Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

MİLLETİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU


Bu milletin psikolojisi herhalde kendiliğinden durduğu yerde bozulmuyor. Bir insanın psikolojisinin bozulması için mutlaka bir sebebi vardır. Birisi bir kişiye sen teröristsin derse o kişinin elbette ki psikolojisi bozulur. Ülkenin vahim hali vatanseverlerin psikolojisinin bozulmasına en büyük etkendir. Türkiye de birisinin psikolojisini bozulmasına etken olacak çok olaylar yaşanıyor. Sanatçılar, şarkıcılar. Türkücüler, dizi oyuncuları toplanıp. Afrin zaferini sağlayan ordumuza moral vermek için Afrin´e gitmek için yola çıkıyorlar. Muhteşem bir olaydır. Çünkü o kahramanlara moral vermek hakikaten takdire şayan bir olaydır.

Fakat daha uçakta iken vur patlasın çal oynasın başlayıp. Hatay da klarnet eşliğinde şarkılar söyleniyorsa. Bu şehitlerimizin kemiklerini sızlatır. Üç beş asker getirip onlarla selfi çekimi yapılıyorsa bu cephedeki askerlerin moralinin bozulmasına sebep olur. Kebapçıda neşeli neşeli kebap yemeleri olumsuzluk yaratır. Cephede kumanya ile övün geçiren askerin morali üzerinde olumsuz etki eder. Bu olaylarda duyarlı vatandaşların psikolojisinin bozulmasına neden olur. Afrin zeytin dalı hareketinde şehit olan askerlerimizi ailelerinin ve yakınlarını psikolojileri hali ile bozuldu.

Şehit cenazelerindeki feryatlar ister istemez vatandaşında psikolojisini bozuyor. Şehidin ailesi, eşleri ve çocuklarının feryatlarına dayamak mümkün mü? İnsanı kahrediyor. İster istemez insanın psikolojisi bozuluyor. Yunanistan işgal ettiği adalarda fink atıyor. Türkiye ye meydan okuyor. İktidarın buna sesiz kalması insanın kanına dokunuyor. İktidar kendisi gibi düşünmeyenleri ve yanında olamayanları terör örgütleri ile işbirliği yapmaklar itham ediyor. Bu çok ağır bir itham olduğu için insanın etkilenmemesi mümkün değildir. İktidar yandaşlarının sözleri ayrı bir olaydır.

Ne imiş? İktidarlarla birlikte olmadıkları için. Kanları bozukmuş. Bu olaydan etkilenmemek mümkün mü? Ciğeri beş para etmeyen kişi kalkıyor. Kanları bozuk diyor. Hele iktidarın muhalefettekilere söylediği sözler ve ithamlar yenilir içilir cinsten değildir. Ortamı germek iktidarın işine geliyor. Muhalefete olmayacak şeyleri söyleyince oylarının artığını zannediyorlar. Bu olaylar insanları psikolojisinin bozulmasına etken oluyor.

İki şeker fabrikasının ihale ile satıldığı söylendi. Yüz binlerce kişi her gün sokaklarda şeker fabrikaları satılmasın diye bas bas bağırıyor. İktidar bunları görmezlikten duymazlıktan geliyor. Hani iktidar biz milletimizin dediğini yapıyoruz diyordu? Ne oldu milletin dediği? Her şey menfaat için yapılıyor. Ve menfaat için söyleniyor. İnsanlar pazara gidiyor. İstediklerini alamıyor. Evine psikolojisi bozuk olarak dönüyor. Geçim sıkıntısı çekenlerin zaten moralleri hepten bozuk. Allah aşkına şu hastanelerdeki duruma bir bakın. Her doktorun kapısının önünden geçemiyorsun.

Bunlar keyfinden mi hasta olmuşlar dersiniz? Hastalığın baş nedenlerinden birisi psikoloji bozukluğundandır. Üniversitede katliam gibi cinayet işlendi. Bu cinayeti işleyen kişi neden bu cinayeti işledi. Psikolojisi sağlam olduğu için mi? Yoksa psikolojisi bozuk olduğu için mi bu cinayeti işledi? Her gün milletin psikolojisini etkileyen birçok olay oluyor. Hapishanelerde yüz binlerce kişinin çoğu daha ne ile suçlandığını bilmeden yatıyor. Bunların psikolojileri bozuluyor. Bir o kadarda ailelerinin ve yakınlarının durumları var. Her gün ölüp ölüp diriliyorlar. Psikolojisi bozuk olamayan mutlu bir azınlık var.

Bir eli balda, bir eli yağda olanlar. Yedikleri önlerinde yemedikleri arasında olanlar. Neden bu kadar cinayet içleniyor? Bir evlat anasını babasını neden öldürüyor? Ana baba çocuklarını neden öldürüyor? Diye düşünen var mı? İktidar muhalefetin eleştirilerine psikolojik olay diyor. Psikologa gitmesini tavsiye ediyor. Eşlerini çocukların öldürenlere psikolog tavsiye etmiyorlar. Kendilerini eleştiren muhalefete psikolog tavsiye ediyorlar.

İnsanlar öyle hale geldi ki? Kimseye gözünün üzerinde kaşın var demeye gelmiyor. Trafikte dahi beni neden solla´dın diye kavga çıkıyor. Cinayet dahi işleniyor. En küçük bir olumsuz davranışın sebebi psikolojilerinin bozuk olmasıdır. Ülke bu hale gelmiş durumda iken. İktidar kendi sevdasında bildiğini uygulamaya çalışıyor. Birileri % 50.01´rin peşinde. Birileri de koltuğunun peşinde. Sağa sola verip veriştiriyorlar. Olmayacak şeylerle itham ediyorlar. Milletin ne âlemde olduğunu düşünen yok. Varsa yoksa kendi ikballerini düşünmek. Bu işin sonu iyiye gitmiyor. Millet diken üzerinde duruyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07- 04- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44