Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜSLÜMANLIK SINAVDAN GEÇİYOR

MÜSLÜMANLIK SINAVDAN GEÇİYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Müslümanlık büyük bir sınavdan geçiyor. IŞİD denen bir terör örgütü sözüm ona Müslümanlık adına koyun boğazlar gibi adam boğazlıyor. Boğazladıkları da Müslüman kardeşlerimiz. Kendisini İslam devleti olarak gören, yaptığı eylemleri İslam’ın emri gibi takdim eden bu terör örgütüne, Hiçbir İslam ülkesinden tepki gelmiyor. Bir buçuk milyarlık İslam âlemi sus pus olmuş. Olayları izliyor. Bazı cılız sesler olsa da en yüksek ses ABD başkanı Obama’dan yükseliyor. Nerede İslam birliği?  Neden sesleri çıkmıyorlar? İslam âlemi bu terör örgütü karşısında diz mi çöküyor?  Diz çöken İslam ülkeleri değildir. Müslümanlığı diz çöktürüyorlar. Dinlerin içersinde en kutsal din olan Müslümanlık dinine diz çöktürüyorlar. IŞİD lider Bağdadinin halifeliğini ilan etmesine onay mı veriyorlar? IŞİD bir İslam devleti değildir. Dünyanın en azılı terör örgütüdür. Bunu bütün dünya kabul etmiş durumdadır. Bu örgüte destek veren Müslüman ülkelerden Suudi Arabistan ve Katar IŞİD’dın terör örgütü olduğunu kabul ettiler. Çünkü ABD’nin IŞİD ile mücadele etmek için oluşturduğu koalisyona girmeyi kabul ederek imza attılar. Türkiye IŞİD’dın elindeki rehineleri ileri sürerek karara imza atmadı. Dış politikadaki hatalarımız yüzünde maalesef IŞİD Türkiye’yi esir almış durumda. Ve Türkiye’ye mesajlar veriyor. Kafa keserek videoya aldığı o eylemler Türkiye’ye bir mesajdır. Çünkü IŞİD’a yardım ettiğimizi bütün dünya biliyor. ABD kongresinde konuşan sözcü “Türkiye’nin terör örgütlerine yardım ettiğini biliyoruz. Onun için Türkiye’ye her türlü yaptırın uygulanmalıdır” diyor.

IŞİD o kafa kesme videolarını Türkiye’ye bir mesaj olarak yayınlıyor. Bana yardımı keserseniz. Beni desteklemekten vazgeçecek olursanız. Elimdeki rehinelerin başına gelecek budur, diyor. Bu yüzden koalisyon kararına imza atamadık. Onun içinde teröre destek veren ülke konumuna düştük.

IŞİD yaptığı eylemlerin İslam’ın bir emri imiş gibi girdiği yerlerde. Bildiri yayınlıyor.  Yaptıkları eylemlerle İslamiyet’e zarar verdiklerinin farkında değiller. Hangi dinde insanlara işkence etmek, insanların kafasını kesmek var. İslamiyet’e dünyada saygı görmeyen bir kişinin cenazesine saygı gösterilir. İslamiyet’e ahlaki yönden zarar veriyorlar.

İslamiyet’i siyasi yönden de kullanıyorlar. Böylelikler diğer dinlere mensup olan ülkeler. İslamiyet bu mu diyorlar? Allah adına adam öldürdüklerini iddia eden bu terör örgütü, Allahın emirlerine karşı geliyorlar. Allahın emirlerini hiçe sayıyorlar. İslam birliği bunlara seyirci kalıyor. İslam’ın emirleri öyle değildir böyledir diye bir bildiri yayınlayamıyorlar. Hazreti Muhammet Mustafa (s.a.v) son peygamberdir. Başka peygamber gelmeyeceğine göre İslamiyet de son dindir. Müslüman âleminin kendisini halife ilan eden Bağdadiyi halife kabul etmesi mümkün değildir. Kendi din kardeşlerini katleden bir kişinin halife olması mümkün değildir. Bunları bu IŞİD’a söyleyecek olan İslam birliğidir. İslam birliğinin görevi İslam’ı korumak ve Allahın emir ve yasaklarının uygulanmasını sağlamak olmalıdır.

Bu IŞİD yüzünden İslami ahlak ayaklar altına alınmıştır. Militanlarla ilişkiye giren kadınlar cennete gidecekmiş. Buna inanan örümcek kafalı bazı kadınlar IŞİD örgütüne katılıyormuş. Haydi, gelin bu hareketi İslamiyet ile bağdaştırın. Bir insanın kafasın kesin o kafa ile futbol oynayın. Gelin bu olayı İslamiyet ile bağdaştırın. Hiçbir dinde mahzun kişileri öldürmek caiz değildir. Dinde öldürmek Allah için, din için, vatan toprağını korumak için vardır. Buların haricinde hiçbir din öldürmeye cevaz vermemiştir.

İslamiyet’in omuru ile oynayan bu terör örgütüne İslam ülkeleri dur demek için harekete geçmelidir. Bu gün bu IŞİD’in yaptıklarına seyirci kalan ülkelerin başına bu örgüt bela olacaktır.  Bazı Müslüman’ım diye geçine örümcek kafalı Müslümanlar IŞİD’ın bu oyununa gelerek. IŞİD’da katılıyorlar.  Bunu da İslamiyet adına yaptıklarını savunuyorlar. Bunlara Müslüman demek içimden gelmiyor. Bu IŞİD’ı Müslüman örgüt olarak kabul edipte bunlara destek verenlere de yazıklar olsu. Müslümanlığı ne kadar bildikleri hareketlerinden belli oluyor. İslam âlemi bu sınavı Müslümanlık adına kazanmak zorundadır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşsın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  16 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44