Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİ VE YERLİ

MİLLİ VE YERLİ


Cumhurbaşkanı 550 milli ve yerli milletvekili istedi. Arkasından ?ne demek istediğimi anladınız dimi? diye ilave etti. Kimin için bu milletvekillerini istediğini herkes biliyor. Fakat AKP milli kelimesinden hoşlanmayan bir parti olmasına rağmen, neden? Milli ve yerli milletvekili istedi? Önce milli kelimesinden hoşlanmadığının bir özetini yapalım. Milli olan tesislerin hepsi satılarak başlarındaki milli kelimeleri uçuruldu. Bazıları yabancıların eline geçti.

Eskiden milli savunma bakanlığı deniliyordu. Sonra bu kurumun başındaki milli kelimesi yok edilerek savunma bakanlığı oldu. Ziraat bankası tabelaları da TC yazılı idi. TC milli olduğunu belirtiyordu. TC´ler kaldırıldı diğer bankalar gibi özel bankalar sınıfına dâhil edilmiş oldu. En çok önem arz eden mili bayramlarımızın kaldırıma teşebbüsüdür. Fakat bu milli bayramların coşku ile kutlanması erozyona uğratılarak coşkulu kutlanması engellendi. Yine andımız milli bir değerimizdi. Andımız kaldırıldı. Nerede bir milli kelimesi varsa kaldırılmaya çalışıldı. Cumhuriyet bizim milli ve manevi bir değerimiz değil mi?

Cumhuriyeti kaldıracaklarını hepimiz biliyoruz. İşte ispatı.  Tülay Pabuççuya bunu söyletmediler mi? Ne demişti hatırlayalım. Cumhuriyet dönemi için ? reklam arası? demedi mi? Sonrada sözümün arkasındayım. ?isteseniz de, istemeseniz de 2023 de bu filim vizyona (gösterime) girecek demedi mi? Bunun anlamı 2023 de cumhuriyetin kaldırılacağı anlamına gelmiyor mu? Buda milli bir değerimizin yok edilmesi değil midir? Kazanılan savaşlar bizim milli bir değerimiz değil midir? AKP ordu milletvekili İhsan Şenel ?yunan tarihinde egede Türklerle bir savaş yok. Bizde ise en önemli zaferlerin Yunanlılara karşı kazanıldığı söyleniyor? diyor.  İyide Polatlı´dan İzmir´e kadar olan sahada biz uzaydan gelenlerle mi savaştık? Bu savaş yok sayıyor.

Buda yetmiyor. ?Biz bu savaşların geçtiği denilen yerleri gezdik. Buradaki şehitliklerin hepsi hayali? diyor. Manevi ve milli değerlerimizi yok sayıyor. Şehitler bizim hem manevi, hem de milli değerlerimizdir. Milli kelimesinden bu kadar kurtulmaya çalışan bir parti. Şimdi neden milli ve yerli milletvekili istiyor?  Bunun ne anlamda söylendiğibelirsiz. Irkçılık anlamında söylendi ise. Şimdiye kadar kurdukları kabinelere Türk almayarak kendileri ırkçılık yaptılar. Kabinelerine 50 milyon nüfusa sahip olan Türkler den kabineye kimseyi almayarak. Ekseriyetinin Kürt kökenliler, Zaza, Gürcü, Rum Gürcü, Araplardan oluşan kabineler oluşturdular. Son zamanlardakilerin bazılarının kökenlerin bilmiyorum. Fakat kendi seçmenine mesaj verdiği açıktır.

Milli futbol takımına nasıl kaliteli futbolcular seçiliyorsa. Bizim vekillerimiz böyle seçilmiştir. Tecrübeli vekillerimizvar. 3.dönem kuralına takılanları tekrar kadromuza aldık. İçte bunların hepsi milli demek istemişte olabilirler. Yerliden kasıt nedir? Irkı ne olursa olsun. Etnik kökeni ne olursa olsun. Türkiye toprakları üzerinde yaşayan herkes yerlidir. Türk vatandaşıdır. Acaba yabancı olarak gördükleri cemaatin adamları olmasın? Bu kelimeler çok talihsizlik olarak kullanılmıştır. Neresinden bakılırsa bakılsın buram buram ayrımcılık kokuyor. Hangi anlamda kullanılırsa kullanılsın.  İster ırkçılık deyin. İster mezhepçilik deyin. İster etnik grupçuluk deyin. Ayrımcılıktır! İthal bakan arıyorlarsa kendileri aynaya bakmalıdırlar. Ülke toprakları üzerinde yaşayan bakanlın yapacak kimseyi bulamadılar da Mehmet Şimşek İngiltere den getirildi. Milli eğitim bakanının köküne bakacaksın. Seçimlerde kendilerine slogan ürettiler.

Bizim vekillerimiz yerli ve milli diyecekler. Muhalefete bu milli ve yerli üzerinden çamur atacaklar. Şayet milli olmayan ve yabancı olarak kast edilenler HDP´liler ise senelerdir bunlarla gizli görüşmeler yapan iktidar.  Değil miydi? Ayrıca demokrasilerde her ettik gurubun mecliste temsil edilmesi normal bir olaydır. Seçim propagandaları başlasın bu milli ve yerli vekil istenmesinin ne anlam geldiğini kesin olarak öğrenmiş oluruz. Şu bir gerçektir. Her konudan ayrımcılığın en alasın AKP tarafından yapılıyor. Bizim adaylarımız yerli ve milli diyerek kendilerinin daha kaliteli olduklarını dile getirmişte olabilirler. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 26 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL.

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44