Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDEN ERKEN SEÇİM

NEDEN ERKEN SEÇİM


İktidar hesap vermekten korktuğu için. Erken seçimi kaybettiği oyları geri alıp tekrar tek bek başına iktidarda kalmamın hesabını yaptığı için erken seçime gidildi.  Kaybedilen oyların geri getirilmesi için. Bir düşman yaratılması gerekiyordu. Bilhassa giden oylar milliyetçi oylardı. Bu milliyetçi oyların geri gelmesini sağlamak için. Senelerce koruyup kolladıkları terör örgütünü düşman ilan ettiler.

Milliyetçiler için zaten terör örgütü düşmandı. Milliyetçiler hiçbir zaman terör örgütü ile masaya oturulmayacağını savunuyorlardı. Terörle müzakere edilmez. Mücadele edilir diyorlardı. İktidar ise aksine devamlı gizli görüşmeler yaparak örgüte tavizler veriyordu. Bunları seçim ve referandum döneminde gördük. Barış sürecinin ülkeye fayda değil zarar getireceğini söyleyenler. Vatan haini olmakla suçlandılar. Şimdi başbakan Davutoğlu kendisi itiraf ediyor. Bu ?barış sürecinde güçlendiklerini biliyorduk? diyor. Biliniyordu da neden tedbir alınmadı?

Mahalli seçimlerden önce doğu Anadolu ve güney Anadolu bölgelerindeki illerin valileri ile içişleri bakanı Ankara da bir toplantı yaptı. Bu toplantıya bu bölgelerden sorumlu jandarma komutanı da katılmıştı. Jandarma komutanı bu toplantıda ?PKK militanları köylere yerleşti. Şehir ve kazaların 15-20 km yakınlarına kadar gelip dolaşıyorlar. Emir verin! Bunları oralarda def edelim? diyor. İçişleri bakanı ?sakın ha barış sürecine zarar verecek her hangi bir eylemde bulunmayın? diyor. Şimdi genelkurmay başkanı Necdet Özelin de dönemin başbakanına özel bir mektupla PKK´nın bu süreci kullanarak güçlenmeye başladığını bildirdiği basında yer aldı. Tabii diğer söylemler gibi bu mektup da dikkate alınmamış.

İktidarın millete söyleyecek bir şeyi kalmamasından dolayı terör örgütünü düşman ilan ettiler. Tek bir terörist kalmayana kadar mücadeleye devam edilecektir deniyor. Neden? Senelerce PKK´nın zayıf olduğu dönemlerde mücadele etmediniz diye sorulmaz mı? Aksine müzakere masasına oturdunuz diye sorulmaz mı? Şimdi bular insan değil diyorlar. İnsan olmadıklarını şimdi mi anladınız?  Terörün dini mezhebi olmaz diyorlar. İyide IŞİD Müslüman bir örgüt diye destek vermediniz mi? Müslüman kardeşler örgütünü Müslüman ve mezhebinden dolayı desteklemediniz mi?  Barış süreci boyunca süreci eleştirenler için. ?Bunlar analar ağlasın istiyor. Şehitler gelsin istiyor. Bunlar kan üzerinden siyaset yapıyorlar. Bunlar vatan hainidir? diyorlardı. Şimdi ne oldu? İşler birden bire tersine döndü? Başkan olma hevesleri yeniden kabardı. Tek başlarına iktidar olmanın yolunun terör olaylarının artması ile olacağı düşünülerek. Bu yola başvurulmuştur. Bir ülkede terörün olması demek, yönetimlerin görevde kalmasını sağlamak içindir.

Sağlık bakanı Mehmet Müezzinoğlu bunu itiraf etmiştir. ?Cumhurbaşkanı seçeceğimize başkan seçmiş olsaydık. Bu gün bu olaylar olmazdı? demesi terörü kendi lehlerine kullandıklarının göstergesidir. Bu olaydan dolayı suçluluk duygusuna kapıldıkları için. Söylenmemesi gerek sözleri söylüyorlar. Şehit cenazesinde ?ne mutlu bu şehidin ailesine? deniyor. Bir bakan çıkıyor. ?Bende şehit olmak istiyorum? diyor. Diyor da? Zırhlı araba ve bir sürü koruma ile dolaşıyor. O zaman el silahını al git doğuya Mehmetçiklerle birlikte sende ayni safta mücadele et. Cumhurbaşkanı şehidin ailesini telefonla arıyor. Kardeşi çıkıyor telefona. Ben cumhurbaşkanı deyince şehidin kardeşi, ?Bilal bayrağa sarılı tabutla gelse siz ne yapardınız? diyor.

Cumhurbaşkanı ?abinizde bu mesleği seçmeseydi? diyor. Acılı aileye böyle bir şey söylenir mi? Allah aşkına? Bu suçluluk duygusundan kaynaklanıyor. Ayni buna benzer bir söylemi soma faciasında da söylemişti. Bu işin fıtratında buda vardır, demişti. Bu söylemi söyleyenler yarın. Bu ülkede doğmasaydı da diye bilirler. Zonguldak kömür ocağında meydana gelen bir faciadan sonrada o dönemin çalışma bakanı Ömer Çelik ?çok güzel öldüler? demişti. Erken seçime gitmemizin sebebi artık herkes tarafından bilinmekte dedir. İktidarı kesinlikle bırakmamak ve başkanlık sistemine geçerek Tayyip Erdoğan´ın ülkenin başına başkan olarak geçirmektir. Ondan sonra olacakları düşünmek dahi istemiyorum.

Tek başlarına iktidar iken Türk milliyetçiliğini ayaklarının altına aldıklarını övünerek böbürlenerek söyleyenler. Şimdi milliyetçi oyların peşine düşmüşlerdir. Şayet hedeflerine ulaşacak olurlarsa. Türklüğü unutun, Atatürk ve kurduğu cumhuriyeti unutun. Türküye cumhuriyeti tarihi yerine başka bir tarihe kendinizi hazırlayın. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29- 08 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44