Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEDİR BU YABANCI HAYRANLIĞI?

NEDİR BU YABANCI HAYRANLIĞI?


Ülkede o kadar çok yabancı var ki? Suriyeli mülteciler var. Başka ülkelerden gelmiş yabancılar var. İstanbul esnafı bu yabancılardan dert yanıyor. Suriyelileri göndereceğiz denildi? Gönderilmediler! Kendi vatandaşımız sefalet içerisinde yaşarken. Suriyelilere halen biz bakıyoruz. Bunlar yetmiyor gibi? Birde yabancı ülkelere yardım ediyoruz.

Daha yeni Irak’a 5 milyar inşaat hibesi yapıldı. Başka ülkelere de yine yardım edildi. Afrika da bir ülkenin IMF ye borcu ödendi. Bir deyim vardır? Önce can sonra canan derler. Fakat bu söylem bugünlerde tersine döndü. Önce canan sonra can durumuna dönüştü. Suriyeliler hakkında hiçbir değişiklik olmadı. Şirketler işçilerini Suriyelilerden temin ediyor. Çünkü ucuza çalışıyorlar. Ayrıca sigortası yok. Tazminatı yok. Biliyorsunuz bir ara Yunanistan sınırına binlerce yabancı Avrupa’ya gitmek için toplandı. O günlerde Afganistan’dan, Iraktan, İran’dan yabancılar geldi.

Yunanistan Avrupa’ya geçmelerine izin vermedi. Avrupa ülkelerinde Yunanistan’a destek verdi. Güvenlik güçleri dahi gönderdiler. O Yunanistan sınırına toplanan yabancılar ne oldu? Yoksa ülkeye gelen yabancılar Türk vatandaşımı yapılıyor. Eskiden Türk vatandaşlığına geçme şartları daha ağırdı. Kanunda değişiklik yapılarak Türk vatandaşlığına geçiş kolaylaştırıldı. Ülkede yaşayan yabancıların birçok olaya karıştıkları herkes tarafından bilinen bir gerçek.

Her taşın altından yabancılar çıkıyor. Şu dönemde kendi vatandaşımıza yardım edilemezken. Suriyeliler halen ülkemizde. Suriyelilerin çoğunun Türk vatandaşlığına geçtiği söyleniyor. Türk vatandaşlığına geçmenin kolaylaştırılmasının amacı Suriyelilerin Türk vatandaşlığına geçmelerini kolaylaştırmak için mi yapıldı? 100’ün üzerinde yabancı ülkelere yardım edildi. Bu korona virüsü ortaya çıktığı zaman maske olayı da ortaya çıktı. Amerika dahil birçok ülkeye maske yardı mı yapıldı.

Amerika bizden aldığı sağlık malzemelerini Suriye’deki terör örgütlerine gönderdi. Kendi vatandaşımız maske sıkıntısı çekerken birçok yabancı ülkeye maske yardımı yapıldı. Vatandaşlarımız parası ile maske alacak maske bulamadı. Terör örgütünün ağababası Barzani ye para yardımı yapıldı. Libya’nın Kaddafi’ye baş kaldıranlarına uçaklarla para gönderildi. Daha birçok ülkeye yardım yapıldı. Kendi vatandaşımız iş bulamazken.

Suriyeliler işe alındı. Her türlü ihtiyaçları karşılandı. Kendi vatandaşımızın evine alamadığı şeylere Suriyeliler sahip olabildi. Yoksul vatandaşlarımız Suriyelilerin yanında ikinci sınıf vatandaş gibi oldu. Suriyelilere o kadar değer verildi ki. Yöneticilerin birisi Suriyeliler sayesinde ayakta kalıyoruz diyebildi. Yine söylüyorum birçok olayların yabancılar tarafında çıkarıldığı söyleniyor. Yabancılara verilen değer vatandaşımıza verilmiyor.

Suriyeli Özgür Suriye ordusunun (ÖSO) bütün masrafları devletimiz tarafından karşılanıyor. Bunlar için bizim için savaşıyorlar deniliyor. Bunlar Esat’ı devirmeye kalkanlar değil mi? Nasıl bizim için savaşırlar ki? Bu olayların neresinden bakarsan bak, nasıl irdelersen irdele buram, buram yabancı hayranlığı kokuyor.  Saygılarımla

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 24-12-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9691,16%0,48
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli

Balıkesir

24.04.2024

  • İMSAK 04:39
  • GÜNEŞ 06:11
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:02
  • YATSI 21:29