Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREDEN NEREYE GELDİK

NEREDEN NEREYE GELDİK


Eğitim Veren ülke idik. Eğitim alan ülke durumuna geldik. Bu çok acı bir olay. 1960 senesinin eylül ayında. 4´cü ana jet üssü Eskişehir´den Ankara mürte de intikal etti. O zaman ismi mürtet idi. Sonradan akıncılar üssü olmuş. 1962 senesinde olacak bizim filoya iki tane Pakistanlı pilot geldi. Bizim filoda uçuş eğitimi yaptılar. Pakistan hava kuvvetlerinin pilotları bizde uçuş eğitimi yapıyordu. Yanılmıyorsam 3-4 sene devam etti. Bir üsteğmen vardı. Bizimle sohbet ederdi.

Bir sohbet sırasında biz Müslüman ülkeler bir araya gelsek bizim bileğimizi bükemezler. Fakat ne yazık ki bir araya gelemiyoruz. Müslüman ülkeler birbirleri ile kavga ediyorlar demişti. Bunu bir anı olarak anlattım. O zaman Pakistan pilotları bizde uçuş eğitimi alırken. Şimdi biz Pakistan´dan bizim pilotlara uçuş eğitim vermesi için. Pakistan´dan pilot isteğinde bulunuyoruz. Bu doğrusu bana çok acı geldi. Bizim filo NATO ülkeleri arasında yapılan atış müsabakalarında madalya almış bir filo idi. Görüyor musunuz? Nereden nereye gelmişiz.

Büyük ülke acınacak hale gelmiş. Vah benim ülkem vah, ileri gideceğimize geri gitmişiz. Ben bu kadar olduğunu bilmiyordum. Maalesef ülkeye yazık olmuş. Gülhane askeri tıp akademisin de olan olayları basından öğrenince dehşete kapıldım. Cemaatten olmayan pilotları ilaç vererek uçuştan almışlar. Orduyu bu hale getiren kimlerdir diye soracak olursanız? Gülen cemaati ile yapılan koalisyondur. Olaylara doğru teşhis koyarak irdeleyelim. Cemaat orduya kumpas kurduğu zaman, iktidar bu kumpasa karşı çıksaydı? Bu günkü duruma düşülür müydü? Bu günkü durumdan daha kötüsü de olabilirdi. Kendilerinden olamayan bütün pilotları ilaç vererek uçamaz raporu vermiş olsalardı? Hava kuvvetleri felç olurdu.

Vatan hainlerine karşı koyacak pilot bulunamazdı. Önce bu pilotları uçuştan ayırmak için ilaç verip de uçuştan uzaklaştıran doktorlara yazıklar olsun. Lanet olsun onlara. Eğri oturalım doğru konuşalım. İktidar cemaat ile işbirliği yapmasaydı? Bu olaylar yaşanır mıydı? Ergenekon ve balyoz davalarını açan savcıya, sen ne yapıyorsun denilip. Savcı görevden alınıp, hakkında soruşturma açılmış olsaydı? Bu olaylar yaşanır mıydı? İktidar ne yaptı? Savcıyı kahraman ilan edip, savcıya hemen başbakan kendi zıhlı aracını verdi? İktidar bu mahkemelere müdahil oldu. Bu ne demektir? Bende seninle beraberim demektir.

Başbakan ben bu davaların savcısıyım demedi mi? İktidar davalılar aleyhine şahitlik yapacak gizli tanıklar bulmadı mı? Ülke bağırsaklarını temizliyor denilmedi mi? O bağırsak olanlar bu gün ülkeyi felaketin eşiğinden döndürmüştür. İktidar bu davalara müdahil oldu. Mahkemenin hâkimlerine kolaylık sağladı. Bu mahkemelerin sonunda Atatürkçü cumhuriyetçi olanlar makamlarından tasfiye edildi. Yüzlerce kişi çeşitli cezalara çarptırırdılar. Anayasa mahkemesi bu davaların delillerinin sahte olduğunu belirledi. Ceza alanlar berat etti. Ergenekon ve balyoz daları tarihe kara bir leke olarak geçti. Ülke maddi ve manevi zarara sokuldu. Suçlamaları içlerine sindiremeyenlerden bazıları intihar etti. Bazıları kanser oldu.

Yüzlerce aile perişan oldu. Berat edenlere tazminatlar ödendi. Ülke 15 Temmuz kalkışmasını yaşadı. Ordu dişleri ve tırnakları sökülmüş aslan durumuna getirildi. Bu Ergenekon, balyoz, fuhuş, casusluk davaları olmamış olsaydı. Ne 15 Temmuz kalkışma olayı yaşanırdı? Ne de terör olaylarına bu kadar şehit verirdik. Ordunun operasyon yapma yetkisi elinden alınmazdı. Terör bu noktaya gelmezdi. Çünkü orduda deneyimli, tecrübe kazanmış personeller yok edildi. Bunlardan boşalan kadrolara kimler yerleştirildi? FETÖ örgütünün personelleri yerleştirilme dimi?   Bunları bu makamlara kim atadı? İktidar atamadı mı? İktidar bizi kandırdılar.

Allah ve milletim bizi af etsin denilmedi mi? Son pişmanlık işte böyle para etmiyor. Bu olayların vebali iktidarındır. Bu bahsettiğim olaylar olmamış olsaydı. Bu gün ülke bu duruma gelmezdi. Eğitim veren bir ordu. Eğitim alan bir ordu haline getirilmiştir. İsim yapmış olan hava kuvvetlerinin düştüğü durum yürekler acısıdır. Allah sonumuzu hayır eylesin. Allah ülkemizin yardımcısı olsun. Her türlü kazadan beladan korusun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 06-09- 2017 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44