirdiği mektup Anadolu ajansı aracılığı ile yayınlanacak. Kuzey Iraktan Barzani gelecek. Osman Öcalan seçime 2 gün kala TRT DE canlı yayına çıkarılacak. Cumhur ittifakı bunlarla muhalefet işbirliği yapıyor denilecek. Kimin işbirliği alenen ortaya çıkmıştır. Bu TRT´nin birinci olayı değil. Ergenekon davalarının başlamasını sağlayan Kanada da Haham başı olan kişiyi de canlı yayına bağlamıştı. Artık millet kimin kiminle işbirliği yaptığını öğrendi. Bu seçimde yapılan bu olaylar vatandaş tarafından çok iyi anlaşıldı. Cumhur ittifakı bu günlerde çırpındıkça batıyor. Devlet bahçeli Osman Öcalan için tek kelime etmiyor.

Öcalan´ın ailesi görüşmeye gitme talebinde bulunmuş ret edilmiş. Çünkü şimdilik Öcalan ile işleri bitti. Ülke küçük düşürüldü. Ülkenin itibarı zedelendi. Osman Öcalan´ın TRT ye çıkarılmasında. TRT´nin kendi başına karar vermesi mümkün değildir. MİT´in haberi olmamış olamaz. Çünkü Osman Öcalan´ın yerini MİT´ten başkası bilemez. Emniyetin haberini olmaması da mümkün değildir. Şayet haberi olmamış olsaydı? Hemen harekete geçip tutuklarlardı. Sarayın haberi olmadan böyle bir kişiyi yayına çıkaramazlar. Cumhurbaşkanı ?ben kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum? dedi. Bunun anlamı bilseydim!  Canlı yayına çıkarmazdık anlamına gelir. Olan olmuş artık. Şimdi vatandaşın beklentisi vakit geçirmeden Osman Öcalan´ın tutuklanmasıdır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   16-07 -2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44