Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİ MUTABAKATÇILAR ÜLKEYİ SAVAŞA SOKACAK

MİLLİ MUTABAKATÇILAR ÜLKEYİ SAVAŞA SOKACAK


Suriye batağına iyice batıyoruz. Şimdi Afrin üzerinde yoğunlaştık. Buraya havadan bombalaya bilmemiz için. Rusya´nın hava sahasını açması gerekiyor. ABD PYD ye destek vermeyeceğini açıkladı. Daha önce PYD ile müşterek hareket ediyorlardı. Tanklara ABD bayrağı dahi asıldın. Bu Türkiye ye açık bir mesajdı idi.

ABD bayrağı aslı bir tanka ateş etmek ABD´ye ateş etmektir mesajı idi. Şimdi PYD´ ye yardım etmeyeceğim demesi ile Rusya´nın üzerine Afrin olayını yıktı. Fakat burası bildiğim kadarı ile dağlık bir bölge. Onun için askerimizin işi zor. İşi kolaylaştıracak tek bir yol var. Hava operasyonu yapmaktır. Çünkü dağlık alanlarda savuna da olan her zaman avantajlıdır.

Çünkü dağlık olan yerde sığınak ve gizlenmiş mevziler yapılmıştır. Karadan bu mevzilerin üzerine sanki gözün kapalı imiş gibi gidersin. Böyle durumlarda savunmada olan daha avantajlıdır. Hücum edenin hareket manevraları daha etkisiz olur. Hava operasyonu yapıldığında savunmada kalanlar. Bulundukları mevzileri terk etmek mecburiyetinde kalacaktır. Hücum eden için. Daha rahat hareket etmesi sağlanmış olacaktır.

Bu hava operasyonunun yapılabilmesi için. Rusya´nın hava sahasını uçuşa açması gerekiyor. Rusya hava sahasını uçuşa açması demek. PYD´nin sıkışması demek. Ve ABD´nin desteklediği PYD Rusya´nın hava sahasını açması ile Türk uçakları tarafından vurulması demektir. İşte bu çok önemlidir. Rusya ABD´yi karşısına alabilecek mi? Şimdi olayların nasıl gelişeceği konusundaki durumu özetledik. Biz ne yapıyoruz? Milli mutabakatçılar asarız, keseriz, köklerini kazırız, inlerine gireriz.

Topunuz gelin gibi sözler ediliyor. Kahramanlık olması gibi tavırlar içerisindeler. Hem iktidar hem de Devlet bahçeli ayni düşüncedeler. Orayı da alacağız. Şurayı da alacağız teröristlerden temizleyeceğiz diyorlar. Başka bir şey söylemiyorlar. ABD şimdilik topu Rusya´nın kucağına verdi. ABD açıktan PYD´ ye destek verdiğini uzun zamandır söylüyor. PYD ve YPG ye silah ve mühimmat verdiği gibi. Bu örgütlerin militanlarını eğitiyor. Onlarla kol kolalar. Rusya ABD´nin destek verdiği bu örgütlere açıktan destek verdiğini söylemiyor. Amma gizliden destek verdiği biliniyor. Rusya da yapılan toplantıya bu örgütün üst düzet yöneticileri çağrılmadı mı?

 Türkiye´nin itirazı üzerine davetten vazgeçildi. Ne derece doğrudur? Bu yöneticilerin o gün Rusya da olduğu iddia edildi.  Geliyoruz, gidiyoruz demek yanlıştır. Biz böyle söylemeye başlayınca ABD PYD ve YPG´ ye omuz füzeleri verdi. Milli mutabakatçılar bunları söylüyorlar ki. Birileri araya girer mi? Diye düşünüyorlar. Kimse araya maraya girmezler. Onlar Türkiye´nin olduğunu istemiyorlar öldüğünü istiyorlar. Yalnız AKP liderinin şu söylemi yanlış gibi geliyor bana.

Bizim neler yapabildiğimizi 15 Temmuz gecesini izlesinler demesi bence yanlış bir değerlendirmedir. Savaş 15 Temmuz kalkışması ile mukayese edilemez. Savaşların durumu ayrıdır. Savaşta savaş alanına sürülenlerin hepsinin bir amacı vardır. Karşısındakini düşman görüp öldürmektir. Veya esir almaktır. 15 Temmuz kalkışmasın da silahlı günün karşısına siviller çıkarıldı. Fakat savaşta askeri gücün karşısın silahsız sivilleri çıkaramazsınız. Onun için Suriye deki olay ile 15 Temmuz kalkışması mukayese edilemez. Şayet 15 Temmuz göz önüne alınarak herkese meydan okunuyorsa bu yanlıştır.

Ülkeyi felakete sürükler. Söylendiğine göre yakın bir zamanda Afrin operasyonuna başlanacak gibi gözüküyor. Allah ordumuzun yardımcısı olsun. Savaşa karar vermek kolaydır. Amma sonunu getirebilmek hiçte kolay değildir. Suriye bizim için bir bataktır. Hiç yoktan bu batağa girdik. Birkaç gün önce Tayyip Erdoğan ABD´ye sitem ederken şöyle diyordu! ?Sizin ne işiniz var. Mısırda Libya da? diyordu. Pekiyi bizim ne işimiz vardı? Suriye de Libya da? Komşumuz Suriye ile ilişkilerimiz yolunda idi. İki ülkenin bakanlar kurulları müşterek toplantı dahi yaptı.

Ne oldu ise bir gecede ansızın Suriye ile düşman oluverdik. Ve Suriye batağına balıklama girdik. Girmek çok kolay oldu. Amma çıkmıyoruz debelendikçe batıyoruz. Dört tarafımız düşmanlarla çevrildi. Allah sonumuzu hayır etsin. Ordumuza güç kuvvet versin. Kazadan beladan korusun. Milli mutabakatçılara da akılı selimlik vesin Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenle! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 01-2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44