Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NE YAPTIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ?

NE YAPTIĞINIZIN FARKINDAMISINIZ?


Seçim propagandası mı yapıyorsunuz? Ülkeyi gerip ayrıştırmaya ve birbirine düşman etmeye mi çalışıyorsunuz? Sözde seçim propagandası yapıyorsunuz. Fakat yapılan propaganda da vatandaş yok. Vatandaş hizmet bekliyor. Vatandaşa yaptıklarınızı, yapamadıklarınızı ve yapacaklarınızı anlatmanız gerekmez mi? Neden bunları anlatmıyorsunuz? Artık bunlardan anlatacak bir şeyiniz kalmadı mı? Enflasyonu anlatabilecek misiniz?  

Anlatamazsınız! Çünkü aldığınız tedbirler çare olmadı. Zannedildi ki? Tanzim satışları çare olacak, olmadı. Çarşıda pazarda fiyatlar bir gram düşmedi. Aksine daha da arttı. Enflasyonun öyle bıçakla keser gibi hemen düşeceğini zannetmek iyimserlik olur. Tanzim satışları yerine üreticilerin girdilerini düşürmüş olsaydınız. Belli bir süre sonra fiyatlar kendiliğinden düşmeye başlardı. Üreticinin kullandığı elektriğin fiyatında, kullandığı sudan, kullandığı mazottan, kullandığı tarım ilaçlarından, gübreden, ödediği vergilerden indirime gidilseydi?

Fiyatlar kendiliğinden düşüşe geçerdi. Şu poşet meselesini vatandaşa anlatsanız daha iyi netice alırdınız. Vatandaş bu poşet işini bir türlü anlayamadı. Para ile alınan poşetin doğayı kirletmediğini. Parasız poşetin doğayı kirlettiğini vatandaşa anlatılması gerekir ki bundan netice alınabilinsin.  Tarımda nasıl Avrupa birincisi dünyada nasıl yedinci olunduğunun vatandaş bilmek istiyor. Belediye hizmetlerinde neler yaptığınızı ve yapacaklarınızı anlatmış olsanız? Vatandaş ona göre kararını verir. Yaptığınız köprülerden geçmeyenlerden neden para alındığını vatandaşa anlatırsanız. Olumlu karşılayabilirler belki.

Tarım alanlarına ve ormanlık bölgelere inşaat izni verilmeyeceğini anlatırsanız.  Vatandaş memnun olur. Elektrik, doğalgaz, su faturalarından bazı maddeleri kaldıracağınızı söyleyin. Mesela elektrik faturalarından kaçak elektrik parasını kaldıracağınızı söyleyin. Vatandaşı nasıl daha refah yaşatacağınızı anlatın. Oy ülkenin ve vatandaşın menfaatine olacak şeylere verilir. Miting meydanlarında bunların anlatılması gerekirken, bunlardan tek kelime ile dahi bahsedilmiyor. Bu konulardan bahsetmediğinize göre.

Bu konularda kendinizden emin olduğuz kanısında olmalısınız ki bu konulara hiç değinmemeyi tercih ediyor olmalısınız. Tercih ettiğiniz konu sizin için çok önemli olmalıdır. Kendinizden olmayanları aşağılamak, horlamak gibi kelimeler kullanılıyor. Bunların halk arasında nasıl karşılık bulduğunu hiç araştırdınız mı? Milletin siyasetten ve siyasetçiden soğuduğundan haberiniz var mı? Son günlerde vatandaşı ilgilendiren hiçbir konu konuşulmuyor. Cumhur ittifakında olanlar birbirine devamlı destek verip birlikte muhalefeti yerden yere vurmaya çalışıyorlar.

Tank ve palet fabrikasının özelleştirilmesi konusunda dahi ayni dili konuşuyorlar. Bahçeliye göre de özelleştirme değilmiş. Artık gerisini sizlere bırakıyorum. Bunun özelleştirme olduğunu herkes biliyor. Bir cumhur ittifakında olanlar bilmiyor. Muhalefet bir şey söylediğinde, Cumhur ittifakında olanların sözcülerinden hemen cevap geliyor. İkisi birden ver yansın ediyor. Bir siyasetçi bayana edepsiz kelimesi dahi yakıştırılıyorsa buna siyaset denmez.

Buna hakaret ve aşağılamak denir. Artık muhalefetin terör örgütleri ile ilişkilendirilmesinden bıktık. Birazda başka şeyler söyleyin. Çünkü vatandaş Habur sınır kapısından PKK militanlarının nasıl ülkeye sokulduğunu gayet iyi biliyor. Oslo görüşmelerini biliyor. HDP ile Dolmabahçe sarayında nasıl mutabakat imzalandığını biliyor. HDP´lileri Öcalan´a kimin gönderdiğini biliyor. Kandile Öcalan´ın mektuplarını HDP´li vekillerin götürdüğünü biliyor.

Diyarbakır da yapılan şovda Kürdistan´a kimin selam gönderdiğini biliyor. Ordunun elinde PKK´ya operasyon yapma yetkisinin kim tarafından alındığını biliyor. Valilere PKK´ya operasyon yaptırmayın emrini kimin verdiğini biliyor. Artık vatandaşa bunlar bıkkınlık veriyor. Vatandaşın bilmediği şeyler var ise onları söyleyin.

Madem bu konuda elimizde bilgiler ve belgeler var diyorsunuz. O zaman gergi ne ise onu yapın. Bu muhalefet partilerini illet, zillet ve çete gibi sözlerle itham edeceğinize gereğini yapın. Veya bu tür söylemlerden vazgeçin ki millet siyaset ve siyasetçiden soğutulmasın. Ve sandığa gitmekten vazgeçmesin. Ülkenin gerginleştirilmesinin kimseye faydası olamaz, zararı olur. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  13-03- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44