Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MUHALEFETİN ATEŞİ DÜŞTÜ -2-

MUHALEFETİN ATEŞİ DÜŞTÜ -2-


Dünkü yazımda muhalefetin birleştikleri ortak meselelerden bahsetmiştim.

Üç partinin ortak görüşleri dâhilinde birlikte koalisyon kurabileceklerini dile getirmiştim. Koalisyona tek engelin MHP´nin kırmızıçizgileri olarak gördükleri barış süreci görülüyor. MHP´nin AKP ile koalisyon kuracağı konuşuluyor.

AKP barış sürecini HDP´den daha fazla istiyor. Onlarla bu meseleyi nasıl halledecekler. Bu görüş ile MHP koalisyonlara kapıyı kapamış demektir. Vatandaşın MHP´den beklentileri ve propaganda döneminde MHP´nin vatandaşa verdiği vaatlerinde boş olduğu anlaşılmış oldu. Bir parti neden mecliste olur? Ülke ve millet menfaatlerini sağlamak için değil midir?

Koalisyonun kurulmasında hem ülke menfaati var. Hem de millet menfaati vardır.  HDP ben dışarıdan destekleyeyim dedi. Bu teklif de rağbet görmedi. Müşterekte anlaşmış oldukları konuları öncelikli olarak hallederlerdi. Barış sürecini en sona bırakırlardı. Böylelikle milletin beklentilerine cevap vermiş olurlardı.

Buraya kadar konuyu MHP üzerinden yürüttük. Birde CHP yönünden bakalım.  Devlet Bahçeli´ye gel başbakanlık senin olsun bu koalisyonu kuralım dediler.  Bu teklif her liderin yapacağı bir teklif değildir.Bahçeli ben koltuk düşkünü değilim diyerek bu teklifi de geri çevirdi. Koltuk heveslisi değilseniz mecliste ne işiniz var.Olaya CHP açısından bakıldığında koalisyon kurulması yönünde ılımlı hareket ediyor. Fakat AKP ile koalisyon yapacak olmaları CHP´nin kendi ayağına kurşun sıkmasından başka bir işe yaramayacaktır.

AKP ile koalisyon yaptığını farz edelim. Vatandaşa vermiş olduğu vaatleri yerine getirebilecek mi? Zaten AKP´nin isteği iktidar olmaktı. Bizim mutlaka iktidar olmamız gerekiyor demiyorlar mı? Muhalefetin anlaşamaması yüzünden AKP yine iktidarda olacak. Yarım kalmış işlerini de tamamlayacaklar.  Türkiye de değişen bir şey olmayacak. Yine emniyet mensupları dama taşı gibi yerlerinin değiştirilmesine devam edilecek. Valiler yine AKP´nin il başkanı gibi görev yapmaya devam edecekler.

Kurumlardaki bürokratlar yerlerinde kalacak. Hâkimler savcılar yine diken üzerinde olacaklar. 17 25 Aralık olayının üstü kapanacak.  Basına yansıdığı kadarı ile Davutoğlu 4 bakanın yüce divana gönderilmesine sıcak bakıyormuş. Yani iktidar da kalabilmeleri için 4 bakan feda edilecek.
CHP´nin bu koalisyona sıcak baktığı aşikârdır.  Fikri Sağlar 17- 25 Aralık olaylarını meclis gündemine taşımak için önerge hazırlamıştı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Fikri Sağlara hazırladığı önergeyi şimdilik askıya almasını tavsiye etmiş. Milletvekillerine de konuşma yasağı getirmiş. Şu ülkedeki demokrasiye bakın önüne gelen yasak koyabiliyor. Ya bunların demokrasi anlayışı böyle, yada ileri demokrasilerde durum böyle yürüyor.

İnsan şöyle düşündüğü zaman insanoğlu ne kadar değişkenlik gösterebiliyor. Meydanlarda hesap sormazsam namerdim diye bas bas bağırdılar. Şimdi onların hepsi unutuldu. Kişisel menfaatler devreye girdi.  CHP bu hareketi ile kendini bitiriyor. En büyük kötülüğü de Deniz Baykal yaptı.

Yaşar Büyükanıt ile Tayyip Erdoğan´ın dolma bahçede yaptıkları görüşme nasıl sır olarak kaldı ise. Bunların görüşmeleri de sır olarak kalacağa benziyor. Ne konuştukları belli değil. Görüşme isteğinin kimden geldiği belirsizliğini koruyor. Bu koalisyon konusuna sıcak bakılmasının arkasında Baykal´ın Tayyip ile görüşmesinin etkisi var mıdır?  Çünkü CHP tabanının bu koalisyonu istemediğini biliyor. Bir yönetici tabanımız zaman içersinde koalisyonu kabullenecektir diyor.

Partinin tabanında sancılı durum var demektir. Şimdi Kılıçdaroğluna sorumak gerekir. Meydanlarda söylediklerin ne oldu?  Hesap sormazsam namerdim demiştiniz? Namertliği kabullendiniz mi?  Yolsuzluk ve rüşvet olaylarının üzeri örtülecek mi? AKP´nin çıkardığı antidemokratik kanunlar iptal edilecek mi? Seçim kanun değişecek mi? Baraj düşürülecek mi? Tır olayları açıklığa kavuşturulacak mı?

HSYK´nun yapısı değiştirilecek mi? Barış sürecini nasıl yöneteceksiniz? Emekliye iki maaş ikramiye vereceğiz sözü yerinde duruyor mu? Asgari ücret yerinde kalacak mı? Verdiğiniz söz doğrultusunda değişiklik olacak mı? Çivisi çıkan devletin çivisi yerine çakılması için nasıl bir politika izleyeceksiniz.  

CHP AKP ile yapacağı koalisyonda yukarıda saydığım meseleleri nasıl halledecektir. Yani vatandaşa verdiği sözleri yerine getirebilecek midir? CHP sorumluluk almaktan mı korktu? Seçim propagandalarında seçmene söz verenler. Bu vaatleriniz yerine gelmez ise. Seçmenden bir daha nasıl oy isteyeceklerdir?  Muhalefet seçim propagandalarında meydanlarda çok ateşli idi. Fakat muhalefetin bu ateşi birden düştü. Demek ki iş seçilene kadardır. Seçildikten sonra da ballı emeklik hakkını kazamaya odaklanırlar ülke ayni hamam ayni tas devam edecektir. Muhalefet partileri tarihi fırsatı kaçırmak üzereler. Böyle fırsat bir daha hiçbir muhalefetin eline geçmez. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  29 ? 06 ? 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44