Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜTTEFİKİMİZE BAKIN

MÜTTEFİKİMİZE BAKIN


Müttefikimiz ABD başkanı ikiyüzlü TRUMP ne diyor görüyor musunuz? Türkiye Fırat´ın doğusundaki Kürtleri vurursa Türkiye´nin ekonomisini mahvederim diyor. Fırat´ın doğusunda her milletten olan terör örgütü var. Terör örgütlerini diyemiyor. Kürtleri vurursa diyor. Vay ikiyüzlü TRUMP vay! Destek olduğu örgütlerin terör örgütü olduğunu bildiği halde kendisini akıllı, başkalarını akılsız yerine koyuyor.

İktidar bu tehdide alçak telden bile cevap vermedi. Bizi ve arkadaşlarımızı üzdü diyebildiler. Bu bir yerde Papaz olayından ders alamdınız mı demektir. Trumpa verilecek en güzel cevap. Sen bizim ekonomimizi mahvedemezsin. Amma biz senin orta doğudaki varlığını mahvederiz. İncirlik hava üssünü ve Kürecik radar üssünü kapatarak, orta doğudaki bütün irtibatını keseriz diyebilirdik. İncirlik hava üssü ile Kürecik radar üssü ABD için çok önemlidir.

Kürecik radar üssü bütün orta doğuyu kontrolü altında tutmasını sağlıyor. Bu radar üssü İsrail´i koruma anaçlı kurulmuştur. Bu radar üssü kurulurken çok kişi buna karşı çıkmıştır. O zaman iktidar kontrol bizde olacak. Radar üssünün komutanı bizden olacak demişti. Fakat bu radar üssünün komutanı Amerikalı oldu. Nereden uçak kalkıyor. Nereye gidiyor. Devamlı gözetleniyor. İran devamlı gözetleniyor. İsrail´e bir şey olmasın diye. Bizim elimizde böyle bir kozumuz varken bunu kullanmıyoruz. Geçmişteki iktidarlar incirlik üssünü koz olarak çok kullandılar. O zaman yalnız incirlik hava üssü vardı. Radar üssü bu iktidar döneminde kuruldu.

Türkiye Fırat´ın doğusunda terör örgütlerini istemiyor. ABD ise burada terör örgütünün kalıcı olmasını istiyor. Sanki ABD ile Rusya anlaşmış gibi bir durum var. Rusya da bu örgütlerin o bölgede kalmasından yana tavır koyuyor. Şimdi güvenli bölge konusu ortaya atıldı. Bu güvenli bölgeye Türkiye de sıcak bakıyor. 32 kilo metre derinlik 950 km uzunluk. 32 km ilerimizde yine terör örgütleri olacak. Ha sıfır km ha 32 km ne fark edecek. O bölgede terör örgütleri olduğu müddetçe değişen bir şey olmaz.

Türkiye yine terör örgütleri ile çatışma içerisinde olacaktır. Güvenli bölge olduğunda terör örgütleri başka devletlerin güvenliği altında olacaktır. ABD´nin planında ise güvenli bölgeye Arap ordusunu yerleştirmek var. Böyle planları olan ve terör örgütlerine kol kanat germeye çalışan bir ülke sözde müttefikimiz. Olmaz olsun böyle müttefik. Rus askerleri ile terör örgütü militanları birlikte devriye görevi yürütüyorlar. Bunu anlayamadım. Ruslarda ikili oynamaya başladılar. Trump daha önce askerlerimiz Suriye´den çekeceğiz dedi.

Söylemden sonra bende cephedeki askerler mi? Yoksa geri hizmette olanlar mı? Diye sormuştum! Şimdi ne diyor? Yardımcı askerlerimizi çekiyoruz diyor. Böyle sahtekâr bir devlet başkanı olmaz. Bu gün söylediğini ertesi gün unutuyor. Söğüt ağacı gibi her rüzgâr eğiliyor. Bizim yöneticiler olayı alttan alıyor. Olumlu konuşmalar yaptık diyorlar. Tayyip Erdoğan TOKİ ye tek katlı evler yaptıracağız demişti. Bu güvenli bölgeye ev yaptırıp, Suriyeli mültecileri oralara mı yerleştirecek acaba? Yoksa özgür Suriye ordusu militanlarını mı yerleştirecek?

Hiç ipucu verilmiyor. Ölen özgür Suriye ordusu militanları şehit kabul edilmiş. Aileleri de Türk vatandaşlığına geçirilmiş. Hem ev verilecekmiş. Hem de şehit maaşı bağlanacakmış. Sanki bizim topraklarımızı savundular. Bana göre özgür Suriye ordusu da terörist bir örgüttür. Çünkü kendi ülkelerinin yönetimine baş kaldırmışlardır. Şehit olan askerlerimizin ailelerinin evlerini gördük. Ev denecek gibi yerler değil. Esas ev verilmesi gereken bizim askerlerimizin aileleridir. İyi parti şehitlerimizin ailelerine ev verilsin diye kanun teklifi verdi. Cumhur ittifakı ret etti. Şayet güvenlikli bölge söylendiği gibi olursa Türkiye´nin aleyhine olur.

Fırat´ın doğusunda PYG ve PYD kalıcı olursa. Bu günden hiç bir farkı olmaz. ABD ne diyor. Burada ki Kürtlerin güvenliği sağlanma garantisi olmadan. Suriye´den çekilmeyiz diyorlar. O söz konusu olan bölgede Kürtler yok ki? O bölgede Terör örgütleri var. ABD ve Rusya anladığım kadarı ile Türkiye´yi terör örgütleri ile masaya oturtmaya çalışıyorlar. Kanımca bu konuda ABD ve Rusya anlaşmış gibi gözüküyor.

Çünkü Rus askerlerinin teröristlerle birlikte devriye nöbeti görevi yapmaları onu gösteriyor. ABD askerleri sınırımıza gözetleme kuleleri yapılırken. Terör örgütü militanları ile birlikte devriye görevi yapmışlardı. Adamlar PYD ve PYG´in terör örgütü olduğunu kabul etmiyorlar. Bunları Kürt vatandaşları olarak görüyorlar. Bu iki örgütün PKK´nın Suriye uzantısı olduğunu kabul etmiyorlar. ABD ile bu güvenlikli bölge konusunda nasıl anlaşacaklar ilerleyen günle de göreceğiz. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 19-01-2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44