Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDİR BU ATATÜRK DÜŞMANLIĞI?

NEDİR BU ATATÜRK DÜŞMANLIĞI?


 

Ülkede Atatürk düşmanlığı aldı başını gidiyor. Nedir? Bu Atatürk düşmanlığı? Bunu anlamak mümkün değil. Bu Atatürk düşmanları ne akla hizmet edipte Atatürk´e düşmanlık ediyorlar. Acaba ülkeyi düşman istilasından başka birisimi kurtardı? Türkiye cumhuriyeti devletini başka birilerimi kurdu? Atatürk ülkeyi kurtarmaya çalışanlara engel mi oldu? Cumhuriyeti kuranlara mani olmaya mı çalıştı? O zaman yerden göğe kadar haklılar. Biz mi yanlış biliyoruz? Şimdi bana söyleyin bakalım! Atatürk böylemi yapmışta onun için mi düşmansınız? Yoksa Atatürk ülkeyi düşman istilasından kurtarmış da. Neden? Ülkeyi düşman istilasından kurtardın diye mi düşmansınız? Şayet Atatürk ülkeyi düşman istilasından kurtarmamış olsaydı. Siz Atatürk´e düşman olanlar. Adınız bu günkü adınız olmazdı. Babanız belli olmazdı. Türkiye cumhuriyeti devletini kurmasaydı. Bu topraklarda özgürce yaşayamazdınız. Ezan sesi duyamazdınız. Camilerde özgürce namaz kılamazdınız.

Eğitim bir sen başkanı ? Kemalist ruhu, Kemalist ideolojiyi müfredatımızdan ayırmalıyız? diyor. Yani ders kitaplarında çıkarmalıyız demek istiyor. Hiç kıvırmayın! Ağzınızda geveleyip durmayın! Kulağınızı arkadan göstermeye çalışmayın. Evirip çevirmeyin! Biz Atatürk´ü sevmiyoruz diye. Açıkça söyleyin! Birileri kalkıyor diktatördü diyor. Diktatör olsaydı! Cumhuriyeti kurar mıydı? Kimsede neden cumhuriyeti kurmuyorsun diyemezdi. Birileri kalkıyor. Ayyaştı, alkolikti diyor. Sanki Atatürk´le kadeh kaldırmış gibi konuşuyor. Birisi kalkıyor. Atatürk sünnetsizdi diyor. Acaba Atatürk´ün sünnetsiz olduğunu annesi mi söyledi? Çünkü söyleyen kişinin yaşı müsait değil.  Ancak annesinden duymuş olabilir.

Şimdi eğitim bir sen başkanı ders kitaplarından Atatürk isminin kaldırılmasını istiyor. Atatürk ismini millete unutturmaya çalışılıyor. Bu milletin gönlünden Atatürk ismini silmek mümkün değildir. Biz bu Atatürk düşmanlarına Atatürk´ü sevin demiyoruz. Sevmelerini de beklemiyoruz. Onlardan tek isteğimiz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz. Atatürk düşmanı her geçen gün artıyor. % 5 sevmeyenler artıyorsa % 20 seven artıyor. Son senelerde anıtkabire gidenlerin sayısına bakarsanız bu artışı göreceksiniz. Hem de 6-7 yaşındaki çocukların orada nasıl ağladıklarına bir baksınlar. 7 den 70´şe hersin Atatürk´e nasıl sevgi ve saygı duygusu gösterdiğini görsünler. Minicik çocukların Atatürk´ü çok seviyorum diye haykırışlarını görsünler. Böyle bir sevgi gören başka bir devlet adamı var mıdır? Dünya liderleri arasında yer almış. İltifatlarına mazhar olmuş bir liderin kadir kıymetini bilmeyen başka bir ülke var mıdır? Ülkesini istiladan kurtarmış. Ve Türkiye cumhuriyeti devletini kurmuş bir öndere ancak minnet ve şükran duyulur. Maalesef bizde bununun tam tersini yapan bir kalabalık var. Kalabalıklarda şuur diye bir şey yoktur. Bunlarda böyle bir kalabalıktır. Biz Atatürk´ü sevenler bir topluluğuz. Topluluklar şuurludur. Şuurlu hareket ederler.

Özellikle dinci geçinenler Atatürk´ü sevmiyor. Atatürk için dinsiz diyenler bile çıkıyor. Ben bu Atatürk dinsiz diyenlere soruyorum. Dinsiz birisi Cuma hutbesi yapar mı? Ayrıca hacca gidenler. Peygamber efendimizin kabrini ziyaret edebiliyorlarsa bunu Atatürk´e borçludurlar. Suudi Arabistan kralı düzenleme yapıyorum diye. Peygamber efendimizin de kabrini bulunduğu mezarlığı düzlemeye başlıyor. Suudi Arabistan´dan birisi Atatürk´e telgraf çekiyor. Durumu anlatıyor. Atatürk hemen Suudi Arabistan kralına telgraf çekiyor. ?Peygamber efendimizin mezarına dokunursan orduyu oraya gönderirim? diyor. Peygamber efendimizin yakınlarını mezarlarının yeri belli değilmiş. İşte hacca gidip de peygamber efendimizin mezarını ziyaret eden bilenler. Bu ziyaretlerini Atatürk´e borçludurlar. Kadınlarda da Atatürk´ü sevmeyen ve Atatürk ismini duymaktan nefret ediyorum diyen. Bayan gazeteciler var, bilmiyorlar ki? Omsalı Mecelle (medeni kanun) kanununa göre erkeklerin 3-4 kadınla evlenmeleri var. Kızların 9 yaşında evlenmeleri var. 1926 senesinde Atatürk mecelle kanununu kaldırarak. Türk medeni kanununu çıkarmıştır. Erkekleri bir kadından fazlası ile evlenmeleri yasaklanmıştır. Böylelikler kadınların evlerinin tek hanımı olmaları sağlanmıştır. Daha önce evin hanımı ne zaman üzerine kuma gelecek endişesi taşıyordu. Kızların evlenme yaşını da 17 ye çıkarılmıştır. Erkeklerden çok kadınların Atatürk´ü sevmeleri gerekirken Atatürk ismini duymaktan nefret ediyorum diyenler var. Çok eşliliği isteyenler var. Ne yaparsanız yapın. Bize Atatürk´ü sevmekten vazgeçiremezsiniz. Bizim Atatürk´e olan sevgimiz pazara kadar değil mezara kadardır. Saygılarımla.

NE MUTLU ATATÜRKÇÜYÜM DİYENE!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYE! 30- 03- 2016 Mustafa KOÇAL      

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44