Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYORLAR

MÜSLÜMANI MÜSLÜMANA KIRDIRIYORLAR


Senelerdir orta doğuda olaylar bitmiyor. Bu olaylar neden Müslüman ülkelerde oluyor da? Başka ülkelerde olmuyor? Ayrıca Müslüman ülkelerden ülkelerin terk edenler.  Neden Hıristiyan ülkelere sığınmacı olarak giderler? Emperyalist ülkeler orta doğunun petrol yataklarına sahip olabilmek için. Müslüman ülkeleri birbirine kırdırıyorlar. İslamiyet de dört mezhep vardır.

Bu dört mezhebin haktır. Emperyalist ülkeler mezhepçiliği kaşıyarak bu ülkeleri bir birine düşman ediyor. Mısırın karışması mezhepçiliktendir. Libya mezhepçiliktendir. İşte Suriye´nin duru mezhepçiliktendir. Burada Türkiye´nin çok büyük rolü olmuştur. Bizim Suriye´nin iç işlerine karışmamızın en önemli faktörü mezhepçiliktir. Esat alevi olduğu için. Suriye deki suniler dış ülkeler tarafında kışkırtılmıştır.  Suriye ile Türkiye iki dost ülke idi. Ne oldu da? Birden bire düşman olduk? Ve Esat muhaliflerinin yanında yer aldık.

Obama Türkiye ye ben Suriye´nin başında Esat´ı istemiyorum. Bize yardım edin demesi üzerine bu isteği kabul ettik. Bunun sebebi İsrail´i Suriye´den korumaktı. Suudi Arabistan ve katar da Esat alevi olduğu için istemiyorlardı. Hemen Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar Esat muhaliflerine yardım etmeye başladı. Olay böyle başladı. Fakat geldiğimiz nokta çok karmaşık bir durum aldı. IŞİD ortaya çıktı. PKK´nın Suriye kolu olan PYD güçlendi. Kuzey Suriye´yi ellerine geçirdiler. Buradaki olayları herkes biliyor. Şu an geldiğimiz nokta çok önemli. Bilhassa Türkiye için çok zor bir döneme girilmek üzeredir. Suriye ye yapılacak olan kara operasyonun içersinde olma durumumuz mevcut. Bu Türkiye´nin aleyhine olacak bir durumdur. Suudi Arabistan´ın uçaklarının incirlik hava üssünü kullandırma kararı alındı. Bu çok yanlış bir karardır.

Suudi Arabistan uçaklarını hedef alacak olan her bombanın ülkemize düşmesi demektir. Ayrıca Suudi Arabistan ordusu ile birlikte Türk silahlı kuvvetlerinin de kara operasyonuna katılacağı ima ediliyor. Bu imayı yapan dış işleri bakanı Çavuş oğludur. Kime karşı kara operasyonu yapılacak? Suriye güçlerine karşı değil mi? pekiyi,  Suriye güçlerinin yanında süper güç olan Rusya yok mu? Rusya düşürülen uçağın intikamını almak için. Fırsat kolluyor! Uçağı düşürdüğümüzden bu tarafa bizim uçaklarımız sınır boyunda uçuş dahi yapmıyor. Ayrıca Rusya´nın beyanatı var. Buraya girenlerin buradan tabutu çıkar diyor. Biz hala Rusya ya kafa tutmaya çalışıyoruz. Rusya ile harp yapmaya can atıyor gibi hareket ediyoruz. İktidar kime güveniyor?

Geçtiğimiz günlerde bir yazımda NATO ya güvenilmez demiştim. NATO genel sekreteri ne yapalım Rusya ile savaşa mı girelim? Diyerek güvenilmeyeceğini açıkça söylemiş oldu. Daha hala Rusya ile takışmanın peşindeyiz. Yanımızda hiçbir ülke kalmadı. Bütün ülkeler bizi eleştiriyor. Terör örgütlerine destek vermekle suçluyorlar. Suudi Arabistan ve Katar bizimle birlikte harekete ediyor. Bu iki ülke petrol zengini ülke ekonomisi etkilenmez. Bizim durumumuz daha farklı. Şimdi Suriye de bizi düşman olarak görenlere bakalım. IŞİD düşmanımız mı? PYD düşmanımız mı? PYD´nin ikinci kolu düşmanımız mı? Rusya düşmanımız mı? Biz Suriye ye Suriye ordusu ile savaşmaya gideceğiz.

Peki, bunları ne yapacağız? Bunlar hesaplandı mı? Üç tane terör örgütü var. Rusya intikam almak için. Fırsat kolluyor. Bizim Suriye deki kara operasyonuna katılmamız demek. İntihar etmemiz demektir. Karşımıza İran dahi çıkabilir. İran ile Suudi Arabistan´ın arası mezhep ayrılığı yüzünden gergin. Suudi Arabistan´ın 47 kişiyi idam etmesi. İran´ı çok kötü kızdırdı. Savaşı dahi göze aldılar. Şimdi Suudi Arabistan ordusu Suriye de kara operasyonuna katılacak. İran zaten Suriye´nin yanında yer alıyordu. Bu kara operasyonunu bahane edip. Suudi Arabistan ordusunun karşısına İran kuvvetleri çıkabilir.

Bizim Suudi Arabistan uçaklarına incirlik hava üssünü açmamız ve Suudi Arabistan ordusunun Türkiye topraklarını kullanması da İran´ı rahatsız edecektir. Bu yüzden aramızın daha da bozulması söz konusu olabilir. Çünkü İran Suudi Arabistan´dan intikam almak peşinde olabilir.  O idamlar İran´ı çok kızdırmış idi. Şimdi İran´ı da karşımıza almış olduk. İran sırf mezhepçilik için Suudi Arabistan´a kızıyor. Orta doğuyu kasıp kavuran mezhepçiliktir.

Bu mezhepçilik aynen kör kuyuya benzer. Nasıl kör kuyuyu doldurursunuz. Aradan biraz zaman geçtikten sonra bir bakarsınız kuyu çökmüş. Mezhepçilikte aynen böyledir. Bir yerde mezhepçilik ortaya çıkar. Orada birileri araya girer durulur. Sonra başkan bir yerlerde ortaya çıkar. Bu mezhepçiliğin ortaya çıkmasının sebebi orta doğu ülkelerinde laikliğin olmayışıdır. Laiklik mezhepçiliği önleyen bir sistendir. Çünkü laik olan ülkelerde devlet bütün dinlere ayni mesafededir. Ve hiç kimse inançlarında dolayı aşağılanamaz.

Ülkemizde laikliği benimsemeyen iktidar da mezhep ayrımcılığı yapmasından dolayı Suriye olayında kendimizi bulduk. Ordumuz Suriye ye girebilir mi? Girebilir! 15 dakikada Suriye ye girebilirsiniz. Amma 15 senede çıkmazsınız. Allah yöneticilerinize aklıselimlik versin. Olan olay şudur. Müslümanları birbirine kırdırıyorlar. Ölende Müslüman, öldürende Müslüman! gelin bu işin içersinde çıkın. Nasıl çıkılacaksa? Bu konuya yarında devam edeceğim. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 15- 02- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44