Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MİLLİYETÇİLİK İCRAAT İLE OLUR.

MİLLİYETÇİLİK İCRAAT İLE OLUR.


Son günlerde milliyetçilik ön safa çıkarılıyor. Milliyetçilik sözle olmaz. İcraat ile olur. Çanakkale zaferi ve kurtuluş savaşları milliyetçilik ruhu ile kazanılmıştır. Çanakkale de atalarımız esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diye savaşmışlardır. Kurtuluş savaşı da ayni ruhla kazanılmıştır. Şimdi doğuda mücadele eden emniyet güçlerimizde milliyetçilik ruhu ile mücadele ediyorlar. Maalesef siyasiler milliyetçilik ruhu ile hareket etmiyorlar. İktidar kendi ideolojisini gerçekleştirmenin peşindedir.

Bunun yüzünden ülke içerisinden çıkılmayacak bir duruma getirilmiştir. Milliyetçilik bir kenara bırakılmıştır. ?Biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? demediler mi? Suriye deki tek toprak parçamız olan şah Süleyman türbesinin olduğu alanı terk etmediler mi? Lozan anlaşmasına göre bizim olan egedeki 18 ada yunalılar tarafından istila edilmedi mi? Hani milliyetçilik nerede kaldı. Bu adaların istila edilmesine iktidardan hiçbir tepki gösterilmedi. Basında yer almasına rağmen.

Yunanlıların bu adada tesis kurmaları basında yer almasına rağmen yine ses çıkarılmıyor. Bumudur milliyetçilik? Yalnız milletin gazını almak için. Hamasetli sözler söylüyorlar. Lafla peynir gemisi yürümez. İcraat gerekir. İktidarın bir numaralı destekçisi olan ve milliyetçiliği dilinden düşürmeyen devler Bahçeli. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına aldık diyen iktidarla birlikte hareket ediyor. Bahçelide hamasetli sözler söylemekten geri kalmıyor. Ne diyor? Kerkük 82 Musul 83 diyerek.

Buraları topraklarımıza katmayı dilendirerek milliyetçilik ayaklarına yatıyor. Buda yetmiyor! ?5 bin ülkücü hazır bekliyor? diyor. Devlet bahçelinin Yunanistan tarafından istila edilen 18 ada için bir tek söz söylediğini duymadım. Duyan var mı? Bu adaların silahlandırılması Lozan anlaşmasına göre yasaktır. Yunanistan buna rağmen bu adaları silahlandırıyor. Genelkurmay başkanları bu adaları sık sık denetliyor. Başbakanları da havadan denetliyor. Şimdi Sayın Devlet Bahçeliye soruyorum. Kerkük ve Musul´u topraklarımıza katmayı planlıyor ise. Bunun mümkün olmayacağını bilmiyor mu?

Bal gibi biliyordur? Amma hamaset yapıyor. 5 bin ülkücünün buraları almak için hazır olduğunu söylüyor. Buraları bize bırakmazlar. Çünkü Amerika´nın ve Rusya´nın işine gelmez. Hemen karşımıza dikilirler. Bahçeli hayal âleminde dolaşacağına bu 18 ada için bir şeyler yapsın. 5 bin ülkücünün kuzey ırak için hazır olduğunu söylüyor. Bu hazır olan 5 bin ülkücüyü Yunanistan´ın istila ettiği bu 18 adalara göndersin.

Böyle bir hareketten sonra kahraman olur. Böyle bir olaya da çok ihtiyacı olduğu bir dönem yaşıyor. İşte o zaman milliyetçilik olur. Yoksa kuzey ırak için söylediklerine kimse itibar etmedi. Etmezde çünkü orada böyle bir olayın olması mümkün değildir. Adalar için mümkün. Çünkü o adalar bizim burnumuzun dibinde ve Lozan anlaşması ile bize bırakılmış. Böyle olmasına rağmen iktidar tarafından önemsenmemesi bana çok manidar geliyor. Bazı köşe yazarları acaba iktidar Yunanistan ile gizli bir anlaşmamı yaptı diyor. Bende ayni şeyi aklımdan geçirmiyor değilim.

Çünkü hiçbir tepki gösterilmedi ve gösterilmiyor da. Böyle olunca insanın aklına ayni düşünce geliyor. Elindeki toprakları başkasının eline geçmesine ses çıkarmamak milliyetçilik değildir. Milliyetçilik topraklarına sahip çıkmakla olur. Onun için ben bunların milliyetçilik sözlerine inanmıyorum. Ancak bu söylemlerle milletin gazı alıyorlar. Kerkük Irak´ın kontrolüne geçti. Valinin asmış olduğu Kürdistan bayrağı indirildi. Merkezi hükümetin bayrağı olan Irak bayrağı çekildi. Barzani´nin kurduğu hayaller kursağında kaldı. Peşmergeler arkaların bakmadan kaçtılar. Güvendiği İsrail, ABD ve Rusya´dan ses seda yok. Çünkü orayı bunlar dizayn edecekler.

Barzani PKK militanlarını gönderdi. Onlarda Irak ordusu karşısında tutunamadılar. Şimdi Barzani köşeye sıkıştı. Bundan sonra Türkiye´nin Barzani ye tutumu ne olacak bu önemlidir. İktidarın vazgeçerse yine o kardeşlerimizin yanında oluruz söylemi nasıl tecelli edecek. Bundan sonra Barzani ye inanmak biraz zor olmalı. Milliyetçilik şemsiyesi altında birleşmemiz gereklidir. Bunu da sağlayacak olan iktidardır.

Muhalefeti bazı şeylerle itham etmekle birilik beraberlik sağlanamaz. Çünkü iktidarın belli bir ideoloji var. Bu ideolojisi doğrultusunda hareket ediliyor. Amaçları İslam devleti kurmaktır. Bu ülkenin yararına olacak bir tutum değildir. Ülkeyi ayrıştırmaya götürür. Bu topraklar üzerinde mutlu ve huzurlu yaşamak istiyorsak Atatürk devrimleri üzerinden hareket etmeliyiz. Buda birlik beraberlik ile olacaktır. Türk milliyetçiliği şemsiyesine girmek isteyen herkese açıktır. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 18-10- 2017 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44