Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİ İRADE

MİLLİ İRADE


Milli irade milletin bütünü iledir. AKP’nin % 43 oy var. Milli irade bumudur? % 57 Nerede? Milli irade milletin tümünü kapsar. Bizim karşımızda şer güçler birlik oldu derseniz. İşte sizin bahsettiğiniz milli irade % 43 dür. Ben 74 yaşındayım. Şimdiye kadar böyle bir seçim kampanyası görmedim. Üç aday eşit şartlarda yarışmıyor. Tayyip Erdoğan devlet imkânlarını sonuna kadar kullanıyor. Havuz medyası devamlı Tayyip Erdoğan’dan bahsediyor. TV’leri canlı yayınlıyor. Devlet televizyonu olan TRT Tayyip’in emrinde her kanalında canlı yayın veriyor. Diğerleri bu ülkenin cumhurbaşkanı adayı değil mi? Hüseyin Çelik kalkıyor. Sanatçılarla mukayese ediyor. Tayyip Erdoğan as sanatçı imiş de diğerleri uvertür sançtı imiş. Şu benzetmeye bakın!

Karşımızda şer güçler birlik oldular diyorlar. 12 partinin yöneticilerini, partililerini ve o partilere oy verenlerin hepsi şer güçler oluyor. Buda yetmiyor! Birde mezhepçiliği ortaya atıyorlar Kılıçdaroğlu alevi Demirtaş Zaza ben suniyim. Böyle bir ayrımcılık olur mu? Kendisi “bu ahlaksızlıktır, aşağılıktır, adiliktir diye ver yansın ediyor. Sen bana ahlak dersi veremezsin sen kimsi yav?  Diye karşındaki kişiyi aşağılıyor. Bu seçim propagandasında söylenenler kahvehanelerde bile söylenmiyor. Bunları söyleyenler bu ülkenin cumhurbaşkanı adayları.

Bu ülkenin % 57’si şer güç oluyor. Şer kelimesini anlamı kötülük, fenalık, kötü işler anlamına geliyor. Din olarak da Allahın hoşnut olamadığı sevmediği anlamına geliyor. Allahın kimden hoşnut olacağını ve kimi seveceğini Allahtan başka kimse bilemez. Demek ki bu ülkenin vatandaşlarını % 43’ü makbul insan oluyor. Allahın sevgili kulu oluyor. % 57’si Allahın sevgili kulu değil. Hem de bu ülkenin yöneticiler tarafından makbul insan sayılmıyor. Tayyip Erdoğan onun için mi, Türk kelimesini ve Türk milleti kelimelerini kullanmıyor?

Biz bu ülkenin sevgili kullarıyız. Çünkü Allah bizi Türk milleti olarak yaratmış. Atatürk gibi bir dehayı da Türk milletine bahşetmiş. Rabbime şükürler olsun ki birde Müslümanlığı bize bahşetmiş. Biz Türkler olarak hiçbir ırkı hor görmeyiz. Her nedense biz Türklerde kuyruk acısı olanlar Türkleri hor görmeye gayret ediyorlar. Türkleri hor görenler önce kendilerine baksınlar. Kendi soylarını soplarını açıklasınlar. Açıklamaktan korkmasınlar Türklerin horlama diye bir olayı olmaz. Yaratandan dolayı yaratılanı seven bir millettir Türkler. Müslümanlığı da içlerinde yaşatarak, Allahın emirlerine ve yasaklarına ellerinden gediğince uyarlar.

İnsanların birbirlerini horlamaları aşağılamaları Müslümanlık kurallarına aykırıdır. Hem Müslümanlar kardeştir diyeceksiniz. Ondan sonrada rakibinizi aşağılamak için her türlü yola başvuracaksınız. Nerede kaldı Müslümanlar kardeştir sözleriniz? Müslüman adaletli olur. Hileye hurdaya karışmaz. Milletinin % 57’sini düşman ilan etmez.

