Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NASIL BİR ÜLKE OLDUK

NASIL BİR ÜLKE OLDUK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Nasıl bir ülke olduk? Sanki Türkiye de yaşamıyoruz. Eskiden seyrettiğimiz Amerikan Kovboy filmleri vardı. Sokaklarda devamlı silahlar konuşurdu. Türkiye de bu gün sanki öyle film sahneleri sergileniyor. Nerede ne zaman silahların patlayacağı belli değil.

Geçen hafta Akçay da iki gün ara ile kalabalığın olduğu bir zamanda silahlar konuştu. İlkinde bir kişi AVM önünde ayaklarından vuruldu. İki gün sonra yine kalabalık bir saatte lunaparkta yine silahlar konuştu üç kişi yaralandı. Buna benzer olayları her gün gazete sütunların da ve TV haberlerinde görüyoruz. Çeşitli yerlerde çeşitli cinayetler işleniyor. Bunların çoğu ekonomik nedenlere dayanıyor. İnsan hayatı bu kadar ucuz hale geldi. Ünlü bir kalp cerrahına saldırı oldu. İnsanları yaşatmak için çalışan bir kişiye öldürme amaçlı saldırı oluyor. Bu nasıl bir insanlık anlayışıdır?

Tayyip Erdoğan da bu işin farkında olduğu için koruma ordusu ile dolaşıyor. Halkından bir insan bu kadar korkuyorsan ise, burada bir sorun var demektir. Dinimizce insan öldürmek caiz değildir. Öldürmek üç şey için caizdir. Allah için, din için, vatan toprağını korumak için. Bunların haricinde her hangi nedenle insan öldürmek caiz değildir. Peygamber efendimiz(S.A.V) bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmekle eş değerdedir. Bir kişiyi ölümden kurtarmak bütün insanları ölümden kurtarmakla eş değerdedir, diye buyurmuşlardır. Allaha, Peygambere, Müslümanlığa inan bir kişi insan öldüremez. Bu inançta olan birisi insanlara zulüm edemez. Bir kişi önce kendisini insan olarak yaratan Allaha şükretmelidir. Beni yaratan karşımdakini de yarattı diye düşünerek. Yaratandan dolayı yaratılanı sevmelidir.

Bir terör örgütü var. Irak, Şam, İslam, devleti (IŞİD) bu örgüt kadar

Acımasız, cani bir örgüt daha görülmemiştir. İnsanların kafasın gövdesinden ayırırken Allahu Ekber diye tekbir getirerek. Allah birdir diyor. Sanki öldürdükler kişiler Allah’ın birliğine inanmıyorlarmış gibi davranıyorlar. Durum hiçte öyle değil. Mezhep ayrılığı var. Hâlbuki dört mezhepte haktır. Bir kimsenin inancından dolayı öldürülmesi diye bir şey yoktur. Dinde zorlama söz konusu değildir. Peygamber efendimiz Müslümanlığı zorlayarak kabul ettirmemiştir. Zorlayanları da zorlamamaları için ikaz etmiştir. Onun için bu IŞİD’ın yaptığının kabul edilir bir yanı yoktur.

Böyle bir örgütü desteklemek demek, o terör örgütünün yaptıklarını tasvip etmek demektir. Hele Müslüman bir ülkenin böyle olayları tasvip etmesi mümkün değildir. Destekleyen ülkeler Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’dir. Bu terör örgütünü desteklemelerinin amacı mezhepçilikten kaynaklanıyor. Bir insan öldüğünde şu sorular sorulur.  Rabbin, Peygamberin, dinin, kitabın soruları sorulur. Mezhebi sorulmuyor! Durum böyle iken Müslüman ülkeler mezhepçilik üzerinden insanların öldürülmesine destek veriyorlar.

Bu insanları katledenler ve katledenlere destek verilmesinin tek amacı vardır. O da şahsi ihtiraslarıdır. Amaçları ben olayımda bir olayımdır. Böyle olmamış olsaydı bu terör örgütün insanları katletmelerine destek vermezler. Aksine bu terör örgütünü yok etmeye çalışırlardı. 

İşte böyle bir ülke durumuna geldik. Terör örgütüne terör örgütü diyemiyoruz. Irak da yüzlerce insanın öldürülmesine göz yumuyoruz. Bu katledilenlerin arasında ne yazık ki Türkmen kardeşlerimizde bulunmakta dadır. Uzun süredir kuşatma altında olan Türkmenlerin kurtarılmasına Amerika el atmıştır. Bu bizim için utanılacak bir olaydır. Biz Türkmenlere sahip çıkmadığımız gibi. Yardım dahi yapmıyoruz. IŞİD de her türlü yardımı yapıyoruz. Soydaşlarımıza yardım etmiyoruz.

Bizim yaşadığımız Türkiye böyle değildi. Nerede soydaşımız varsa onlara yardıma koşuyorduk. Böyle bir ülke durumuna getirildik. Allah sonumuzu hayır eylesin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  28 – 08 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44