Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NE KADAR DARBECİ VARMIŞ

NE KADAR DARBECİ VARMIŞ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede ne kadar darbeci varmış? Bir ara savcılar iddianame hazırlarken.  Tutukluları terör örgütüne üye olmak ve örgüt yönetmek suçları ile suçlarlardı. Şimdi iktidarı devirmek yani darbe yapmaklar suçlar oldular. Cinayet haricinde en ağır ceza hangi suçlara veriliyorsa o suçlarla suçlanıyor. Cinayet işleyenlere bile müebbet hapis cezası verilmiyor. Ergenekonculara darbeciler dendi. Balyoz tutuklularına darbeci dendi. Gezi parkı olaylarına katılanlara darbeci dendi. 17 Aralık operasyonunu yapanlara darbeci dendi. Bu darbe ile suçlamak ya bir gelenek haline geldi. Ya da iktidar darbe hastalığına tutuldu. 1960 ve 1980 darbelerine maruz kalan demokrat parti ve onun devamı olan adalet parti. Darbelerle iktidardan uzaklaştırılmış olmalarına rağmen darbeden bu iktidar kadar bahsetmedi.

Ergenekoncu olarak tutuklananlar önce terör örgütü üyesi olmakla suçlandılar. Yargılamada mevcut iktidarı görev yaptırmamak ve görevden uzaklaştırmak suçları ile yargılandılar. Kimlerdi bunlar emekli generaller, gazeteciler, rektörler değil miydi? Darbeyi orduda iken yapmayan generaller emekli olduktan sonra nasıl darbe yapacaklar. Emirlerinde silahlı güç olan askerler varken darbe yapmayanlar. Emekli olduktan sonra topu tüfeği nereden bulacaklarda darbe yapacaklar. Gazetecilerin ve rektörlerin elinde böyle bir güçte yok. Nasıl darbe yapacaklar.

Balyoz davasında yargılanan genelkurmay başkanı ordunun en tepesindeki komutan bu görevde iken darbe yapmıyor. Emekli olduktan sonra darbe yapmaya kalkışıyor. Muvazzaf olanlar darbeci olarak tutuklanmadılar. Komutanlarına tuzak hazırlamaktan tutuklandılar. Yargılanan genelkurmay başkanı defalarca darbeler dönemi bitmiştir. Demesine rağmen tutuklandı. Örgüt kurmak ve örgütü yönetmekle suçlandı. Ve müebbet hapse mahkûm edildi. Hadi bu askerdi diyelim. Bir orduda genelkurmay başkanı tek başına darbe yapamaz. Bunu Talat Aydemir denedi harp okulu talebeleri ile darbe yapmaya teşebbüs etti.  Arkasında harp okulu talebeleri birde Mamak 28. tank taburu vardı. Ne oldu hemen bastırıldı. Yargılandı Talat Aydemir ve Fethi Gürcan idam edildi. 1960 darbesinde bütün kuvvet komutanları genelkurmay başkanının arkasında idi. Üçüncü ordu komutanı darbeyi kabul etmedi.  Onu ikna ettikten sonra darbe yapıldı. Keza 1980 darbesinde de aynisi olmuştur. Darbe yapmak o kadar kolay değildir. Bir kuvvet komutanı darbeyi kabul etmesin darbeyi yapamazlar.

Gezi parkı olaylarında Beşiktaş taraftarı olan çarşı gurubu gezi parkı olaylarına destek verdi. O zaman bazı taraftarlar tutuklandı. İtirazları neticesinde serbest bırakıldılar. Savcı bunlar hakkında iddianame hazırladı. Bunlar hakkında hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi. Mahkeme iddianameyi kabul etti. İktidarı devirmek iddiası ile müebbet hapisle yargılanmaları istendi.

Güler misin, ağlar mısın? Bir spor kulübü taraftarları darbe yapacakmış. Olacak iş değil! Acaba futbol toplarını havan topu olara mı kullanacaklardı?  Dünyada gülünç duruma düşüyoruz.  Topu, tüfeği yok. Darbe yapacaklarmış. Evet, Beşiktaş taraftarı gezi parkı olaylarına çok iyi destek verdi. Hangisinin elinde top vardı? Hangisinin elinde bomba vardı? Hangisinin elinde silah vardı. Kendilerine müdahale eden polisler gençlerimizin ölümlerine sebebiyet verdiler. Darbeye teşebbüs edin bir gurup oraya silahsız gelmez. Karşılarında polis olduğuna göre ve bu polislerin insafsızca güç kullandığı göz önünde iken. Bir tane polis silahtan çıkan mermi ile yaralandı mı? Bir tane polis şehit edildi mi? Tekme, tokat ve yumrukla darbe yapılıyorsa.  Darbe yapmak çok kolaylaşmış demektir.

17 Aralık yolsuzlu ve rüşvet operasyonunu yapanlarda darbecilikle suçlandı. Adı üstünde olan bir operasyonu yapanlar nasıl olurda darbe yapmakla suçlana bilinir. İktidar kendisine muhalif olanları hemen darbeci olarak ilan ediyor. İktidarın kafasında kendilerinin yapacağı darbe olduğu için. Muhaliflerinin de kafasın da darbe olduğunu düşünüyor. Darbe ile yatıyorlar! Darbe ile kalkıyorlar! Milleti sindirmek için bu yol deneniyor. Milleti korku çemberinin içersinde tutmak istiyorlar. Biz evdeki % 50’yi zor tutuyoruz demediler mi?  Bahçeliye senin bozkurtlarının karşısına 10 bin kişi çıkarırım demediler mi?  İşte asıl darbe düşüncesi budur. Milleti korkutmakla bir yere varılamaz. Dünya Beşiktaş taraftarı çarşı gurubuna bu yapılanı konuşuyor. Dünyaya rezil oluyoruz.  Yeterin artık bu darbe suçlamalarından bıktık. Nerede ise sokakta mantar tabanca ile oyun oynayan çocuklara bile darbeci diyecekler. Görüyor musunuz ülkede ne kadar darbeci varmış? Böyle meseleler ile uğraşmayı bırakında. IŞİD işinde ne yapacağınıza karar verin. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 13 – 09 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44