Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİYETÇİLİĞİ ÖĞRETECEĞİZ

MİLLİYETÇİLİĞİ ÖĞRETECEĞİZ


Ahmet Davutoğlu Erzurum konuşmasında Kılıçtaroğluna hesap öğreteceğiz. Bahçeliye milliyetçiliği öğreteceğiz. Demirtaşa demokrasiyi öğreteceğiz” diyor. Kim kime ne öğretecek acaba. Bahçeliye milliyetçiliği öğreteceğiz” diyor. Önce hangi milliyetçiliği öğreteceğini söylemesi gerekir. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız diyorsunuz. Bu ayaklarınızın altına aldığınız milliyetçiliği mi öğreteceksiniz? Bu ülkede Türk milliyetçiliği vardır. Ülke bu günlere Türk milliyetçileri sayesinde gelmiştir. Çanakkale savaşları ve kurtuluş savaşı Türk milliyetçileri sayesinde kazanılmıştır.50 milyon nüfusa sahip olan Türkler bu ülkenin ordusunu oluşturan bir millettir. Anayasada ülkesine vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk milletidir der. Siz Türk milleti dememek için. Bu millet veya benim milletin diye bahsedersiniz. Milletin bir ismi vardır. Bu millettin adı da Türk milletidir. Çanakkale ve kurtuluş savaşlarının komutanı Mustafa Kemal Atatürk benim en büyük servetim ve iftiharım Türk olmaktır” diyen komutandır. Onun yetiştirdiği kahramanlarda Türk milliyetçileridir. Milliyetçilik öğrenecek birleri varsa oda iktidardır. İktidarda olmayan milliyetçiliği kime öğreteceksiniz? Milliyetçi olan bir kimse ordusuna kurulan kumpasa izin vermez. Kumpası kuranlarla birlik olup da orduyu yıpratır mı? Bu milliyetçiliğe yakışmaz. Milliyetçi olan daima ordusunun yanında olur. Milliyetçiler ülkesinin topraklarının bölünmesine müsaade etmez. Onlar bilirler ki bu topraklar o milliyetçilik ruhu ile kazanılmıştır. O milli şuura sahip kahramanla da esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diyerek şehit olmuşlardır. Hangi milliyetçiliği öğreteceksiniz? Erzurumlulara bahçeliye tünelleri ve çift yolları gösterin” Diyor. Bu iktidarın sıfırdan yaptığı bir tane yol yoktur. Geçmiş iktidarlar bu yoları yapmışlardır. Bu günkü iktidar o yapılı olan yolları genişletmiştir. Yapılırken yolun geçtiği yerlerde kamuya ait arazilerin özelleştirmesi yapılmıştır ve parası ödenmiştir. O parası ödenen ve devlete ait olmuş olan yol kenarları genişletilerek çift yol yapılmıştır. Kış olimpiyatları için yapılan kayak tesislerini de göstersinler mi? Hani şu pisti çöken kayak merkezinden bahsediyorum. Uzmanların buraya bu kayak pisti yapılmaz dedikleri yer. Biz yaparsak olur diyerek yapılan yer.

Kılıçtaroğluna hesap öğreteceğiz” diyor. Kılıçtaroğlu emeklilere iki maaş ikramiye vereceğiz” dedi. Bunun kaynağını soruyorlar. Bunun kaynağını iktidar bulamamış olabilir. İktidar meclis tatile girmeden önce emekli milletvekillerine maaşına 740 TL zam yaptı. Ne için? Kendi partisinde üç dönem kuralına takılanları memnun etmek için değil miydi? Buna kaynak bulunuyor. İki maaş ikramiye'ye kaynak bulunamıyor. Bunun hesabını mı öğreteceksiniz? Mazotu köylüye 1,5 TL'ye vereceğiz dedi. Bunun nasıl verileceğinin hesabını mı öğreteceksiniz?  2002 seçilerinde akaryakıt da ki vergiyi % 35 düşüreceğiz diyen AKP. İktidar olduktan sonra yalnız mazota % 50 indirime gitti. Bunu yalnız armatörlere uyguladılar. Neden? Çünkü armatörler AKP'nin destekçileri idi. İktidar bunu yapıyor. Muhalefet tarıma büyük katkı sağlayacak olan köylüye mazotu 1,5 TL vermesi yanlış mı oluyor? Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez. Bu yaptıklarının hesabının yanlış olduğunu söylenmek isteniyorsa, onlarında uzmanları vardır. Bunun hesabını kitabını yapmışlardır. Özelleştirme adı altında sattıkları tesislerin nasıl satıldığını mı öğretecekler? Tekel fabrikalarını değerinin çok altında satıldığı biliniyor. Hem de binaları lojmanları, arsaları ile birlikte nasıl ucuza satıldığının hesabını mı öğreteceksiniz? Değerinin çok altında satılan Seydişehir alüminyum tesisleri ve Balıkesir SEKA'nın milli menfaatler gözetilmemiştir. Diye satışlarını iptal eden anayasa mahkemesinin kararlarını uygulamadığınız. Bunların yanlış hesapla satıldığı mahkeme kararı ile belirlenmiş olmasına rağmen biz kılıçtaroğluna hesap öğreteceğiz deniyorsa. Önce hesabı iktidarın kendisinin öğrenmesi gerekir.

Demirtaşa demokrasi öğreteceğiz deniyor. Demokrasinin olmadığı bir ülkede kime demokrasi öğretecekler? Önce iktidar partisinin kendi partisinde demokrasi yok. Ayrıca demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz” diyen bir zihniyet kime demokrasi öğretebilir. İktidar hiç kimseye bir şey öğretemez. Öğretecek bir şeyleri de yoktur. Şayet öğretecek bir şeyleri olsaydı ülke bugünkü duruma gelmezdi. Kendisin de olmayan bir şeyin başkasına nasıl öğretileceğini doğrusu merak ediyorum. Saygılarımla.

Biz Türkoğlu Türkleriz Türklüğümüzle gurur duyuyoruz. Bu böyle biline kimse Türklüğümüzle oynamaya kalkışmasın.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   27 – 04 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44