Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATI

MİLLİ EĞİTİM MÜFREDATI


Milli eğitim bakanlığının bu seneki müfredatı yine değişikliklerle dolu. Her sene okullara uygulanacak müfredat programı değişiyor. Bir milleti yok etmek istiyorsanız. Önce milli eğitiminden başlayın derler bu kuraldır. AKP iktidar olduğu günden beri devamlı milli eğitim müfredatın da değişiklikler yapmıştır. 4+4+4 sistemini dayatarak zorlayarak getirdiler. Muhalefet ile ne kavgalar yapıldığını hatırlayın.

Her sene okullar açılırken müfredat tartışması yapılır. Çünkü her sene mutlaka değişiklik yapılır. Kafalarında uygulamak istediklerini birer ikişer değiştirerek bir şeyler koyarlar. Bu seneki müfredat programında çok değişiklik var. Her sene Atatürk ile ilgili bazı şeyleri programa koymuyorlardı. Şimdi dünyada teknoloji bakımdan geri kalmış ülkelere bir bakın. Pozitif ilimi müfredatlarına koymayan ve ilme değer vermeyen ülkelerdir. Kuranın ilk ayeti okudur. Peygamber efendimize gelen ilk vahidir. Bu ayet yalnız peygamber efendimize gelmiş değildir.

Bütün insanlığa hitap eden bir ayettir. Oku! Ayrıca kadın erkek ayrımı da yoktur. İşte din eğitimine dayalı eğitim programı uygulayan bu ülkeler. Bu oku ayetini yalnız kuran oku anlamında değerlendirmişlerdir. Onun içinde pozitif ilimden uzak durmuşlardır. Burada bir karşılaştırma yapalım. İrsali ile Arap ülkelerini karşılaştıralım. Bazı Arap ülkeleri İsrail´den daha zengindir. Nüfusları da İsrail´den fazladır. Neden İsrail ile baş edemiyorlar? İsrail pozitif ilme değer veriyor. Teknoloji mühendisi yetiştiriyor. Arap ülkeleri dini eğitime önem verip Şeyhler yetiştiriyor. Kendi ülkelerinde çıkan petrolü dahi değerlendiremiyorlar. Yabancı mühendisleri çalıştırıyorlar.

Şimdi ülkemize bakacak olursak. Bizde pozitif ilim yerine dini eğitime doğru yönelmeye başladık. Öncelikler Atatürk devrim ve inkılâplarını ders kitaplarından çıkardık. Dünyada eşi benzeri görülmeyen bir olaya imza atmaya doğru gidiyoruz. Bir ülkeyi düşman istilasından kurtararak, Osmanlının küllerinden yeni bir devlet kuran lideri ders kitaplarından çıkarıyoruz. Bunun yerine cihada ağırlık veren bir müfredat uygulamaya koyuyoruz. Bunun anlamı Atatürk´ü yok etmektir.

Biz Atatürk´ü ders kitaplarından çıkarırken, bazı ülkeler Atatürk´ü ders kitaplarına koyuyor. İngilizlerin meşhur liderlerinde olan Çorçil ?100 yılda bir dünyaya bir dahi gelir. Tesadüfe bakın bu da Türklere isabet etti? demiştir. Biz dünyanın iltifatına mahzar olmuş böyle bir lideri tarihten silmeye çalışıyoruz. İşte dünyada bu hareketin eşi benzeri yoktur. Müfredat programından yalnız Atatürk çıkarılmakla kalmıyor. Bir üniteye Muamelet ve Ukubat kelimeleri konuyor. Muamelet kelimesi: Kişisel, toplumsal ve yönetsel eylemlerinin şeriat düzenindeki karşılığıdır.

Ukubat kelimesi: Şeraite göre suç sayılan eylemlere verilecek cezalardır. Çocuklarımıza bunlar öğretilecek. Yaşantımız, davranışlarımız, giyim kuşamımız Muamelet de göre belirlenecek. Şeraitin suç olarak gördüğü şeylere Ukubat da göre ceza verilecek. Pozitif ilimden uzaklaşıyoruz. Arap ülkeleri gibi olacağız. Bize bu Arap ülkelerinin şimdiye kadar zararında başka hiçbir faydası olmamıştır. Bizim için ağlayan bir tane Arap ülkesi gördünüz mü? Bizi İngilizlere satan bunlar değil mi? Kıbrıs Türk devletini tanıyan bir tane Arap ülkesi var mı? Neden batıdan kopup? Yönümüzü Arap ülkelerine doğru çevirdik? Şayet bu sultanlık için yapılıyorsa.

Arap ülkeleri bunu kabul etmezler. Onların bir sürü şeyhleri var. Arap ülkelerinden medet beklemek demek yumurtadan maymun çıkarmayı beklemek demektir. Kendi öz benliğimize dönmemiz gerekiyor. Din eğitimi yapılmasın demiyorum. Din eğitimi mutlaka yapılmalıdır. Artık günümüzde iki din vardır. Birisi inmiş din. Birisi icat edilmiş dindir. İcat edilmiş din. Atatürk´ü inkâr eden dindir. Atatürk´ün cehennemde yandığını gören dindir. Allah ile konuştuğunu iddia eden dindir. İnmiş dinde bunların hepsi şirktir. Biz inmiş dine göre ibadetimizi sürdürüyoruz.

Sürdürmeye de devam edeceğiz. Bizim yolumuz inmiş dindir. Ülkenin milli eğitim sistemi ile devamlı oynanmasının sebeplerini şimdi anladınız mı? Şeriat düzenini geri getirmektir. Artık Türk medeni kanununu da değiştirirler Mecelleyi getirirler. Çift eşlilik başlar. Kızlar çok küçük yaşta evlendirilir. Kız çocukları okutulmazlar. Kadınlar çalıştırılmaz. Bazı kesimlerin arzu ettiği bunlardır. Kadınlar evin hanımı olmaktan çıkar köle durumuna gelirler. Buyurun size şeriat çocuklarınız bu eğitimi alacak bunu biliniz. Bazı velilerin isyanı bunlaradır. Bu ülkede birçok varlıklı kişiler dış ülkelere yerleşti. Onların yerleri Suriyelilerle doldurulacak. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14-09- 2017 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44