Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NELER OLUYOR

NELER OLUYOR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; Yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Ülkede neler oluyor? Sevgisizlik, saygısızlık aldı başını gidiyor. Bunun yanı sıra cadı avı var. Adamları bir suçtan gözaltına alıyorlar. Başka bir suçtan ifadelerini alıyorlar. Atatürk düşmanlığı aldı başını gidiyor. Terör örgütü ile komşu olduk. Barış süreci dolayısı ile ülke dışına çıktıkları söylenenler. Yeni militanları kandile eğitime göndermişler. AKP milletvekili Mehmet Metiner “ özgür Kürdistan için PKK silah kullanabilir” diyor. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bir bildiği var ki, bu beyanatı veriyor. Bu kadar olayın yaşandığı bir ülkede neler oluyor diye sormadan edemiyor insan. Sevgiden bahsediliyor! Sevgisizlik diz boyu!

Biz yaratandan dolayı yaratılanı seviyoruz, deniyor. Bu yalnız sözde kalıyor. Yapılan icraat hiçte öyle demiyor. Çok zaman biz ve onlar deniyor. Kendi aralarındaki olayı kapatmak için. “düşmanlarımızı sevindirmeyelim” deniyor. Pekiyi düşman kim? Sorusuna cevap bulunamıyor. Öyle ise AKP’ye oy vermeyenler oluyor. Bu sözün sevgi ile uzaktan, yakında ilgisi yok. Sevgi olsa polis sokağa çıkanlara bu kadar acımasız davranır mı? Mısır’da Müslüman kardeşlerimiz öldürülüyor diye bas bas bağıranlar. Kendi ülkesinde ölenlere sesi çıkmıyor. Orada ölende Müslüman öldürende Müslüman tek ayrıldıkları taraf mezhepleri bu olaya müdahil olunuyor.

Fakat ülkede anayasal haklarını kullananlar polis tarafından. Coplanıyor, biber gazı ve tazyikli suya maruz kalıyor. Bunun sevgi ile alakası var. Diyen varsa nasıl olduğunu anlatsınlar da bizde öğrenelim. Saygı kalmadı bir kişiye ve topluma saygı gösterilir. Öğretmenler gününde öğretmenlere saygı gösterilmemiştir. Aksine polis tarafından dövülmüştür. Sokağa kim sesini duyurmak için çıktı ise çoğu dayak yemişti. Sokağa çıkanlardan bir sürü gözaltına alınanlar olmuştur. Topluma karşı saygı sevgi bumudur? Hak arayana saygı göstermek gerek. Hiç birisine yürüyecekseniz yürüyün yalnız taşkınlık yapmayın denildi mi?

Basın bildirisi okumak isteyenlere tamam basın bildirinizi okuyun ve dağılın denildi mi? Yaptığınız kanunsuzluktur! Dağılmazsanız müdahale edeceğiz denilerek. Üzerlerine biber gazı ve tazyikli su sıkılmıştır. Bu müdahaleden kaçanlar copla kovalanmıştır. Yakalananlar gözaltına alınmıştır. Bir bayan öğretmen kaçarken dizlerinin üzerine kapaklandığında polisler maden bulmuş gibi hemen coplamaya başlamıştır. Bumu, öğretmene saygı? Bumu öğretmene sevgi? Gözaltına alınanlara ilk sordukları gezi parkı olaylarına katıldın mıdır? Gezi parkı olaylarına katılan öğrencilerini gammazlamayan müdürün müdürlüğü alınıyor. Başka bir yere sürülüyor. Bumudur öğretmenlere saygı?

Öğretmenlerimizin hakkını ödeyemeyiz diyeceksiniz. O öğretmenlerin hakkını böylemi ödediniz? Bu ülkede ne sevgi ne saygı diye bir şey kalmamıştır. Parasız eğitim istiyoruz diye pankart açanlar bu ülkede 19 ay hapis yattı. Sokakta bağıranlar tonlarla sopa yedi. Öğretmenler ayni muameleye maruz kaldı. Avukatlar bile dayak yedi bu ülkede. Sağlıkçılar durumlarının düzeltilmesini istediler. seslerini duyurmak için yürüdüler onlarda dayak yedi.

Gezi parkı olaylarında polisin aşırı güç kullanmasından ve biber gazından kurtulmak için sığındıkları otellerin sahipleri soruşturmaya tabi tutulmadı mı? Aman diyene kılıç kalmaz diyen atalarımızın sözü hiç mi aklınıza gelmedi? Tabi atalarımızın sözleri iktidarı bağlamaz. Onları ancak kendi söyledikleri bağlar. Hiç kimse Mevlana’dan Mehmet Akif den dizeler okumasın. Çünkü hepsi sözde kalıyor. İcraatta onların sözleri unutuluyor.

Ülkeyi düşman istilasında kurtaran, Osmanlının küllerinde Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran ulu önde Atatürk’e saygı göstermeyenler. Onun izinden gidenlere saygı ve sevgi gösterir mi? Denizlide arabasının ön kaportasına Atatürk posteri yapıştıran şoför durduruldu. Atatürk posterini sökmesi söylendi. Vatandaşlar söktürmediler. Emniyet müdür yardımcısı geldi. Şoförü gönderdi. Ertesi gün emniyet müdürü açıklama yapıtı. “Arabanın camına yapışık bir resim vardı. Onu sök denildi! Olayı provaka ettiler. Atatürk posterini söktürüyorlar dediler. Böyle bir şey yok” dedi. Sosyal medyada videosunu yayınladılar.

Buz gibide Atatürk posterini söktürmeye çalıştıkları ortaya çıktı. Ayni olay Bursa’da yaşanmış. Şoför söktürmemiş. 77 TL ceza kesmişler. Trafikte bir sürü araba var. Şirket amblemi yapıştırılmış. Bundan ziyade parti arabalarını yanları, arka ve önlerinde liderlerin resimleri var. Kural ise bu kuralı koyanlar önce kendileri uysunlar. Ülkede sevgiden, saygıdan, kucaklamadan bahsetmesinler. Hepsi sözde kalıyor. Yapılan icraatlar söylemlerin tam tersini gösteriyor.  Ayrıştırılan bir toplum haline geldik. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

                   NE MUTLUTLU TÜRKÜM DİYENE!                 

27-11- 2013 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44