Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDE DEMOKRASİ?

NEREDE DEMOKRASİ?


Sözle demokrasi olmaz. Demokrasi yapılan icraatla olur. Demokrasilerde seçimle gelen seçimle gider. Seçmenin iradesine saygı gösterilmelidir. İktidarda bunları savunarak geldi. Fakat referandum her şeyi tek kişiye bağladı. Belediye başkanlarının görevden alınmasının nedenleri var. AKP genel başkanı metal yorgunluktan bahsediyor. Bu görevden alınmalara hazırlanmış bir kılıftır. Görevden alınmalar demokrasiye aykırıdır. Seçmen iradesine aykırıdır.

Bunlara sadık kalınarak görevden alınmalar. Ancak yasal yollardır. Varsa bir suçları? Yargıya havale edilir! Yargı gereğini yapar. Bu görevden alınmaların sebepleri var. Tabi benim kendi görüşüm. Dikkat ediyorsanız genelde, referandumda hayır çıkan yerlerin belediye başkanları görevden alınıyor. Bazı kişiler bu belediye başkanlarının TEFÖ´CÜ oldukları için görevden alındıklarını söylüyorlar. Ben buna ihtimal vermiyorum. Çünkü öyle bir olaydan dolayı görevden alınıyorlarsa, bu düşünce hâkim ise. Önce uzaklardan değil yakınlarından bu işe başlamaları gerekir.

Çünkü AKP´nin meclis grubunun içerisinde birçok FETÖ´CÜ olduğu söyleniyor. Belediye başkanlarından önce daha etkili olabilecek olan meclistekilerdir. Onun için ben bu belediye başkanlarının FETÖ´CÜ oldukları için görevden alındıklarına ihtimal vermiyorum. Bu belediye başkanlarının görev yaptıkları yerlerin çoğunda referandumda hayır çıkmıştır. Buna bir tesadüf diyemezsiniz. Benim kesin bildiğim şehirler İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir bulunuyor. Ne olursa olsun bu görevden almalar keyfi görevden almaktır. Ülke öyle bir yönetim şekli ile yönetiliyor ki? Yargı kararlarını falan dinleyen yok. Yaz saati uygulanmasının kaldırılmasına yargı kara veriyor. Enerji bakanı bu karara uymuyor. Yaz saatinin devam edeceğini söylüyor.

Şimdi demokrasiye göre bu görevden almalar uygun değil. Millet iradesine de uygun değil. Buna karar verecek tek merci yargıdır. Bu belediye başkanları böyle görevden alınmakla, zan altındadırlar. Yarın ülkede bu belediye başkanları için. Dedikodular başlayacaktır. Görevini kötüye kullanmış. Yolsuzluk yapmış. Kanunsuz iş yapmış gibi dedikodular yapılacaktır. Benim görüşüme göre tek neden? Referandumda hayır çıkmasının nedeninin faturası bu belediye başkanlarına kesilmiştir. İstifa etmeyen yerlere kayyum ataması yaparlar. Bunda da bir suç unsuru olması gerekir.

Doğuda birkaç belediyeye kayyum atadılar. Terör yandaşı oldukları için. İstifa etmeyenlere de böyle bir kılıf bulurlar. Türkiye de suç ihdas etmek kadar kolay bir şey yok. Terör örgütü kurmak veya terör örgütü yönetmek, maddi yardımda bulunmak gibi suçlarla suçlana bilirler. İşte demokrasinin olmadığı yerde, millet iradesinin yok sayıldığı yerde. Ve yargı kararlarına uyulmadığı yerde, ülkenin tek kişi tarafından yönetildiğinin göstergesi ortadadır. Ülke 20 Temmuz 2016´dan bu yana OHAL ile yönetiliyor. Kanun hükmünde kararnameyi (KHK) hangi makam çıkarıyor? Cumhurbaşkanlığı makamı değil mi?  KHK´ler işi çabuklaştırmak içindir.

Fakat KHK yürürlüğe girer. Bu KHK´ler meclise gönderilip kanunlaşması gerekir. Bu da yapılmıyor. Bir kişi istediği gibi KHK çıkarabiliyor. Ve OHAL çıkarılırken ne ile mücadele edileceği belirtilir. Ülkemizde terörle mücadele için çıkarılmıştır. Bizde ise her şey KHK ile yürütülüyor. Türkiye yeni Türkiye olunca her şey değişti. Demokrasi ileri demokrasi oldu. Yargı kararları uygulanmaz oldu. Seçimle gelen seçimle gider sözleri havada kaldı. Millet iradesi menfaate göre uygulanır oldu. Artık böyle durumlara alışmamız gerekiyor. Eski çamlar bardak oldu. Hani bir söz vardır. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı derler. Fakat yeniye bit yağar oldu. Çünkü her şeyin çivisi çıktı. Nerde kaldı demokrasi? Nerde kaldı millet iradesi?

Bu belediye başkanlarının görevden alınmalarının sonu nasıl neticelenecek bekleyip göreceğiz. Bu olay neticelendikten sonra, FETÖ örgütünün siyasi ayağına mı sıra gelecek? Allah ülkemiz için hayırlı olanını versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenler. Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenler.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06- 10- 2017 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44