Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDİR TÜRK KELİMESİ İLE DERDİNİZ?

NEDİR TÜRK KELİMESİ İLE DERDİNİZ?


Bu ülkede şimdiye kadar Türk kelimesi hiçbir zaman gündeme gelmedi. Türkler sayesinde bu gün bu topraklar üzerinde özgürce yaşıyoruz. Allah onlardan razı olsun. Nedense? AKP iktidarı döneminde Türk kelimesi sık, sık gündeme getiriliyor. Allah aşkına nedir bu Türk kelimesi ile derdiniz? Bu işe bir aydınlatma yapalım. Burhan kuzu anayasa uzlaşma komisyonu başkanı idi. Kürtçü parti ?anayasadan Türk kelimesi çıkarılsın? dedi. Burhan Kuzu bu isteğe balıklama atladı. Ve şöyle dedi. ? Bu ülkede Rumlar ve Yahudiler varken. Anayasada Türk kelimesini kullanamayız? dedi. Bu ülkede 15 bin Rum ve 20 bin Yahudi var. Bunlar Türklere göre azınlıktadır. 55 milyon Türk var bu ülkede. Burhan kuzunun bu beyanından sonra Türkler aleyhine söylemler başladı. Ve Türk kelimesi kaldırılmaya başlandı. Yine Kürtçü parti andımız kaldırılsın dedi.

İktidar andımızı hemen kaldırdı. Gerekçe olarak da ırkçılık içeriyor dediler. Anayasa mahkemesi andımızın ırkçılık içermediği yönünde karar vermesine rağmen kaldırıldı. Kaldırılmasının sebebi ırkçılık değildi. Andımızda Türk ve Atatürk kelimeleri geçtiği için kaldırılmıştır. Tepelerden ve dağ yamaçlarında yazılı olan, ne mutlu türküm ibaresinin kaldırılmasın istediler. Dağ yamaçlarından ve tepelerde bu ibarede kaldırıldı. Arkasından TC´ler kaldırılmaya başlandı. Hükümet binalarında ki helvalardan birçok yerde kaldırıldı. Ziraat bankalarından kaldırıldı. Ziraat bankası işlem dekontlarından kaldırıldı. Yapılan eylemler neticesinde bazı yerlere TC´ler tekrar konuldu. Arkasında AKP´liler tarafından Türklük hakkında söylemle başladı.

Bülent Arınç ?Türklük belli bir noktaya gelmiş ise. Türk kelimesini anayasada kullanamayız. Ve Türkçülük yapılmasına müsaade etmeyiz? dedi. AKP milletvekili Mehmet Metiner Türkçülüğü aşağılayan bir söylemde bulundu. ? Türkçülük bizim ayağımızın altıdır? dedi. Sen kendi soyunu söyle de ondan sonra abdest al. Türk kelimesini ondan sonra ağzına al. Ömer çelik ? olmayan Türklüğü canlandırmaya çalışıyorlar? dedi. O zamanki AKP İstanbul il başkanı Pabuççu zannedersem şimdi milletvekili. ? AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk? dedi. AKP merkez karar yönetin kurulu üyesi olan bir Profesör ? Türk ırkı diye bir ırk yoktur? dedi.

Tayyip Erdoğan ? Türkçülükle kimse bize gelmesin biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? dedi noktayı koydu. Bu nasıl bir tezattır. Hem Türklüğü yok sayıyorsunuz. Ondan sonra tarihte 16 devlet kurmuş Türk devletlerinin askeri giysilerini sembol olarak kişilere giydirip yabancı konukları bu giysileri giymiş bir ekiple karşılıyorsunuz. Bir ırkı yok etmenin bir sebebi vardır. Bu yok etmeye çalıştığınız Türk ırkının yerine hangi ırkı öne çıkarmaya çalışıyorsunuz? Önce onu söyler misiniz? Onu da söylemiyorlar.

Şimdi yine Türk kelimesinin kaldırılması gündeme geldi. Afrin hareketi için beyanda bulunun Türk Tabipler birliği hakkında soruşturma açıldı. Önce bu beyana cumhurbaşkanı karşı çıktı. Ve eleştirdi. İçişleri bakanı hemen soruşturma açtırdı. Sağlık bakanı meslekten men edilsinler dedi. Ve TTB üyesi 11 kişi tutuklandı. Sorgulanmalarından sonra adli kontrol kararı ile serbest bırakıldılar.

Bunlar vatana ihanette tutuklanmalıdır diyen dahi oldu. Başta bahçeli tarafından hain ilan edildiler. AKP genel başkanı TTB´nin başındaki Türk kelimesi bakanlar kurulu tarafından kaldırılsın. Hatta Türkiye Barolar birliğinin başında ki Türkiye kelimesinin de kaldırılmasını istedi. Kaldırılacak mı? Kaldırılmaması mümkün değil. Çünkü ülkenin tek söz sahibi olan makam istedi.

Bir ailede bile fikir ayrılığı olabiliyor. 80 milyon nüfusa sahip bir ülkede elbette düşünce ve fikir ayrılığı olacaktır. Bizim gibi düşünmeyenler ve bizim gibi hareket etmeyenlerin bu ülkede yeri yoktu demek doğru değildir. Yanlışlık olmaz diye bir şey yoktur. Herkes bir gün mutlaka bir yanlışlık yapabilir. Bunların hemen cezalandırılması gerekmez.  Bilhassa demokrasi ile yönetilen ülkelerde düşünce ve fikir özgürlüğü vardır. Demokrasi, özgürlük, düşünce ve fikir özgürlüğü, adalet bunlar söylemlerle olmaz. İcraatla olur. İktidar şimdiye kadar yanlış yapamadı mı?

Cemaatle birlikte ülkenin milli ordusuna kumpas kurulmadı mı? Libya olayı yanlış değil miydi? Suriye olayı yanlış değil miydi? Bunlardan dolayı iktidarı kötü bir değimle eleştiren oldu mu? Demokrasiler hoş görü rejimdir. Şimdi bu kuruluşların önünden Türk kelimesi kaldırılınca ben Türklüğümden vazmıgeçeceği? Ey Türk milleti aslını inkâr eden haramzadedir. Bize Türklüğümüzü unutturmaya çalışıyorlar. Benim ırkım bu ülkenin hem yerlisidir hem de millisidir. Allah ülkemizi her türlü kazadan beladan korusun. Ordumuzu muzaffer eylesin saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!    NE MUTLUTÜRKÜM DİYENE! 08- 02- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44