Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜSLÜMANLIĞI BUNLARA ALET ETMEYİN

MÜSLÜMANLIĞI BUNLARA ALET ETMEYİN


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Müslümanlığı bu olaylara alet etmeyin. Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor diye bas bas bağırıyorsunuz. Irak, Suriye, Filistin ve Ürdün de öldürülenlerin hepsi Müslüman. Irka ta ve Suriye de öldürülen Müslümanları öldürenlere yardım edeceksiniz. Filistin ve Ürdün deki Müslümanları öldüren İsrail’e bağırıp çağıracaksınız. Asla buradaki olayları tasvip etmek mümkün değil. İsrail terörist bir devlet diyeceksiniz. Amma İsrail’i ile ticari ilişlileri gözden geçirmeyeceksiniz. Türkiye tarımının girdilerini İsrail’den temin edeceksiniz. Bu gün pazarlarda gördüğümüz salkım domateslerin tohumunu İsrail den alacaksınız. Daha buna benzer birçok örnekleri var. Tayyip Erdoğan’ın oğlunun gemileri İsrail’e mal taşıyacak ve oradan mal getirecek. Malatya Kürecik radar üssünün kuruluş amacının İsrail’i korumak olduğunu bilmenize rağmen izin vereceksiniz. İsrail bu olayı ilk defa yapıyor değil. Senelerdir ayni şeyleri yapıyor. İsrail jetlerinin yakıtını siz satacaksınız. Enerji bakanı Taner yıldıza bu sorulduğu zaman kelimeler boğazına düğümleniyordu. Biz satmadık! Biz kime satıldığını bilmiyoruz. Biz yalnız aracı olduk diye kaçamak cevap veriyor. Gönderilen petrolün nereye gittiğini bilmiyorsanız, ülkeye girip çıkandan haberiniz yok demektir. Ondan sonrada sazı alacaksınız elinize yanık aman türkü söyler gibi. İsrail Müslüman kardeşlerimizi öldürüyor diye bağıracaksınız. Neredesiniz Müslüman ülkeler diye bağıracaksınız.

Neden Suriye ve Irakta öldürülen Müslümanlar için Müslüman ülkelere çağrı yapmıyorsunuz?  Irakta IŞİD elini kolunu sallayarak yoluna devam ediyor. Musul ve Telefe de öldürülen Müslümanlar için sesiniz çıkmadı. Musul’daki konsolosluk binasından Türk bayrağı indiriliyor. IŞİD bayrağı çekiliyor. Ve IŞİD burayı karargâh olarak kullanıyormuş. Birde konsolosluk da rehin alınanlar için. Adeta IŞİD da rica ediliyor. Bir ayı geçti hala bu rehinelerden haber yok. Elinizdeki rehineleri bırakın deniliyor. Ayni olay PKK’nın kaçırdığı çocuklar içinde söylenmişti. HDP milletvekillerine “gidin getirin. Adresi biliyorsunuz” denilmişti. Ne oldu getirdiler mi? Büyük devlet bunu yapmaz. Eğer o çocukların getirilmesin istiyorsa hangi yoldan getirecekse getirir. Zamanında IŞİD için sınırlarımızı açmasaydık. Her türlü yardımı yapmamış olsaydık. Liderlerini Hatay hastanesinde tedavi ettirmeseydik. Bu gün IŞİD diye bir devlet olmazdı. Besledik kargayı oydu gözümüzü.

İsrail’e her türlü yardım. AKP iktidarı zamanında yapıldı. İsrail’in OECD ülkelerine girmesini Türkiye hep veto etti. AKP bu vetoyu kaldırdı. İsrail OECD ülkelerinin arasına AKP sayesinde katıldı. Yine NATO üyesi olmamasına rağmen NATO ülkeleri toplantısına katılmayı AKP iktidarı sayesinde elde etti. Jet pilotlarının eğitimini yaptıracak hava sahası yeterli olmadığı için. Türkiye hava sahasını açtık. Konya hava üssünde konuşlandırdık. Pilotları bizi hava sahasında eğitimlerini tamamladı.

Dışişleri bakanı Davutoğlu “Kürecik radar üssü İsrail’e bilgi vermiyor” diyor.  Hamasın İsrail’e attığı füzelerin ihbarı Kürecik radar üssünden bildiriliyor.  Ne imiş İsrail NATO devleti değilmiş. Onun için kürecik radar üssünden bilgi gitmiyormuş. Durum öyle değil maalesef bu radar üssünden bilgi gidiyor. Zaten bu radar üssüsünün kuruluş amacı İsrail’i korumak için kurulmuştur. Diyelim ki dışişleri bakanı Davutoğlunun söylediği gibi. Kürecik radar üssünün bilgileri Almanya ya gidiyor. Almanya bildiriyor. Bir türlü kulağı tersten göstererek de olsa bu bilgileri İsrail’e ulaştırılıyor. İran “her hangi bir yerden bize bir saldırı olursa ilk vuracağımız yer kürecik radar üssüdür” diye. Bizi hedef tahtasına oturttu?

Bu işler miting meydanlarında ahkâm kesmekler olmuyor. İcraat gerekir. AKP döneminde İsrail ile ticari işlemlerin % 400 arması neyin nesidir? O zaman kesin ticari ilişkileri. İsrail ile ilişkiler kesilmiyor. Düşmanlık yapılıyor. Bunun semerside olarak da İsrail turistleri Türkiye ye gelmiyor. Hatırlayın Suriye sınırındaki mayınlı alanın temizlenmesini İsrail’e veriyorlardı. Ve bu araziyi bu temizleme karşılığında 49 sene kullanacaklardı. Tepkiler gelince vazgeçtiler. O zaman bu tepki gösterenleri Yahudi düşmanlığı ile itham ettiler. Bunlar ne çabuk unutuldu. Böyle bir dış politika olmaz. İsrail orada bir vahşete imza atıyor. Bu kınamakla falan olmaz. Meydanlarda bağırıp çağırarak oy devşirmek yanlıştır. Ya olduğunuz gibi görüneceksiniz. Ya da göründüğünüz gibi olacaksınız. Arapların İsrail’le mücadele etmeye gücü yetmez. Araplar ancak kendi içersinde birbiri ile savaşırlar dururlar. Madem Müslümanların öldürülmesini istemiyorsunuz. Önce ateş kes ilan ettireceksiniz. Ondan sonrada masaya oturtacaksınız. Mısırın ateş kes önerisini İsrail kabul etti. Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye Hamasa ateş kesi kabul ettirmiyor. Türkiye PKK’dan neden ateş kes istedi. Ölümler olmasın diye. O zaman önce ateş kesi sağlayacaksınız. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 21 – 07 – 2014 MUSTAFA KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44