Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NASIL BİR CUMHURBAŞKANI

NASIL BİR CUMHURBAŞKANI


Türküm. Doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Bu seçim diğer seçimlere benzemiyor. Tayyip Erdoğan her seçimde karşısına bir düşman yaratarak seçim kazandı. Ülkeyi ayrıştırdı! Her yaşanan olayda ayrımcılığı öne çıkardı. Bunu başbakanlık döneminde gerçekleştirdi. Amma Cumhurbaşkanlığı makamı böyle bir makam değildir. Ülkenin bütün insanlarını kucaklayan bir makamdır. Ülkenin baba gibi şev katli olacak bir Cumhurbaşkanına ihtiyacı var. Ayrıca iyi bir başkomutan olacak cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.

Atatürk’ü itibarsızlaştırmaya çalışmayan, cumhuriyete sadakatle bağlı. Geçmişi kötülemeyen, manevi değerlerimize saygılı ve unutturmayı düşünmeyecek. Milli şuura sahip gençliğin yetişmesine katkı sağlayacak. Irk ve mezhep ayrımcılığı yapmayacak. 50 milyon Türkü etnik bir guruba feda etmeyecek. 50 milyon Türk ırkını yok saymayacak. Milli bayramlarımızın önemini bilerek, milli bayramlarımızın kaldırılmasını aklının ucundan dahi geçirmeyecek.

Türkiye Cumhuriyeti ordusunun milletin bağrından çıktığı idraki içersinde orduya kumpas kurulmasına izin vermeyecek. Kendi menfaatlerini ülke ve millet menfaatinin önüne geçirmeyecek. Kurumlar ve kişi menfaatlerini millet menfaatinin üzerinde tutmayan. Etnik guruplara taviz vererek, ülkenin eyaletlere bölünmesini kabul etmeyecek. Bizden olanlar! Bizden olmayanlar diye ayırım yapmayacak. Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. Arzuladığımız istasyona geldiğimizde demokrasi treninden ineriz diyenleri uyaracak. Ve bu düşünceyi kabul etmeyeceğini beyan edecek. Çıkarılan kanunların iktidar menfaatine değil. Millet menfaatine olmasını sağlayacak. Cumhuriyetin ilk anayasasında vatandaşlık bağı ile ülkesine bağlı olan herkes Türk milletidir. Maddesine sadık kalacak. Ülkenin ordusuna başkomutanlık yapacak Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.

Onun için bu Cumhurbaşkanlığı seçimi ülke için öneme hayızdır. AKP’nin bu seçimde karışındaki düşman şimdilik belidir. Cemaati karışsında düşman olarak gündemde tutacaktır. Muhalefetin çıkaracağı adaya da bu yaftayı yapıştırabilirler. Çünkü son dönemde muhalefeti de cemaatle işbirliği yapmakla suçlamaya başladılar. Devlet adamı mülayim olacak. Öfkesine hâkim olacak. İnsanları aşağılamayacak. Hali hazırda adaylığı aşağı yukarı belli olan adaydan biraz bahsedelim. Bağırıp çağırıyor! Tokat atıyor! İnsanları aşağılıyor! Gözünün önünde vatandaş tekmeleniyor. Somada yasta olan vatandaşların protestosuna polis şiddet uyguluyor. Ses çıkarmıyor! Böyle bir adayın Cumhurbaşkanlığı makamına oturduğunda tavrının ne olacağını bilmek çok zor. Türkiye Cumhuriyeti devletinin vatandaşlarına Türk milleti demekten imtina eden bir cumhurbaşkanı olur mu? Devamlı bu millet ifadesi kullanılan bir millet olmak istemiyoruz. Adı ile sanı ile tarihte devletler kurmuş. Devletler yıkmış soyu Nuh peygamberinin torununa dayanan Türk ırkına Türk milleti diye haykıracak Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var.

Yolsuzluklara, rüşvete göz yummayacak. Laiklik ilkelerine sadık kalacak. Adaletli olacak! Yoksullukla mücadele edecek. Fikir özgürlüğüne saygılı olacak. Kamu görevlilerini benim polisim, benim savcım, benim hâkimim demeyecek. Devletin polisi, devletin savcısı, devletin hâkimi diyecek cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Kendisi ile ve vatandaşı ile barışık olacak. Komşu ülkelerle barış içersinde olacak. İtibarını kaybeden ülkeyi itibarlı ülke haline getirecek. Önce can sonra canan ilkesini benimseyecek. Cumhurbaşkanına ihtiyacımız var. Ülkeyi girdiği girdaptan çıkaracak. Bu gün kara dediğine ertesi gün ak demeyecek. Ülkenin milli varlıklarına sahip çıkacak.

TOBB toplantısında ki olayı ülkeye yaşatmayacak. Bu toplantıda başbakan Kılıçtaroğlunu hedef alarak “bana diktatör diyen zat karşımda oturuyor. Diktatör olsam sen sokakta geze bilir missin” demesi bir devlet adamına yakışır mı? Kendisi “cibilliyetsi, omurgası” diyor. Pekiyi Kılıçtaroğlu orada bir şey söyleseydi. Ne olacaktı?  Al bir skandal daha. Artık bu olaylara başbakan son vermelidir. Dünya ülkeleri arsında itibarımız kalmadı. Başbakanın Edibali’nin Osman beye nasihatini defalarca okuması gerekir. Ey oğul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallık sana. Güceniklik bize; gönül almak sana. Suçlamak bize; katlanmak sana diye devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığına aday olacak kişide arayacağımız meziyetler bunlar olacaktır. Muhalefet bu meziyetlere sahip olan ve 76 milyonu kucaklayacak bir Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalıdır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  23 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL 

 

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44