Atatürk ülkemize uygun en güzel rejimi seçmiştir. Otoriter bir rejimi seçmiş olsaydı. Bugün Türkiye toprakları parpam parça olurdu. Bizi bir arada tutan laik cumhuriyettir. Laiklik ırkçılığı ortadan kaldırmıştır. Geldiğimiz noktaya bakıldığında ülkeyi istiladan kurtaran. Ve Türkiye cumhuriyeti devletini kuran Atatürk itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Biz bunu kabullenemiyoruz. Ve kurduğu parlamenter sistemin yok edilmeye çalışılmasını içimize sindiremiyoruz.

Cumhuriyet kurulduğunda Osmanlıdan gelen halkların içersinde en fazla nüfusa sahip olan Türkler olduğu için. Türk milleti ismi altında Türk milleti denilmiştir. Böyle olmasına rağmen ve hali hazırda 50 milyon nüfusa sahip olan Türklerin isminin yok edilmeye çalışılmasını içimize sindiremiyoruz. Laik bir ülke olmamıza rağmen tehlikeli bir yol olan mezhepçiliğin gündemde tutulmasını kabul edemiyoruz. Bu mezhepçilik ülkeyi mezhep çatışmalarının içersine doğru sürükler.  Birlikteliğimizi tehlikeye sokar. Bu mezhepçiliği devleti yönetenlerin söylemesi tehlikenin kapımızda olduğunu göstergesidir. Şimdiye kadar birçok parçaya bölündük. Şimdi birde mezhep ayrımcılığı çıktı.

Yukarıdan anlattıklarımı değerlendirirsek ülkeni geleceğinin karanlık olduğunu görüyoruz. Karanlık yolu tercih edenler. Bu ülkenin başına gelecek her türlü olaydan sorumlu olduğu gibi. Vebale ortak olacaklardır. Tayyip Erdoğan seçilmiş bir cumhurbaşkanı ve seçilmiş bir başbakanı ile ülkeyi uçururuz sözlerinin inandırıcı bir yanı yok. Cumhurbaşkanı da sizdendi! Sizde seçilmiş bir başbakandınız. Neden ülkeyi uçurmadınız? Evet, şimdi seçildiğinizde ülkeyi ancak yardan aşağı uçurursunuz. Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi falan düşündüğü yok. Kendisinden başka hiçbir şey düşünmüyor. Seçilebilmek için her yolu deniyor. Van’daki ve Tekirdağ’daki olaylar bunun bir göstergesidir. Van da platforma birisini çıkarıyor. “Bu arkadaşımız BBP Van il başkanı bizi destekliyor” diye halka takdim ediyor. BBP başkanın desteciden yalanlama geliyor. “Van da bizim il başkanımız yok” diyor. Tekirdağ da sözde CHP’nin hazırladığı bir bildiri dağıttırılıyor. Hem de CHP’liler tarafından. İşin gerçek yüzü kısa zamanda ortaya çıkıyor. Meğer AKP 50 TL yemeye ile adamlar tutmuş. İstanbul’dan bu adamları göndermiş. Kendilerinin hazırladığı bildiri CHP ağzı ile hazırlanmış. Sakıncalı Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğulu diye bir bildiriyi kendileri hazırlamışlar para ile kendi adamlarına dağıtırmışlar. Buna benzer yurt dışında da böyle hileli yollar ortaya çıkmış. Sebep illaki kendisinin seçilmesini sağlamaktır. Allah kura-n da benim kullarım kendileri için. Hayır, gördükleri bir şeyin arkasında şer olduğunu, Şer olarak gördükleri bir şeyin arkasında hayır olduğunu bilemezler diye emretmiştir. Allah ülke olarak hakkımızda hayırlı olanını versin. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DETİPTE! BU DUYGU İLE OYUNU KULLANACAK OLANLAR SELAM OLSUN.                         04 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44