Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NAMAZ KILANLARI ORDUDAN ATIYORLAR

NAMAZ KILANLARI ORDUDAN ATIYORLAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir zamanlar orduda namaz kılanları ordudan atıyorlar diye yaygara koparanlar vardı. Ergenekon ve balyoz davaları başladığı zaman TV kanallarında yandaş akademisyenler ve gazeteciler bu namaz kılanlar meselesini çok işlemişlerdi. Başbakanın ilk YAŞ toplantılarında ordudan ihraç edilenlerin kararlarına şerh koyuyordu.

 Bu ordudan atılanların aşağı yukarı hepsini partilerine aldılar. Ben orduda tam 15 sene namaz kıldım. Bana hiç kimse bir şey demedi. Bunun nedenlerini defalarca anlatım. Evet, çok kişi ordudan atıldı. Çoğu da tarikatçılıktan atıldı. Namaz kıldıkları için değildi. Tarikatçılıktan ve namazı gösteriş için kıldıkları göz önünde bulundurularak atılmışlardır.

Namazı ileri sürerek görevi aksatırlardı. Öğle yemeği tatilinde namazını kılmaz gider gazinona oyun oynar. Veya spor yapar. Futbol veya voleybol oynar. Mesai başlayınca önce gider yemek yer. Sonra ben namaz kılacağım der bir gider bir saat sonra bulur gelir. Bazıları da öğle namazı vaktine bir saat varken. İşi bırakır, takunyaları giye hangarın içersinde çakuduk şukuduk dolaşır. Bunlara ben dahi tepki gösterirdim. Bu kişiler bugün harp olsa ben düşmana tek kurşun atmam derlerdi. Benim bir çömezim vardı. Birlikte namaz kılardık ben Merzifon’a tayin oldu. 4 sene sonra tekrar buraya döndüm. Döndüğümde bu arkadaşım burada idi. Bir gün bir arkadaş senin çömez saf değiştirdi dedi. Ne oldu? Diye sordum. Namaz kılarken gizlice bir kontrol et dedi. Namaza kılmaya gidiyorum dedi. Arkasından takip ettim. Namaz kılmasını izledim. Hayretler içersinde kaldım. Bizim çömez Vahabi mezhebine geçmiş. Atölyeye döndüm. Aradan biraz zaman geçtikten sonra çağırdım. Seni namaz kılarken gördüm. Namazda hazır olda duruyordun dedim. Evet, ben mezhep değiştirdim dedi. Bana bir şeyler anlattı. Bular peygamber efendimizin sünnetlerini terk ediyorlar. Pekiyi sünneti terk ediyorsunuz. Senin çocuğun var mı? Dedim. Var dedi! Oğlan mı kız mı? Dedim. Oğlan dedi. Pekiyi oğlunu sünnet ettirecek misin? Dedi. Tabii dedi! Bu sünnette peygamber efendimizden gelmedir, dedim. O temizlik dedi! İşinize gelince öyle işinizi gelmeyince şöyle diye bir şey olmaz dedim. Sonra geldi. Ağabeyciğim beni iyi ki uyardın. Ben o guruptan ayrıldım. Eski mezhebime döndüm dedi. Namaz kılma hususunda bazı şeyler söyledim.

İş varken namaz kılmaya gidilmez. Uçak arızalı bekleyecek sen namaz kılmaya gideceksin. O anadan ülke bir saldırıya uğrarsa senin arızada beklettiğin uçak o anda kalkamıyorsa onu hiçbir değeri yoktur. Bir gün kontrol heyeti başkanı, bakım komutanı, birkaç subay birlikteki atölyeleri dolaşıp namaz kılanların seccadelerini kırıyorlar. Bende atölye şefiyim. Tahtalardan seccade yapardık. Benimde böyle bir seccadem vardı. Başka bir arkadaşla bu seccadeyi beraber kullanırdık. Ben atölyede yokken bu heyet benim atölyeye  gelmiş. Tezgâhların arkalarına bakıp seccadeleri alıp kırıyorlarmış. Benim seccadeyi bir yüzbaşı eline almış bu seccade kimin derken ben içeri girdim. O seccade benim dedim. Albay o seccadeyi yerine koy. Koçal başçavuş ne zaman namaz kılınacağını çok iyi bilir. İş varken namaz kılmayı sonraya bırakır dedi. Orduda namaz kılanların atılma nedenlerini anlatmış oldum. Buradan gelmek istediğim yere geleyim.

Şimdi orduda cemaatçiler ayıklanmaya başlanmış. Bunlar YAŞ toplantısına kadar tepsin edilip. YAŞ toplantısında ordudan ihraç edileceklermiş. AKP iktidar olduğunda başbakan o toplantılarda irtica faaliyetlerinde bulunanların ordudan atılma kararlarının altına şerh koylarken. Şimdi cemaatçilerin belirlenmesi için emir vermiş. Genelkurmay bu hususta çalışmalara başlamış.

O zamanla bu gün arasında ne oldu da fikir değişikliği oldu. O zamanlar iktidarla cemaatin birlikte hareket ettiğinin göstergesidir bu olay. Fikir değişikliği nereden geldi. O zamanlar ordudan atılanları partilerine almışlardı. Şimdi cemaatle aralarının bozulması bakın nerelere kadar gitti. Cemaatle fikir birliğinde oldukları zaman, ordudan atılanlara arka çıkanlar. Bugün cemaatçilerin ordudan atılmalarını kendileri istiyor. İktidar ile cemaatin çatışması birçok kişiyi de mağdur ediyor. Bir sürü kişi görevden alındı. Bazıları emekli oldu. Şimdi YAŞ toplantısına kadar ordudaki cemaatçiler belirlenecek. Önümüzdeki günlere de neler olacak Allah bilir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri!  Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44