Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDEN BU KADAR ZAM YAPILIYOR?

NEDEN BU KADAR ZAM YAPILIYOR?


Neden bu kadar zam yapılıyor? Çünkü iktidarın sıcak paraya ihtiyacı var. Dikkat ettiyseniz? Vatandaşın en çok kullandığı temel kullanım maddelerine zam yapılıyor. Zam yapılan maddelerden şunu kullanmasam da olur diyemezsiniz. Yalnız sigara ve içki hariçtir. Ben şahsen içki kullanmam. Fakat sigarayı 18 yaşından beri kullanırım. Günde bir paket sigara içiyordum. İçtiğim sigara 14 lira olunca.  Şimdi günde 5 tek sigaraya düşürdüm.

Çok kısa zamanda o 5 sigarayı da bırakacağım. Bunda azimli ve kararlıyım.  Neden? İçki ve sigaradan başladım. Çünkü bu ikisini de kullanmayacağım diyebilirsiniz. Fakat benzini, mazotu, çayı, doğal gazı, suyu, şekeri kullanmayacağım deme şansımız yok. Ancak içkiyi ve sigarayı kullanmayacağım diyebiliriz. Bunlar vatandaşın temel kullanım maddeleridir. Bunlara yapılan zamlar devletin kasasına en seri girebilecek maddelerdir. Yanı acele sıcak paraya ihtiyaç olduğunda, en seri bu maddelere yapılan zamlardan gelecek paralar devletin kasasına girer. Bu sıcak paraya bu günlerde çok ihtiyaç var ki? Bu maddelere çok sık zam yapılıyor.

Çaya % 15+15 olmak üzere iki defa zam yapıldı. Çayı kullanmayacağım diyemezsiniz. Doğa gaz için İstanbul seçimlerinde % 10 indirim yapacağız dediler. Vatandaşı kandırdılar. % 15 +15 olmak üzere iki defa zam yapıldı. Doğal gaz şimdi yalnız banyo ve mutfaklarda kullanılıyor. Soğuklar başladığında ısınmada da kullanılmaya başlanacak. O zaman daha fazla zam yapılacak demektir. Doğal gazı kullanmayacağım deme şansımızda yok. Ayrıca doğal gaz sanayide de kullanılıyor. Üretimi dahi etkiliyor. Benzin ile öyle oynuyorlar ki? 4-5 kuruş indirim yapıyorlar.

3-4 gün sonra yaptıkları indirimin 3-4 katı zam yapıyorlar. Benzini kullanmıyorum diyemezsiniz. Ya arabayı satıp kurtulacaksınız. Ya da zammı görmezlikten gelip arabayı kullanacaksınız. Mazot da ayni durumda mazotu köylüde kullanıyor. Hem enflasyonu düşüreceğiz diyeceksiniz? Hem de vatandaşın temel kullanım maddelerine zam üstüne zam yapacaksınız. Bu kadar paraya ihtiyaç varken. Ahlât´a cumhurbaşkanlığı külliyesini yapmaktan geri durmayacaksınız.  Hem de anayasa mahkemesinin bu külliyenin Yapımını durdurmasına rağmen anayasa mahkemesinin kararını tanımıyorum diyerek yapıma devam edeceksiniz. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Kalkınan ülkelerde tasarruf ekonomisi uygulanır. Kalkınma işten artmaz dişten artar.

Biz anamızdan babamızdan böyle gördük. Elinize geçeni yerseniz adam olmazsınız dediler bize. Kalkınan ülkeler ancak elzem olan şeyleri yaparlar. Devletin cumhurbaşkanlığı köşkü ver iken. Saray yaptırmazlar. Kendilerine külliye yatırmazlar. Kalkınmakta olan ülkelerin kafalarında hep kalkınma planları vardır. Yani millete hizmet planları vardır. Hani millet kıraathaneleri yapıyordunuz. Çaylar pastalar bedava olacaktı? Millete ballandırarak anlatılıyordu? Kısaca şunu söyleyeyim! Kalkınan ülkelerde itibar gözetilmez. Bizde ise itibar her şeyin önüne geçiyor. 15 tane uçak, 4 Tane helikopter itibar değildir.

Şimdi hemen satılacak milli varlık kalmadığı için. Vatandaşın temel kullanım maddelerine zam yapılıyor. Buda acil paraya ihtiyaç olduğunu göstergesidir. Sigaraya iki ayda pakete 5 lira zam yapıldı. Sigaralar bizim milli varlığımız değil. Yabancı şirketlerin mal varlığı. Bulardan alınan vergi bildiğim kadarı ile.  18.50 kuruş olan sigaranın 15 lirası vergi. Yine bildiğin kadarı ile 208 lira olan içkinin 149 lirası vergi. Vatandaşı ezen bu vergilerdir. Dikkat etmişseniz sık, sık özel tüketim vergisi artırılıyor. İhtiyaç olan paraya kaynak bulunamadığı için bu zamlar yapılıyor. Külliyeye ve yazlık saraylara kaynak bulunuyor.

İhtiyaç olan paraya kaynak bulunamıyor. Vurun abalının sırtına diyerek vatandaşın temel kullanım maddelerine zam yapılıyor. 13 uçak ve 4 helikopter hava alanlarının hangarında yatıyor. Milli servetler satılarak alınan bu uçalar. Vatandaşın hiçbir işine çare olmuyor. Bu uçakların en az 8-9 tanesi satılmalıdır. Bunların paraları milli servete dönüştürülmelidir. Nasıl milli servetimiz olan tesisler satıldı ise bu uçaklarda satılmalıdır. Kefen parası olarak adlandırılan para hazneye aktarıldı ise? Bu uçaklarda satılıp parası hazineye verilmelidir. Enflasyonun sene sonu !%15,9 olacağını söylüyorlar.

Bu zamların enflasyonu etkilemeyeceğini düşünüyor olmalılar. Doğru düşünüyorlar kâğıt üzerinde enflasyonu dedikleri rakama düşürmek kolaydır. Fakat esas enflasyon vatandaşın canını yakan enflasyondur. Zamların yapılış sebeplerini anlatmaya çalıştım. Katılırsını katılmazsını fakat gerçek budur. Zamların burada bittiğini zannetmeyin. Turpun büyüğü heybeden yavaş, yavaş çıkıyor. Bir ayda bir maddeye iki defa zam yapılması bunun göstergesidir. Ülke bu durumda iken hala ülkeyi germeye çalışmamın ne anlama geldiğini anlamış değilim? Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!  Ne mutlu varlığım armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                     04- 09- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44