Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NE MAKBUL ADAMMIŞ

NE MAKBUL ADAMMIŞ


Öcalan ne makbul adammış? AKP’den başka hiç birisi bu makbul adamı keşfedememiş. Devlet MİT müsteşarını ayağına gönderiyor. Onun düşüncelerini öğreniyor. İlgililere iletiyor. Onlarda onun önerilerinin gereğini yapmaya çalışıyor. HDP’liler Öcalan’a gittikleri kadar kapı komşularına gitmemişlerdir. HDP’liler posta güvercini gibi İmralı ve kandil arasında mekik dokuyor. Ergenekon ve balyoz davalarından yargılananlar aileleri ile dahi görüştürülmüyordu. İdam cezası almış bir mahkûmun ziyaretine ancak ailesi gidebiliyor. Cezası kesinleştikten sonra avukatları dahi görüşemiyor. Yanına arkadaş istedi gönderdiler. Odasını beğenmedi geniş yeni yer yaptırıldı. TV istedi hemen gönderildi. Belki telefonu dahi vardır. Bunu Selahattin Demirtaş bir ara ağzından kaçırdı. Dün çok kısa bir konuşma yaptık diye bir açıklama yapmıştı.

MİT müsteşarı yine gitmiş. Bu görüşmelerde hem Öcalan’ın görüşleri alınıyor. Hem de anlaşma maddeleri görüşülüyor. Öcalan “ İktidara haber göndermiş. Mecliste yerel yönetim kanunu görüşün. Bende nisan ayında yapılacak kongre de çatışmasızlık kararı aldırayım. Seçim sürecini çatışmasız geçirin demiş. Bu bir antlaşma değil de nedir?  Bu doğrudan doğruya özerkliğin temelidir. Benim bu olaydan haberim yoktu. Bundan önceki yazımda yerel yönetim yasası özerkliğin önünü açacağını söylemiştim. Olay düşündüğüm gibi çıktı. Bu yerel yönetimlere yetki verilme yasasını daha önce iktidar tarafından dillendirilmişti. Buna dayanarak bundan önceki yazımda yorum yapmıştım.  Şimdi Öcalan yerel yönetimlere yetki veren yasanın mecliste görüşülmesini istemiş. Öcalan bu yasa ile özerkliğin önünün açılmasının bildiği için mecliste görüşülmesini talep etmiş.

HDP’liler iktidardan ne istiyor. Anadilde eğitim, bölgelerindeki yer altı kaynaklarında pay istemiyorlar mı? Bu yerel yönetimlere yetki verecek yasada ne var? Her bölge kendi eğitim sistemlerini kendilerinin kurmaları imkânı sağlanıyor. Yer altı kaynaklarından pay verilmesi de bu yasada yer alıyor. Öcalan ile ne için görüşüldüğü açıkça ortadadır. Başkanlık sistemi diye yanıp tutuşmalarının gerçek sebebi ülkenin bölünmesinin kolaylaşmasıdır.

Cumhurbaşkanı ABD de başkanlık sitemi var. Başkan ülkelerde de başkanlık sistemi var. Oralarda padişahlık mı var? Diye vatandaşa soruyor. Ben ABD’den başka bir ülkede başkanlık sisteminin sorunsuz işlediğini duymadım. Evet, ABD’ de var. Demokrasinin kuralları tam olarak yerleşmiş durumda. Bizde demokrasi diye bir şey yok. Obama bir toplantıda salona girdiğinde herkes ayağa kalkıyormuş. Yargı organı temsilcileri ayağa kalmıyormuş.

Demokrasilerde yargı bağımsızdır. Bizde yargı bağımsız değil ki. Ayrıca Obama’yı denetleyen bir senato var. Bizde başkanı denetleyecek bir kurum var mı? Şu anda yargı iktidarı denetleyemiyor. Sayıştay raporları meclise gelmiyor. Obama salona girdiğinde yargı tensilcileri ayağa kalmıyor. Bizde ise başbakan salona girdiğinde ayağa kalkmayan Engin Alan senelerce hapiste yattı. Tayyip Erdoğan biliyorsunuz kendisi söyledi. “ Salona girdiğimde ayağa kalkmayıp saygısızlık yapan şimdi Silivri de cezasını çekiyor” diye kendisi söyledi. Yargıtay’ın açılışında konuşan Metin Fevzi oğlunun konuşmasını kesip konuşmacıyı eleştirip salon terk edilmedi mi? Demokraside bu var mı? Bu olayda ülkemizde demokrasinin tam olarak yerleşmediğinin bir göstergesidir.

Yürütmenin başı olan başbakan şeffaflık yasası getiriyoruz diye. Aşkla sevkler anlattı. Her şey şeffaf olacaktı. Herkes iki senede bir mal beyanında bulunacaktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “bu yasa çıkarsa il başkanı ve ilçe başkanı bulamayız” deyiverdi. Şimdi iktidar bu yasayı seçimden sonraya erteledi. Bunun neresi demokrasi? Cumhurbaşkanın yürütmenin işine karışıyor. Onlarda derhal yasayı seçim sonuna bırakıyor. Maliye bakanı Mehmet Şimşek vergiyi tabana yayacaklarını söylüyor. Bu yasayı meclise seçimden sonra getireceğiz diyor. Bu yasayı şimdi meclise getirmemelerinin tek sebebi bu yasanın kendilerine oy kaybettireceğini bildikleri içindir. Ülke menfaatine olacak bir kanun ise seçimi neden düşünsünler. Demek ki ülke menfaatine uygun bir yasa değil.

İç güvenlik yasası için konuşan Kılıçtaroğlu bu yasa çıkarsa gençlerin önünde bende yürürüm dedi. Başbakan “ sen provokatör müsün” diye eleştiride bulundu. Cumhurbaşkanı da “elinde Molotof, havayı fişek olanlar ile yürürsen sende onlardansın” diye eleştirdi. CHP lideri aptal mı? Terör örgütü elamanları ile yürüsün. O hak arayan gençlerin önünde yürüyeceğini söyledi.  Polisten gençleri korumak için yürüyeceğini söylediğini onlarda bal gibi biliyorlar. Amma olayı saptırarak dile getiriyorlar. Bu başkanlık sistemi iki kişiye yarayacak cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkan olacak. Öcalan serbest kalacak. Artık gerisini siz düşünün neler olacağını. Öcalan’ı bebek katili lakabından makbul adam durumuna AKP iktidarı getirmiştir. Şehitlerimizin kemikleri sızlıyordur. 

Aileleri her fırsatta bizim çocuklarımız bunun için mi şehit oldu diye şikâyetlerini dile getiriyorlar. Biz neden vatan sağ olsun diyelim demeye başladılar. Ülkemizin vatandaşları bu durumlardan rahatsızlar. Saygılarımla.

07 – 02 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44