Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDEN SEÇİMLER YAZ AYLARINDA YAPILIYOR

NEDEN SEÇİMLER YAZ AYLARINDA YAPILIYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Eskiden seçimler genelde Ekim ayı ile Nisan ayı arasında yapılırdı. Onun içinde seçime katılım oranı yüksek olurdu. AKP kasım ayında yapılan seçimle iktidar oldu. AKP’nin iktidarından sonra seçimler genelde yaz aylarında yapılmaya başlandı. Yalnız mahalli seçimler mart arının son haftasında yapıldı. Bunun nedenini çok düşündüm. En sonunda çözdüm.

AKP seçmeni genelde menfaat karşılığında AKP’ye oy veriyor. Köylü işinin başında olduğu için sandığa gidiyor. Ayrıca çok köyler menfaat karşılığında oy veriyor. Memur ve işçilerin çoğunluğu yaz aylarında çocuklarını memleketlerine gönderiyor. Geri kalanları da tatile çıkıyor. Emeklilerin çoğu yaz aylarında tatil beldelerine gidiyor. Böylelikle sandığa oy kullanmaya gitmiyor. Birçok arkadaşım yaz aylarında yapılan seçimlerde oy kullanmadı. Bende yaz aylarını Akçay da geçiren birisiyim. Yaz aylarında yapılan seçimlerde seçimden sonra gidiyordum. Referandumda tatil beldesinden yalnız kendin geldi oy kullandım. Çocuklarım gelmedi.

10 Ağustosta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimi için. Yüksek seçim kurulunun yayınladığı bir bildiri ile. Tatil beldelerinde olanların ikinci adres göstererek tatil beldelerinde oy kullanma imkânı vermesi neticesinde bunda istifade ettim. Zahmetli olmasına rağmen bu imkândan faydalanmayı başarabildim. Seçim kurulu cumhurbaşkanlığı seçim tarihini açıkladığı zaman bu bildiriyi yayınlamış olsaydı. Bu kadar zahmet çekilmezdi. Son zamana bu imkânı sıkıştırdılar. Edremit nüfus müdürlüğüne girmek imkânsız hale geldi. Bırakın nüfus dairesine girmeyi binanın yanına yaklaşmak dahi imkânsız oldu. Sıcakta oruçlu saatlerce beklemek, birde netice alamadan dönmek oldu. Saat 04.00 den itibaren nüfus dairesinin önü ana baba günü olmaya başlamış. Gelenler kendi aralarında liste yapıyor. Nüfus dairesi memurlar geldiğinde bu listeyi veriyorlar. Onlarda cihazın başına geçiyorlar. O günkü kontajan kadar numara veriyorlar. Listeye göre de numaraları dağıtıyorlar. Yüzlerce kişi gelip geri dönme durumunda kalıyor. Bu kalabalığın arasında iki gün dolaştım. Edindiğim intiba. Bu seçimde oy kullanmak için o sıcakta beklemekten yılmadılar. Bir arkadaş benim için bir numara temin etmiş o sayede işlemi mi yaptırdım. İşlem yaptıranların nerede ise % 95’i bu seçimin önemini bilerek bu sıkıntıya katlanıyor. Ve şunu söylüyorlar. Kış aylarında seçim yapılmaması AKP’nin işine gelmediği için. Yaz aylarında seçim yapıyorlar diyorlar. Bu % 95 AKP’ye oy vermeyecek olanlar. Ne zaman nüfus daireleri bu işleme başladı kesin bilmiyorum. Amma en az 10 gün önce başladığını biliyorum. Her gün en az 350 kişi işlem yaptırıyor.

Burada işlem yaptıramamış olanlar. İkamet adreslerine gideceklerini söylüyorlar. Benim endişem seçime katılma oranının düşük olacağı idi. Bu durumu gördükten sonra bu endişem nispeten azaldı. AKP’nin neden yaz ayında seçim yapmayı tercih ettiği de anlaşıldı. Midesinden ve menfaatinde AKP’ye bağlı olanlar her halükarda sandığı gidiyor. Birde paraları çok olduğu için böyle yerlerdeki seçmenleri sandığa götürüyorlar. Diğer partiler bunları yapmadığı için sandığa gitmedikleri anlaşıldı. Önümüzdeki sene yapılacak olan seçimlerin yaz aylarında yapılmaması için muhalefet elinden geleni yapmalıdır. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 08 – 07 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44