Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


MÜZAKERE MASASINA KİMLER OTURACAK

MÜZAKERE MASASINA KİMLER OTURACAK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Terör konusunda geldiğimiz nokta müzakere masası oldu. Milleti olaylara öyle güzel alıştırdılar ki. Bundan 10 sene önce terör örgütü ile müzakere masasına oturulacak deselerdi. Bu milletin % 90’nı sokaklara dökülürdü. Gizli görüşmeler başladı. İktidara Öcalan ile görüşüyor diyenlerin ne şerefsizlikleri kaldı. Ne adilikleri kaldı. Verdiler veriştirdiler. Oslo gizli görüşmeleri ortaya çıkınca biz görüşmedik. Devletin kurumları görüştü denildi. Sonra görüşmüşsek ne olmuş. Ben gönderdim! Bir meseleniz varsa bana sorun denildi. Görüşmüyoruz dan görüştüysek ne olmuşa geldik. Buraya kadar millet yavaş yavaş alıştırıldı. Sıra geldi açılıma. Çıkıyorlardı, çıktılardı derken inanmayanlar bunlar anaların ağlamasını istiyorlar diye bastılar fırçayı. Sınır dışına çıkmadıkların biliyorduk. Milletten bunu gizlediğe kadar geldi. Artık millet buna da alıştırıldı. Şimdi gündemde Öcalan’a sekretarya oluşturulması ve Müzakere masasına oturmaya kadar gelindi. Millette tık yok. Çünkü millet duyarsızlaştırıldı.  Ayrıca milletin sokağa çıkmaması için. Sokağa çıkanlar polis tarafında dövüldü. Gözaltına alındı. Böylelikle de millet korkutuldu. Artık buraya kadar gelinmiş. Ses çıkaran yok. Sokağa çıkan yok. Milletin önüne sekretaryayı koydular kuruluyordu. Kurulmada anlaşma yapılamadı derken. Biraz daha zaman geçer. Birde bakmışsınız Öcalan’ın sekretaryası kurulmuş. Şimdi bu sekretarya işini unutturmak için. Müzakere masasına kim oturacak tartışmasını gündeme getirdiler. Öcalan müzakere masasına kandilden de bir kişi gelsin diyor. Artık ok yaydan çıkmak üzere müzakere yapılacaksa örgüt mensupları ile değil. Mecliste olan temsilcileri ile masaya oturulmalıdır. Ayrıca bu mesele mecliste görüşülmelidir. Bu bir parti meselesi değildir. Devlet meselesidir. Onun için meclisin gelişen ve gelişecek olan meselelerden haberi olması gerekir. Bu meclis Türkiye cumhuriyeti devletinin meclisidir. Türkiye cumhuriyeti devletinin sorunu olan bir mesele bir partinin meselesi haline getirilip de sorun çözülemez. Bu sorun ancak mecliste çözülmelidir.

Müzakere masasına terör örgütü yöneticilerinin katılması kesinlikler kabul edilir bir olay değildir. Geçen Pazar günü başbakan Davuoğlu akillerle 10 saat görüştü. Acaba bu akillerle görüşme neden icap etti? Bu akiller barış sürecine milleti ikna etmek için oluşturulmuş idi. Bunlar bu görevi yaptılar ve iktidara raporlarını verdiler. Şimdi başbakan bunlarla basına kapalı görüşme yapıyor. Ülkenin bu kadar sorunu varken başbakanın bunlar ile görüşmeye 10 saat ayırabiliyorsa başbakanın başka işi yok, demektir. Bunlarla bu görüşmek çok önemli olmalı ki bu kadar uzun bir görüşme yapılıyor. İster misiniz? Bu müzakere masasına bu akillerden bir heyet oturacak. Olur mu? Olur. Siz o zaman çok güzel iş yaptınız. Milleti barış sürecine ikna ettiniz. Şimdide bu müzakere masasına oturmak için. Dolaşın ikna edin masaya da siz oturun. Demiş olmasınlar?

Bu akillerin raporda verdiği birkaç maddeyi hatırlayalım. Milletin % 80’ni barış sürecine destek veriyor. Türk kelimesinin kullanılmasını istemiyorlar. Mesela Türk bayrağı gibi, Öcalan’a bebek katili denilmesin diyorlar. Dağdakiler af edilsin diyorlar. Öcalan serbest bırakılsın diyorlar. Bunlar gibi birçok madde vardı raporlarında. Bunlardan iyi müzakere masasına oturacak kişi bulunur mu? Tam iktidarın arayıp da bulamadığı söylemler. Yazdığım maddeleri Türk milleti istemiş. Onu da belirteyim.

Hâlbuki bunlar vatandaşlarla toplantı yapacaklardı. Hiçte öyle vatandaşlarla bir araya gelmediler. Toplantıya katılacakları illerdeki AKP il başkanlığı belirledi. Toplantıya katılacaklar davet edildi. Toplantı salonuna gireceklerin isimleri tespit edildi. Liste girişteki yetkililere verildi. İsmi olmayanlar Türk vatandaş olmadığı için salona alınmadı. Birde verdikleri raporda ki istekleri vatandaşı isteği gibi belirttiler.

Devlet teröristlerle masaya oturmaz. Oturamazda! Bu terör karşısında düşülen acizliğin göstergesidir. Devletin onuru ile oynamak demektir. Milleti alıştıra alıştır olayı buraya kadar getirdiler. Zaten dememişler miydi? Biz milleti alıştıra alıştıra yolumuza devam ediyoruz diye. Dendiklerini yaptılar olayları buralara kadar getirdiler. Bundan sonrası Allah kerimdir. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Yalnız şunu da belirteyim. Ülkede bir vurdumduymazlık var ki. Sormayın gitsin. Sokakların hali perişan olmasına rağmen iktidarın hiç umurunda değil. Polis öyle bir duruma getirilmiş ki. Vatandaşla polis sanki birbirine düşman edilmiş. Bu ülkenin vatandaşlarına yazık oluyor. Bu vebale AKP’ye oy verenlerde ortaktır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 25- 10- 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44