Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREYE GİDİYORUZ?

NEREYE GİDİYORUZ?


NEREYE GİDİYORUZ?

Orta doğu yönetim tarzına doğru kayıyoruz. Beş tepedeki kutlama merasimine parti liderleri davet edilmiyor. Cemaatlerin önderleri davet ediliyor. Eğitim sistemimizde dini eğitime önem verilirken. Pozitif ilme önem verilmiyor. Orta doğu ülkelerinde durum böyle değil mi? orta doğu ülkelerinde dini eğitim sistemine ağırlık verilip. Pozitif ilme kayıtsız kalınmıyor mu? Türkiye de de ayni durum yok mu? Öğrenciler imam hatiplere yönlendirilmeye çalışılmıyor mu?

Allahın peygamber efendimize gönderdiği ilk vahi İKRA´ dır. Yani okudur. Peygamber efendimiz beşikten mezara kadar ilim öğrenin ve çalışın diye buyuruyor.  Türkiye de çocuklar imama hatiplere yönlendirilirken. Yöneticiler çocuklarını tahsil için dış ülkelere gönderiyor. Kendi çocuklarını imam hatip okullarına göndermiyorlar. Bu bir çelişki değimlidir. Ayni olay orta doğu ülkelerinde de böyledir. Yönetimde olanlar eğitim için çocuklarını dış ülkelere gönderiyorlar. Kız çocuklarının okumasına karşıdırlar. Bizde de cemaatler kız çocukların okumasına karşılardır. Karşıdırlar da hanımlarını hastaneye götürdüklerinde kadın doktor ararlar.

Hem kız çocuklarının pozitif ilim yapmasına karşıdırlar. Ondan sonrada kadın doktor ararlar. Bu ne lahana turşusu bu ne perhiz? Peygamber efendimizin beşikten mezara kadar ilim öğrenin hadisi ile bağdaşan bir yanı var mı? Allah´ın peygamber efendimize gönderdiği ilk vahi ile bağdaşan yanı var mı? Allah oku diye buyuruyor. Bu yalnız kuran oku anlamında değildir. Hem kuran oku hem de pozitif ilimleri oku anlamındadır. Oku emri yalnız erkeklere mahsus değildir. Bütün kulları içindir. Kızlarda Allahın kulu olduğuna göre kızlarda okuyacak demektir. Fakat Araplar bu oku emrini yalnız erkekler için algılamışlar. Kız çocuklarını okutmamışlar.

Ayrıca yalnız kuran oku olarak algıladıkları için pozitif ilime önem vermemişler. Devamlı imam, şeyh, şıh yetiştirmeyi benimsemişler. Onun içinde yer altı zenginliklerini kullanamamışlar. Yer altı servetlerini yabancılara bırakmışlar. Din eksenli bir yönetim şeklini benimsemişler. Yönetimde olanlar hep kendilerini yüceltmişler. Kendileri servet sahibi olmuşlar. Halkını fakir bırakmışlardır. Halkı kendilerine biat ettirmişler. Öyle biat ettirmişler ki? Halkına el etek öptürmüşlerdir. Bunların abdest aldığı su şifalıdır diye abdest suyunu içenler dahi var.

Tükürüğü şifa diye kullandığı peçeteyi yiyenlere bile şahit oluyoruz. İşte orta doğu ülkelerinde böyle dine dayalı bir yönetim sistemi mevcut. Türkiye de böyle bir yönetime doğru kayıyor. Cemaatler oy uğruna ön saflarda yer alıyor. Ülkeyi din eksenli bir yönetime geçirmek için. Bu ülkede 15 Temmuz kalkışması yaşanmadı mı? Bu olaydan hiç mi ders alınmadı mı? Cemaat mensuplarının beyanlarından Atatürk´e karşı oldukları anlaşıyor. Atatürk´e karşı olmak demek cumhuriyete de karşı demektir. Bu cemaatlerin bazılarının söylemlerinden silahlı örgüt kurdukları da anlaşılıyor. Müslim gündüz ismi bize hiç yabancı değil.

Sosyal medyada bir paylaşımı var. İnsanın kanını donduracak cinsten. Reis emretsin adamların hazır cumhuriyetçileri kanlarında boğarız diyor. Bu cemaatler hem Türkiye ye zarar veriyor hem de İslamiyet´e zarar veriyorlar. Bunun sebebi de orta doğu ülkelerinde ki yönetim şekline doğru gitmemizden kaynaklanıyor. İktidar biz dinine ve kinine sahip nesil yetiştiriyoruz demedi mi? Dinine sahip çıkacak nesli anladık da? Fakat kinine sahip çıkacak nesli anlamamıştık. Oda Atatürk düşmanlığı olduğunu sonradan anladık.

Şimdi artık başkanlık sistemine geçtik. Her şeye başkan karar verecek. Artık üniversite rektörlerinin Profesör olmasına gerek kalmadı. Başkan istediği gibi atama yapabilecek. Hazineden ve maliyeden sorumlu bakan Berat Albayrak oldu. İşimiz zor demektir. Çünkü enerji bakanı olduğunda bazı kişiler kayıp kaçak parasını almak için mahkemeye müracaat ediyorlardı. Mahkeme müracaat eden kişiyi haklı buluyordu. Geçmişe dönük parasını da alıyordu. Berat enerji bakanı oldu kaçak elektrik parasının alınmasını kanunlaştırdı. Ayrıca mahkemeye müracaat etmeyi de yasakladı. Vatandaşı aleyhine olan kanun çıkarttı. Yine vatandaşın lehine olacak olaylara onay vereceğini tahmin etmiyorum. Zaten ona bile gerek kalmaz başkan karar verecek. Bir kişinin ağzından ne çıkarsa o olacak.

Cemaatler siyasette etkin olduğu müddetçe Türkiye´nin düzlüğe çıkacağını tahmin etmiyorum. Çünkü yönetim şeklimiz orta doğu ülkelerinin yönetim şekline doğru gidiyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 11-07- 2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44