Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MUHALEFET ÇATI ADAYINI AÇIKLADI

MUHALEFET ÇATI ADAYINI AÇIKLADI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Muhalefet çatı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlunu açıkladı. İsmini duydum desem yalan olur. Haberler de mutlaka ismi duyulmuştur. İsmi sık geçmediği için hafızalarda yer etmemiştir. Kariyerine bakıldığında çok iyi bir kariyere sahip olduğu anlaşılıyor. Kariyer yeterli mi? Dış ülkelerle ilişkileri, girişimciliği bakımından çok üstün bir durumda. Vatandaşa çok iyi tanıtmaları gerekir. Seçim propagandalarını kendi ekibi ile yapacağı, aday gösteren muhalefet partileri tarafından açıklandı. Muhalefet partileri CHP ve MHP siyasi olarak seçim propagandalarını birlikte yapma çalışmalarının hazırlığına başlandığını açıkladılar. Mitingleri müşterek yapacaklarını söylüyorlar. Bahçeli ile Kılıçtaroğlu beraber miting yapacaklar. Bu alışılmadık bir durumdur. Ülkenin selameti için böyle bir karar almaları çok olumlu bir karardır. Bilhassa siyasetin bu kadar gergin bir ortama gelmesine rağmen birlikte hareket etmeleri demokrasi adına çok olumlu bir olaydır. Benim âcizane bir teklifim olacak. Meclis dışındaki partilerden destek verenlerin genel başkanlarını da yanlarına alırlarsa çok iyi olur. O patilerin seçmenleri de kendi partilerinin çatı adayını desteklediğini öğrenir oyunu ona göre kullanırlar

Benim yazılarımı okuyan saygı değer okurlarım. Benim nasıl bir Cumhurbaşkanı istediğimi tahmin etmişlerdir. Her gün bu sayfada bana andımızı yazdırmayacak. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti yazdırmayacak. Yaşasın Atatürk milliyetçiliği yazdırmayacak. Yaşasın Atatürk’ün askerleri yazdırmayacak. Yaşasın Türk milleti yazdırmayacak. Yaşasın Atatürk sevdalıları yazdırmayacak. Bir cumhurbaşkanı olamalı.

Manevi değerlerimize saygılı, cumhuriyete gönülden bağlı, bilhassa ülkemizi istiladan kurtaran ve Türkiye cumhuriyetinin kurucusu ulu önder Atatürk’e saygıda kusur etmeyecek bir cumhurbaşkanı olmalı. 50 milyon türkün yok sayılmasını kabullenmeyecek bir cumhurbaşkanı olmalı. Ayrıştırıcı değil birleştirici. Demokrasiye inanmış olmalı. Demokrasi bizim için amaç değil, araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz diyenlerden olmamalı. Nerede Türk varsa o türkü kendi vatandaşı gibi görecek. Bir cumhurbaşkanı olmalı. Dinine sahip çıkacak neslin istemeli. Amma milli şuura sahip nesli de istemelidir. Asla kinine sahip çıkacak nesil istememelidir. Bu kinine sahip çıkacak nesli bir türlü anlamış değilim.

Orduya laiki ile başkomutanlık yapacak. Ordunun bu milletin bağrından çıktığını bilerek başkomutanlık yapmalı. Bu konuya başka adaylarda açıklandıktan sonra daha geniş değineceğim.

Neler oluyor IŞİD denen terör örgütü yine 15 Türk şoförünü rehin almış. Hatay Türkiye’ye sonradan ilhak ettiği için. Sıkça konuşulan bir söylenti vardır. Suriye haritalarında hala hatayı kendi sınırları içersinde gösterdiği söylenir. IŞİD terör örgütü Hatayı istiyormuş diye sosyal medyada söylenti dolaşıyor. IŞİD de kuzey Suriye de. Irak, Şam İslam devletini kurduğuna göre. Bu sınır komşumuz olmuş oldu. Kimin sayesinde iktidarın sayesinde olmadılar mı? Şimdi gelin çıkın bu işin içersinden. PKK’nın başımıza bela olduğu yetmiyormuş gibi. Birde IŞİD belası çıktı başımıza bela. Ülkede istikrarı sağlayalım diye milletten oy alanlar. Sağlayacağınız istikrar bumuydu? Bu başımıza gelenleri görüyor musunuz? Türkmenlere yardım etmediğimiz gibi. Ülkeye gelme izini de verilmedi. Iraktaki bu günkü olaylarla ilgili basın yasağı kondu. Bütün dünya orada olan olaylardan haberdar olacak. Türk milletinin hiçbir şeyden haberi olmayacak. Bunun adına da ileri demokrasi denilecek. Birde bizdeki kadar hiçbir ülkede basın özgürlüğü yoktur, denilecek. Bu Konuya fazla girmiyorum. Dış politikamız tamamen dibe vurmuştur.

Ekmeleddin İhsanoğlunun adaylığı ülkemize hayırlı uğurlu olsun. Ülkemiz için hayırlara vesile olsun. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19 – 06 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44