Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİ EĞİTİMDEKİ KARIŞIKLIK

MİLLİ EĞİTİMDEKİ KARIŞIKLIK


AKP´nin iktidarı döneminde devamlı sistem değişikliği yapıldı. 6 milli eğitim bakanı görev yaptı. Sistem üzerine sistem değiştirildi. Her sene müfredat programı değiştirildi. Sistem üzerinde de devamlı oynandı. TEOG sisteminde imam hatipli öğrenciler başarısız oldu. TEOG sınavlarında diğer okulların öğrencileri başarı sağladı. Bu öğrencilerin başarısı burslarla ödüllendirildi.

Garibanın çocuğu başarılı oldu. Çeşitli kuruluşlar tarafından bursla ödüllendirildi. Şimdi TEOG´nin kaldırılması kararı alındı. Sebep imam hatiplilerin başarısızlığını ortadan kaldırmaktır. Diğer okulların başarılı olan öğrencilerinin önünü kesmektir. Bazı öğrencileri de imam hatip´e yönlendirmektir. Bu sistemi getirdikleri zaman çağın en kaliteli sistemi dediler. Ne oldu? Kendilerinin getirdiği sistemi şimdi kendileri kaldırıyorlar. Amaç imam hatiplere daha fazla ağırlık vermektir.

Bir milleti yok etmek istiyorsanız milli eğitimi ile oynayacaksın deniler. Bu bir teori haline gelmiştir. Milli eğitimde en geçerli yol sabit bir sistemdir. Her sene program değiştirmenin bit tek amacı vardır. Çocukların öğrenilmesi istenmeyen konuların çıkarılmasıdır. Bunların yerine çocukların öğrenmesi istenilen konuları koymaktır. Bundan önceki müfredat programlarından Atatürk inkılâp ve devrimleri birer ikişer çıkarıldı. Bu seneki müfredat da artık Atatürk´e ait hiçbir şey kalmadı. Yerine cihat ders olarak kondu. Birde araya iki kelime sıkıştırmışlar.

Şeriat yönetimi ve şeriatı suç saydığı şeylere verilecek cezalar. Bunu koymakla şeriat istiyoruz diyenlere taviz verilmiştir. Veya şeriat yanlısı olanlara göz kırpılmıştır. Zaten referandumdan sonra şeriat taraftarları daha çok arttı. Şeriattın gelebilmesi için önce Atatürk ve kurduğu cumhuriyetin yok edilmesi gerekir. Yeni devlet kuruyoruz demediler mi? Bunu söyleyen kişiye yaptırım uygulandı mı? Darbe ne için yapılır? Mevcut iktidarı iktidardan indirip, kendi rejimini kurmak için değil midir? Bu kanunlarımıza göre suç mudur? Suçtur! Bu darbeciler yargılanır mı? Yargılanır? Devlet kuruyoruz demenin darbecilerden ne farkı vardır?

Onun niyeti de rejimi değiştirmek değil midir? O kişinin de yargıya gönderilmesi gerekmez mi? Bunu muhalefetten birisi söylemiş olsaydı. Kıyamet kopardı. Belki de tutuklanırdı. Artık çocuklara şeriat rejimi öğretilecek. Biz dinine kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz demediler mi? Artık istedikleri nesli yetiştirecekler. İşte bir milleti yok etmek isterseniz. Milli eğitim sistemi ile oynayacaksınız teorisi buradan gelmekte dedir.

               MEZAR NAKLİ OLAYI

Aysel Tuğluğun annesi vefat etmiş Kadın vasiyet Etmiş beni Anakara ya gömün demiş. Defin işlemi yapılmış. Bir gurup biz burada terörist istemiyoruz diye saldırıya geçmiş. Onlarda tekrar mezarı açmışlar ceset´i çıkarmışlar Tunceli ye götürmüşler oraya defnetmişler. Toprağın altı üstü gibi değildir. Bu olay PKK ya yarmıştır. İktidar dan da bu olaya tepki gösterdi. Bu işin nasıl olduğu kimin tarafından planlandığı belli değil. Bu hata 15 Temmuzda da yapıldı. Hainler mezarlığı yapıldı. Bir teğmen oraya gömüldü. Ailesi dahi bundan dolayı çocuklarının cenazesine sahip çıkmadı. Sonra bu hatadan dönüldü. Hainler mezarlığı kaldırıldı. İslamiyet de ölüye saygı vardır. Üç şeye durarak ve ayakta selama durulur.

1- Devlet başkanına 2- Sancağa 3- Cenazeye. İçişleri bakanının karakolda bu olayı yapanlardan birisi ile resim çektirmiş olması kafaları karıştırmıştır. Olaya karışan kişi resmi çektirdikten sonra, sosyal medyada bu resmi paylaşmış. Bu paylaşımı yapamasaydı. Resim olayından kimsenin haberi olmayacaktı. Bu olaya karışan kişi benim arkamda içişleri bakanı var diye. Bir yerlere mesaj mı verdi? Şimdi bu kişi tutuklandı. Bakalım bu resmi olayı için. Nasıl bir savunma yapacak. İşin karakolda olması kafaları karıştırıyor. Ülkenin nasıl yönetildiği belirsizlik gösteriyor. Saldım çayıra Mevla´m kayıra.

Kafamı karıştıran bir konu var. Biliyorsunuz genelkurmay başkanlığı cumhurbaşkanına bağlandı. Genelkurmay başkanı genelkurmay başkanı olarak mı görev yapıyor? Şayet genelkurmay başkanı olarak görev yapıyorsa? Ordu Barzani ye karşı teyakkuzda. Sınırda tatbikat yapıyor. Genelkurmay başkanının böyle durumda ordunun başında olması gerekmez mi? Böyle durumlarda vekâleten yerine bakmak olmaz. Yerine bakan bir hata yaparsa sorumlu kim olacak. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20-09- 2017 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44