Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDE İSE KILIÇDAROĞLU SUÇLU OLACAK

NEREDE İSE KILIÇDAROĞLU SUÇLU OLACAK


Hadi diyelim hırsız suçluda ev sahibinin hiç mi suçu yok? Bu saldırı olayını basit bir saldırı olarak görenler hatalarını kapatmaya çalışıyorlar. Toplumu bu kadar gerenlerin hiç mi suçu yok? Saldırgan ne diyor? ?Haberlerde duyduklarımdan çok etkilendim. Onun için yumruğu vurdum pişmanın? diyor. Bir cinayet vardır. Birde cinayete teşebbüs vardır.

O Kadının Kılıçdaroğunun arabasına o kadar büyük taş fırlatması cinayete teşebbüs değil midir? Ayrıca ayni kadının ?yakın o evi, öldürün o Alevi´yi demesi cinayete teşebbüs değil midir? Evi yaktıklarında evden kaç kişi kurtulacaktı? Gözaltına alınanların hepsi serbest kaldı. Tutuklu olan yalnız yumruk vuran kaldı. Şimdi dininize imanınıza söyleyin. Bu olay iktidardaki kişilerden birisine olsaydı? Yine ayni şeyleri söyler miydiniz?

Ayrıca tutuklananlar serbest kalır mıydı? Tayyip Erdoğan gideceğin bir yere önce soracaksın. Benim gelmemde bir sakınca var mı diye. Ona göre gideceksin. Bu olayı yapan şehit ailesi değil ki? Orada bu olayı yapanlar sağdan soldan gelenler. Ayrıca provokatörler var işin içinde. Devlet Bahçeli Kılıçdaroğluna ?sen ne yaptın ki bu adama sana yumruk vurdu? diyor.  Dam başında saksağan vur beline kazmayı. Sanki Kılıçdaroğlu bu adamla haşır neşir olmuş gibi söylene bir söz. Hadi diyelim ki? Kılıçdaroğlu şehit ailesine telefon etti sordu. Cenazeye benim gelmemin bir mahzuru var mı? Dedi! Şehidin ailesi gelme diyebilir mi? O şehit onların olduğu kadar. Türk milletinin de şehididir. Burada sorgulanması gereken çok şey var.

Toplumun bu kadar gerilmesine kim ve nasıl sebep oldular? İçişleri bakanı kendileri için aldırdığı olağan üstü tedbiri niçin aldırmadı? Saldırgan ne diyor. ?Televizyonlarda duyduğum sözler aklıma geldi. Birden sinirlendim. Yumruğu vurdum? diyor. Seçim propagandaları müddetince her yerde ?ey Kılıçdaroğlu sen terör örgütleri ile işbirliği yapıyorsun? denilmedi mi?   Bütün muhalefete ?bunlar illet, zillet? denilmedi mi? ?Bunlar kandilden emir alıyor? denilmedi mi? ?Bunlara 31 Martta okkalı bir Osmanlı Tokat´ı vuracak mısın? denilmedi mi?

İşte vurdular Osmanlı Tokat´ını. Siz vurun dediniz. Onlarda vurdular. Bu olay tarihimize kara bir leke olarak geçecektir.  Bu söylemlerin toplumu gerdiğini bilmiyor muydunuz? Milleti bu söylemlerle birbirine düşman edeceğini düşünmediniz mi? Bunları ne için söylediniz? 2-3 belediye fazla almak için değil mi? İki ortak seçim süreci boyunca bunları söyledi. Diğer seçimlerde millet inandı fakat bu seçimde inanmadı.  O kadar ileri gidildi ki?  ?Vatan hainlerine mi şehirleri teslim edeceğiz? denildi. Birde bir beka sorunu çıkardılar ortaya. Fakat beka sorunun ne olduğunu söylemediler.

Sonunda Devlet bahçeli beka sorunun Muhalefet olduğunu söyledi. Geçtiğimiz seçimlerde yalnız CHP hedef alınıyordu. Fakat bu seçimde, muhalefetin tamamı hedef alındı. Toplumu bu söylemler çok gerdi. Bakın bir arkadaşımın anlattığını anlatacağım. ?Senelerdir çok samimi olan bir arkadaşıma selam verdim. Selamımı almadı. Bana 31 Marta kadar görüşmeyelim dedi. Tamam arkadaşım! Öyle ise 31 Marttan sonrada görüşmeyim. Dedim ve arkadaşım ile arkadaşlığımızı bitirdik? diye anlatı. Görüyor musunuz? Ortamın gerilmesi vatandaşa nasıl yansıyor. Bu ortamı gererek oy alacaklarını zannedenler bu seçimde hüsrana uğradılar.

Toplum gerildiği ile kaldı. Senelerin arkadaşlığını bitirecek kadar ortam gerilmiş. Şimdi iki ortak biz nerede hata yaptıkta bu toplumu bu kadar gerdik diye düşünmeler gerekir. Bu saldırı olayının sebebi işte toplumun gerilmesinin nelere mal olduğunun göstergesidir. Bakalım bu saldırı olayından neler çıkacak. Muhalefet bu saldırı olayının aydınlatılması için. Araştırma komisyonu kurulması için önerge verecek. Göreceksiniz AKP ve MHP bu önergeye ret oyu vereceklerdir. Bu saldırı öyle böyle bir saldırı değildir. Hadi görelim oylamada kimler ret oyu verecek. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE! 24- 04- 2019 Mustafa KOÇAL           

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44