Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREYE GİDİYORUZ?

NEREYE GİDİYORUZ?


Kendi ülkemizin topraklarını başarı ile koruduk. Başka ülkelerin hamiliğine soyunduk. Katar terör örgütlerini desteklemekle itham ediliyor. Çevresindeki Arap ülkeleri Katara karşı cephe oluşturdu. Cumhurbaşkanımız Katarın teröre destek verilmesi ile itham edilmesini kabul etmiyor. Burada bir hatırlatma yapmak istiyorum. Referandumda hayır diyenleri terörist olarak ilan edilmesi normal bir ithamıydı?

Ülkenin % 50sinden fazlası bu ithamla karşı karşıya kaldı. Bunlar bu vatanın evlatları idi. Referandumda birçok ülkeyi karşımıza aldık. Özgür Suriye ordusuna hamilik yaptık. Suriye batağına saplandık. Şimdi orta doğu batağına saplanmakla karşı karşıyayız. Katarın hamiliğine soyunduk. Elimizdeki milli ordumuz yeterince yıprandı. Katar için bir oyun oynanıyor. Fakat bunda baş aktör kim bilmiyoruz. Yakında bunu da öğreniriz deniliyor. Başaktörün Amerika olduğunu bilmeyen var mı?

Amerika başkanı Suudi Arabistan ile yüklü bir silah anlaşması yaptıktan sonra bu olay patlak vermedi mi? Orta doğuda Katar nerede ise yalnız kaldı. Katarın yalnızlığına çare olmak için. Katarın korunmasını Türkiye üslenmiş durumda. Bizim yalnızlığımıza kim çare olacak acaba? Suriye de yalnız kaldık. Suriye deki Şah Süleyman türbesini koruyamadık. Çareyi türbenin yerini değiştirmek de bulduk. Egede 18 adamızı Yunalılar istila etti. Sesimizi çıkarmadık. Şimdi katarı korumak için asker göndereceğiz. Katar bir yabancı ülke. Buraya asker göndermek için. Meclisten karar çıkması gerekir. Cumhurbaşkanı tek başına karar verdi. Şimdi referandumdan evet çıkmasının neticesini gördünüz mü?

Sayın evet çiler. Biz işte bunun için hayır demiştik. Demek ki hayır demekte haklı imişiz. Bir kişi işte böyle ülkeyi karanlık tünele doğru sürüklüyor. Ne işimiz var bizim katarda. Önce can sonra cana gelir. Biz önce canan diyoruz. Ordumuz Suriye de IŞİD, PYD ve YPG ile mücadele ediyor. Sınırımızın karşısına bu terör örgütleri yuvalandı. ABD utanmada bu örgütlerin bulunduğu yere Bayrağını dikiyor. Türkiye ye ben buradayım. Gel vur bakalım bu terör örgütlerini diyor. Açıktan Türkiye´yi tehdit ediyor. Suriye de yalnızları oynuyoruz.

Ülke içerisinde PKK ile mücadele ediyoruz. Şimdi birde Katara asker göndereceğiz. AKP gurup sözcüsü Katar ile daha önce anlaşma yapmıştık şimdi o anlaşmayı meclise getirdik diyor. Yani daha referandumda önce bu plan yapılmış. Katar denince akan sular duruyor. Nehirler bile tersine akıtılacak nerede ise. Çünkü Katar para babası. Biz yeter ki para isteyelim. Referandumdan önce cumhurbaşkanı kalabalık bir heyetle katara gitmedi mi? Türkiye´den ev alın size vatandaşlarımıza uyguladığımız bazı şeyleri uygulamayacağız. Denilmedi mi? referandumdan hemen sonra Çay kur bunlara verilmedi mi? Satılmadı dediler. Sonra alacağına karşılık işletme hakkı verildi dediler.

Üstü kapatıldı gitti. Söylentilere balkırsa Karadeniz bölgesinde Katar çok arazi satın almış. Bir zamanlar kardeş ülke Suriye idi. Şimdi Suriye´nin yerini katar aldı. Esat para vermiyordu. Katar para yağdırıyor. Türkiye´nin kankası oldu. Bindik alamete gidiyoruz katara. Allah sonumuzu hayır eğleye. Kendi vatan toprağımızı koruyamıyoruz. Şimdi katarın topraklarını koruyacağız. Yarın o 7 Arap ülkesi de bizim karşımızda yer alacaktır. Ülkenin ne durma geldiğini anlayın. Ordu sesini çıkamıyor. Ben bu kadar yükün altında iken. Buraya asker gönderemem diyemiyor. Ordunun görevi eskiden cumhuriyeti korumak ve kollamak idi. o maddeyi iktidar değiştirdi. Şimdi ordunun görevi dışarıdan gelecek tehdit ve tehlikeleri önlemektir şeklinde değiştirildi. Sınırımızda terör tehdidi varken. Nasıl oluda katara asker gönderebiliriz. Bunu anlamak çok zor bir iştir. Ekonomimiz güç kaybediyor.

Ordumuz güç kaybediyor. Ülke itibar kaybediyor. Bu ülke kolay kazanılmadı. Kolay elde edilen bir şeyin kıymeti bilinmez. İktidar elinde özgür bir ülke buldu. Şimdi hoyratça kullanıyor. Türkiye Araplaştırılmaya çalışılıyor. İzmir kadar bir arazisi olan,  nüfusu İzmir den az olan bir ülkeyi kendimize müttefik seçtik. Onun toprakların korumak için çabalıyoruz. Bu vebal evet diyenlere aittir. ABD´nin yanında yer alan Arap ülkelerine ABD silah yardımı yapacaktır. Referandumda Türk milletini terörist olmakla itham edenler. Şimdi katarın terör örgütlerine yardım ediyor ithamını kabul edemeyiz diyorlar. Teröristlikle itham edilen bu Türk milletinin çocukları, başka bir ülkenin terör yandaş olmakla itham edilen ülke için canlarını verecekler.

Böyle bir şeyin olması insanın canın acıtıyor. Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Allah´ım bizi aklımız ile alay ediyorlar. Sen bizi koru. Saygılarımla. Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10- 06- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44