Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLETİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU

MİLLETİN PSİKOLOJİSİ BOZULDU


Ülkede yaşam koşulları milletin psikolojisini bozdu. Ülkenin genel sorunları ve bireylerin geçim sıkıntısı psikolojilerinin bozulmasının başlıca nedenleridir. Ülkenin geleceğinden endişe duyanların oranı her geçen gün artıyor. Nasıl artmasın ki? Doğuda ki olan olaylar. Birazcık milli duygusu olan herkesi endişeye sevk ediyor. PKK’nın geçlik yapılanması olanlar Cizre, Silopi gibi bazı yerlerde yüzleri poşulular sokaklarda gösteri yürüyüşü yapıyor. Önlerine çıkan emniyet güçlerine Molotoflarla, havayı fişeklerle saldırıyor. Emniyet güçleri eli ayağı bağlı olarak kendilerini savunmak zorunda kalıyorlar. Onlara ancak biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etmek zorunda kalıyorlar. Maalesef oralarda gözaltına alınan olmuyor. Fakat İstanbul’daki eylemlerde biber gazı ve tazyikli su ile müdahale ediyorlar. Bunun yanında güçte kullanarak.  Göstericilerden bazılarını yakaladıkları gibi karga tulumba gözaltına alıyorlar. Doğuda bunu yapamıyorlar. Sebep barış sürecine zarar verilmesin. HDP’liler İmralı ve kandil arsında mekik dokuyorlar. Kandil devlete meydan okuyan beyanlarda bulunuyor.  Haliyle milliyetçilik ruhuna sahip olanlar. Ve duyarlı olan vatandaşların bu olaylar karşısında psikolojileri bozuluyor. İktidarı bu olaylar karşısında duyarsız davranması vatandaşların psikolojisinin daha da bozulmasına etken oluyor. Cumhuriyet dönemi olan 90 yılı bir reklam arası benzetmesi yapılması. Cumhuriyete ve Atatürk’e gönülden bağlı olanları çileden çıkarıyor. Bunun arkasından isteseniz de, istemeseniz de bu film 2023 senesinde gösterime girecek diye. Adata Cumhuriyet ve Atatürk sevdalıları tehdit ediliyor.

Türk ırkı diye bir ırk yok diyen iktidar mensupları. Kalkıyorlar tarihte 16 Türk devletinin askeri kıyafetlerini sembol alarak. 16 asker bu kıyafetlerle sarayda Türk devletini temsil ediyor. Hani “olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar” diyordunuz?  AKP başkan yardımcısı Mustafa Şentop “ AKP’nin hasımları ve muhalifleri ayni zamanda Türkiye’nin hasımları ve muhalifleridir. AKP’liler Türkiye sevdalısıdır” diyerek. AKP’li olmayanların hem AKP’nin hem de Türkiye’nin düşmanı olarak gösterilmesi. Bu millete saygısızlıktır. Hem de vatandaşları ayrıştırmaktır. Bunlar her geçen gün milletin psikolojisinin bozulmasına tavan yaptırmakta dadır.

 Birde bunların yanına yönetim kadrosunda olanların ülke için olumsuz olan beyanları olunca millet ülkenin geleceğinden karamsarlığa kapılıyor. Bunlar ülke ile ilgili sorunlardan dolayı vatandaşın psikolojisinin bozulmasının nedenleridir.  Milliyetçilik ruhuna sahip olanlar ve duyarlı vatandaşlar bunlardan etkileniyor. Birde duyarsız dünya yansa el kadar hasır’ı yanmayanlar var. Bunlar hiçbir şeyi umursamıyorlar. Birde menfaatlerinden dolayı AKP’ye midesinde bağlı olanlar var. Şimdi bunlar bu olaylardan dolayı neden milletin psikolojisi bozulsun diye bilirler.

Bu milletin ataları canları pahasına bu ülkeyi düşman istilasından kurtararak. Torunlarına bu vatanı emanet etmiştir. Bu emanete ihanet edilmesini içlerine sindiremezler. Atalarımız Türk olarak doğmuşlar Türk olarak ölmüşler. Atalarımızın soyunu inkâr mı edeceğiz? Elbette atalarımızın soyuna sahip çıkacağız. Ve atalarımız bize nasıl bir vatan bıraktılarsa bizde torunlarımız ve evlatlarımız öyle bir vatan bırakmalıyız. Bunları görmezlikten gelip de atalarımızın ve şehitlerimizin kemiklerini mi sızlatalım? Bunun adına vatan sevgisi denir. Onlar umursa da umursamasa da biz bu ülkeye sahip çıkacağız. Mide’den bağlı olup da bu vatanın bölünmesini görmezlikten ve duymazlıktan gelmek çocuklarımızın geleceğini karartmaktır. Milli şuura sahip olanlar buna asla izin veremez.

Birde bireysel olarak geçim sıkıntısından dolayı psikolojisi bozulanlar var.  Son zamanlarda çocuğunu öldüren babayı, çocuğunu öldüren anneyi bu durma getiren geçim sıkıntısıdır. Bu olaylardan sonra bu cinayeti işleyenlerin psikolojik tedavi görüyor olduklarını yetkililer açıklıyor. İntihar edenler oluyor. Bazıların intihar etmeden önce not bırakıyor. Çok borcum var. Retti miras edin diye not bırakıyor. Bir anne çocuğunu bırakıp kaçıyor.  Çocuğuna bakamadığı için. Birde ailelere telkinde bulunuluyor. 3-4-5 çocuk yapın diye. Bu çocuklara o ailelerin nasıl bir gelecek verebileceklerini düşünen olmuyor. Toplumun çoğu geçim sıkıntısından dolayı psikoloji si bozuk durumda. Sokakta kimseye gözünün üzerinde kaşın var demeye gelmiyor. Hemen parlıyorlar.  Kadın cinayetleri, alacak verecek davasın cinayetleri aldı başını gidiyor. Millet pimi çekilmiş bomba gibi patlayacak yer arıyor. Bunun yegâne sebebi milletin psikolojisinin bozuk olasından kaynaklanıyor. Saygılarımla.

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44