Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NATO ZİRVESİ SIKINTI YARATTI

NATO ZİRVESİ SIKINTI YARATTI


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

NATO zirvesi önemli iki mesele için toplandı. 1- Ukrayna 2- IŞİD meselesi için toplanan NATO zirvesi. Türkiye için sıkıntı yarattı. Ukrayna için acil müdahale kararı alındı. Türkiye NATO’nun her asker gönderdiği yere asker göndermiştir. Ukrayna’ya asker gönderse Rusya darılacak. Ya Rusya doğalgazı keserse ne olacak. Bu Türkiye için önemli bir sıkıntı olacaktır.

İkinci en önemli sıkıntı ise IŞİD meselesinde 10 ülke koalisyon yaparak. IŞİD de müdahale etme kararıdır. Çünkü IŞİD’dın elinde üç aydır rehin tutulan 49 rehinemiz var. Allah korusun! Bu rehinelerimizin başına bir felaket gelirse korkusu var. Cumhurbaşkanımız Obama ile görüşmesinde bu endişesini dile getirmiş olsa da. Dışişleri bakanı Kerry bu 10 ülkeyi sayarken Türkiye’yi de saydı. Tayyip Erdoğan konsolosluk görevlilerimiz rehin alındığında “ tereyağından kıl çeker gibi görevlilerimizi kurtarırız” demişti. Kayaya çarptığımızı anladık amma geç anladık. Üç aydır rehinelerimizi kurtaramadık. Diğer ülkeler Irak da çalışan görevlilerini operasyon yaparak kurtardı. Biz bu cesareti gösteremedik.

Obama “siz sınırınızı terör örgütlerinin giriş çıkışla kapatın. Biz sizden başkan bir şey istemiyoruz” dedi. Demek ki bizim sınırlarımızın terör örgütlerine açtığımızın bilincindeler. Şimdi elimize iki tarafı pislik olan bir çomak verdiler. Neresinden tutarsan tut mutlaka eline bulaşacaktır. Alman basını IŞİD’ın Gaziantep de eğitim kampı olduğunu fotoğrafları ile yayınladı. Bu kampın olmadığı hiçbir makam tarafından da yalanlanmadı. Sınırı kapatacak olursan bu IŞİD militanları giriş çıkış yapamayacak. IŞİD bunu bahane edip. Siz bize silah verdiniz! Yaralılarımızı tedavi ettirdiniz! Bize destek verdiniz! Militanlarımızı eğitmek için yer sağladınız. Diyerek Türkiye deki militanlarımız bombalı eylemeler gerçekleştirmeye başlayacaktır. Derse ne yapacağız? Sınırı kapatmaz isek. Zaten biz IŞİD da destek verdiğinizi biliyorduk. Derlerse ne yapacağız? Zaten İngiliz basını Türkiye’yi terörist devlet ilan etti. Sebebi Esat’ı devireceğiz diye bu terör örgütlerine destek vermemizdir. Herkes IŞİD da terör örgütü derken. Biz terör örgütü diyemedik. PKK’ya senelerdir terör örgütü diyen iktidar açılım sürecinden sonra örgüt unsurları demeye başladı. Terör örgütleri listesinden PKK’yı çıkardık.

Sınırlarımızı kapatırsak en önemli korkumuzda IŞİD’ın elindeki rehinelerimizin durumudur. Bu olayı buralara kadar getirmemizin yanlışlığının cezasını çekiyoruz. Olayı sıcak iken halletmenin yollarını aramamız gerekiyordu. Çünkü o zaman IŞİD kendisine yerleşecek yer edinememişti. Amma şimdi her tarafı istila etti. Birliklerini yerleştirdi. Güçlerine her türlü lojistik desteği sağlayabilir duruma geldi. İlk zamanlar bu kadar avantajlı durumda değildi.

İktidarın şımarttığı PKK son günler de iyice gemi azıya aldı. Her türlü melaneti yapıyor. Bu bela başımızda iken şimdi birde, IŞİD belası başımıza bela oldu. Buların başımıza gelmesinin sebebi dış politikamızın iflas etmesindendir. Bir örnek vereyim. Libya da iş yapan şirketler Libya’ya doğrudan giremiyormuş. Mısır üzerinde giriş yapabiliyorlarmış. Sebebi dış politikamızın iflas etmesindendir.

Türkiye için en büyük tehlike bundan sonra IŞİD’dır.  Besle kargayı oysun gözünü derler. İşte bizde besledik kargayı şimdi o kargadan gözümüzü saklamaya çalışıyoruz. İktidar belki şimdi yaptığı bu hatayı anlamıştır. Amma artık iş işten çoktan geçti. Ejderhayı kendi elimizle geliştirdik. Sebep Esat’ın iktidardan gönderilmesidir. Hâlbuki Esat için kardeşim diyorlardı. Birlikte bakanlar kurulu toplantısı yapıyorlardı. Suriye ile bizi düşman eden Amerika’dır. Onların isteklerini yerine getirmek için bu hallere düştük. Kendi işinizi kendiniz halledin. Suriye bizim sınır komşumuzdur diyemedik. Birde orta doğunun önder devleti olma hevesine kapıldık. Onun için de Libya, mısır ve Suriye’nin dostluğunu yitirdik. Düşmanlıklarını kazandık.

Bu NATO zirvesine katıldığımıza her halde pişman oluruz. Ukrayna’ya asker göndersen bir türlü, göndermesen bir türlü, sınırlarımızı terör örgütlerine kapatsak bir türlü, kapatmasak bir türlü elimize iki tarafı pislikli bir çomağı tutturdular. Elimizden bu çomağı nasıl bırakırız? Bize zaman gösterecektir. Bindik alamete gidiyoruz kıyamette Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşsın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  07- 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44