Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


NEDEN ÇİFT MECLİS

NEDEN ÇİFT MECLİS


DOĞRU Parti olarak iki meclisli parlamenter sistemi öneriyoruz.
Millet Meclisi ve Senato!
Türkiye Cumhuriyeti Devlet yapısını, kuvvetler ayrılığıyla demokratik, Laik, Sosyal, Hukuk Devleti niteliğini, yeni bir Anayasa ile biz kazandıracağız.

DOĞRU Parti olarak iki meclisli parlamenter sistemi öneriyoruz.
Millet Meclisi ve Senato’dan oluşacak Türkiye Büyük Millet Meclisi ile, Cumhuriyetimizi ileri demokrasi ile taçlandıracağımıza inanıyoruz.

Bu önemli konudaki hazırlık çalışmalarımızı tamamladık ve
“Yol Haritamız- 23 Nisan 1920” adlı programımızın 14’ncü sayfasına yazarak, kamuoyu ile paylaştık.

AKP iktidar olduğundan bu yana hem siyasette, hem bürokraside özellikle dış politika ve maliyede, çalışma hayatımız tarım kuruluşlarımızda çok ciddi çöküşler yaşadık.
Hele “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” denen ucube sistemindeki denetimsizlik sebebiyle, tarihimizdeki en büyük soygunları, yolsuzlukları, ekonomik ve siyasi krizleri beraberce yaşadık.
Türk Devlet yönetiminde, deneyimli insan eksikliği bizi, hem yurtiçinde hem de yurtdışında sıkıntıya soktu.

Maalesef siyasetin bir okulu yok. Siyasetçilerimiz, gerek siyasi partiler kanunu, gerek parti içi demokrasinin olmaması, gerek genel başkan sultası, gerekse siyaset hayatının yoğun koşuşturması içinde kendilerini yetiştirecek, olayları takip edecek zamanı bile bulamıyor.
Bu yüzden, genellikle +60 yaşında olan deneyimli, konusunda dünyada söz sahibi ve itibarlı kişilerin oluşturduğu bir Senato, iktidarın yanlış yapmasına, hatalı davranmasına karşı bir alarm görevi yapacak ve kamuoyunu uyaracaktır.

Ayrıca Türklerde her zaman, Hakanlara bile söz geçiren “Aksaçlılar-Bilgeler” meclisleri bulunurdu. Etrüsk Türklerinde, içinde liyakat sahibi, adil ve ermiş tabir edilen kişilerden oluşan bir senato vardı.
Bizdeki senato geleneği aynen Etrüsk Türkleri İtalya’ya geçince Roma’da uygulandı. Oradan da Amerika’ya geçti.

Tek adam-işlevsiz meclis döneminde bugün, Danıştay-Yargıtay-Sayıştay- Anayasa Mahkemesi-Merkez Bankası-Genelkurmay Başkanlığı gibi devlet kuruluşlarının kendi görevlerini yapamaz hale gelmeleri yürekler acısıdır.

Belli bir olgunluk döneminden sonra, bu yaşlarda görev yapan senatörleri baskılamak, oylamalar sırasında onları birer parmak makinası gibi kullanmak mümkün olamaz.
Ayrıca, çoğunluğu gençlerden oluşacak Millet Meclisi üyelerini eğitmek, yetiştirmek ve devlet terbiyesi vermek de deneyimli Senatörler için mutluluk verecek bir görev olacaktır.

Bir ülke ki, cahillerin, görgüsüzlerin yönetimine kalmıştır, o ülkenin düze çıkması mümkün değildir.
Bir ülke gençliği ki, yetişmiş dürüst ve ahlaklı yöneticilerine hürmet etmez, onlardan yararlanmaz, o gençler ancak yaşlanırlar ama asla olgunlaşamazlar.

Gençlerimizin enerjisi, yeniliklere açık olmaları, dijital devrime ve gelişmelere uyum sağlama kapasiteleri ile ülkenin geçmişini ve diğer devletlerle olan ilişkilerini çok iyi bilen deneyimli büyükleriyle birleştirebilirsek, Türkiye’yi kimse tutamaz.
Çünkü bizim yeni bir reçeteye ihtiyacımız yok!
Büyük Atatürk’ü anlayalım, gençlerimize fırsat verelim, deneyimli büyüklerimize hürmeti ve onlardan yararlanmayı başaralım, tarihimize layık insanlar oluruz…

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Ocak 2022
Rifat Serdaroğlu
DOĞRU Parti Genel Başkanı

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli

Balıkesir

28.03.2024

  • İMSAK 05:27
  • GÜNEŞ 06:52
  • ÖĞLE 13:19
  • İKİNDİ 16:49
  • AKŞAM 19:35
  • YATSI 20:54