Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NABZA GÖRE ŞERBET

NABZA GÖRE ŞERBET


Günümüzde nabza göre şerbet vermek moda oldu. Diyanet işleri başkanı bu darbe olayından sonra bir tamim yayınladı. İmamlara hainlerin cenaze namazının kılınamayacağını ve dini hiçbir işlem yapılamayacağını bildirdi. İyi de doğuda askerlerimizi, polislerimizi şehit edenlerin cenaze namazlarını kıldıranlar. Diyanete bağlı imamlar değil miydi? Bu darbe teşebbüsünde bulunanlar başarılı oysaydı? O zaman nasıl bir fetva verecekti? Bu diyanet işleri başkanı diploma sormak günahtır. Diploma soranlar ateisttir diyen kişidir. Devlet dairelerinde bir yere girmek için. Müracaat edenden diploma soruluyor. Bu diploma soranlar ateist mi oluyor? Bir şey yapılırken insani duygularından ayrılmamak gerekir. Darbeci bir yüzbaşının cenazesi hainler mezarlığına defnedildi. Ne kadar acı bir olay. Ailesi oğlunun cenazesine sahip çıkmadı. Bu olaylara sebebiyet veren zatın Allah belasını versin. İnşallah ABD kendisini Türkiye ye iade ederde gerekli cezaya çarptırılır. Bu zatın yüzünden vicdanları sızlatan olaylar gerçekleşiyor. Mesela o yüzbaşının ailesinin çocuklarının cenazesin sahip çıkmaması. Öldürülen bir askerin annesinin ?oğlum çok acı çekti. Keşke kafasına bir kurşun sıksalardı? demesi gibi. Bunlar aklıma gelenler. Vicdanları sızlatan bazı olaylar da var. Doğuda görev yapan bir binbaşının başına gelen olay gibi, birliğin komutanı gözaltına alınıyor. Bu binbaşıyı gözaltına alınan komutanın yerine atıyorlar. İki gün sonra bir kişi emniyetin kapısına bir not bırakılıyor. Bu binbaşının cemaatçi olduğunu söyleyen bir not bırakılıyor. Emniyet hemen gece doğru bu binbaşının evine baskın yapıyor. Bu binbaşıyı gözaltına alıyor. Sivillerin kaldığı bir hapishaneye konuyor. Eşi ile dahi görüştürülmüyor. Kardeşi kilo metrelerce yol gidiyor. Kardeşini görmek için. Fakat kardeşi ile görüştürülmüyor. Bu kardeşi önemli bir yerde çalışıyor. Kardeşinin dosyasına kadar ulaşıyor. Dosyasın ter temiz. Bu ihbarı yapanın ailesine ulaşıyor. Aile oğullarının üsteğmen olduğunu ve psikolojik tevdi gördüğünü söylüyorlar. O günden sonra oğlumuz kayıp. Bizde kendinden haber alamıyoruz. Yalnız bir defa Ankara da olduğu söyledi diyorlar. Avukat gerekli bilgileri topluyor. Dosyayı emniyete götürüyor. Emniyet şimdi bizim yapacak bir şeyimiz yok. Mahkemeye çıkarılana kadar yapılacak bir işlem yok diyorlar. Bu binbaşı sivillerin kaldığı bir hapishanede tutuluyor. Bu hapishanede terör örgütüne mensup olanlarda olabilir. Bu binbaşının başına bir şey gelirse bunun sorumlusu kim olacak? Bu durumda olan birçok kişi vardır. Şunu da söyleyeyim. Ayni birlikte olan bir komutan bu binbaşı hakkında şöyle diyor. ?Bunun böyle işlerle hiçbir alakası yoktur. Onun yerine ben alın? dahi demiş.  Herkesin çocuğu kıymetlidir. Bu ailesi oğlunu merak ediyor, Görüştürmüyorlar. Eşi merak ediyor, kardeşi merak ediyor görüştürmüyorlar. Bu yetkililerden birinin çocuğu olsa acaba onları da görüştürmeyecekler mi? Ülkeden çok vicdan sızlatan olaylar oluyor. İnsani hareketlerin hiçbir zaman unutulmaması gerekir.

Ordu bazı guruplar tarafında rencide ediliyor. Bu ordunun bizim ordumuz olduğu unutulmasın. Bu demokrasi nöbetine herkes katılıyor. Bu günlerde askere alınmalar başladı. Demokrasi nöbeti tutanlarda askere gidiyor. Şimdi askere gitti diye darbeci olmuyor. İşte orduyu rencide etmeye çalışanlar bunu iyi bilsinler. Bu günlerde doğuda ikişer, üçer şehit veriyoruz. Artık bu şehitlerimizi unuttuk. Gazetelerin iç sayfalarında iki üç kelime ile şurada üç askerimiz şehit edildi deniyor o kadar. Neredesiniz meydanlarda demokrasi nöbeti tutunlar. Toplanın bu şehitlerimizin cenaze merasimlerinde. Binler on binler haykırsın terör örgütüne lanetlerimiz. Bu birlikteliğimizi orada da gösterelim. Nasıl darbecilerin karşısına dikilindi ise. Terör örgütünün karşısına da birlikte dikilelim.

Ülkemizin başına bela olanların Allah bin türlü belasını versin. Uzak diyarlarda oturup da ülkeyi karıştıranların Allah iki cihanda yüzünü güldürmesin. Müslüman geçinip de ülkenin vatandaşlarını birbirine kırdırmaya çalışanları Allah kahretsin. Kurunun yanında yaşın yanmamasına dikkat edilsin.  Allah ülkemizi her türlü musibetten korusun. Vatan için canını ortaya koyarak mücadele edenlere Rabbim güç kuvvet versin. Her türlü kazadan beladan korusun saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 27- 07- 2016 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44