Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEREYE GİDİYORUZ?

NEREYE GİDİYORUZ?


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerim saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Nereye gidiyoruz? Bu soruyu birçok vatandan soruyor. Karanlık bir tünele girdiğimiz gerçek. Bu karanlık tünelden nasıl çıkarız bilmek çok zor. Büyük devlet terör örgütü ile anlaşma masasına oturuyor. Terör örgütü ve yandaşları, iktidarın barış sürecinin kararlılıklar sürdüreceğini söylemesini fırsat bilip. Her türlü melaneti yapıyorlar. İktidar bu yapılanları görmezlikten ve duymazlıktan geliyor.

Genelkurmayın bu durumdan rahatsız olduğu beyanlarından anlaşılıyor. Önce milli güvenliğimiz önemli demelerine rağmen genelkurmayın bu söylemini dikkate değer dahi görmüyor. Ülkede milli güvenliğimiz hakkında en yetkili ve bu hususta bilgi sahibi olan genelkurmaydır. Çünkü ihtisasları ve işleri ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaktır. Siyasiler bu konuda ihtisas yapmamışlardır.

Artık başkanlık sistemi sık sık telaffuz edilmeye başladı. 2023 hedefin de yeni Türkiye denmeye başlandı. Şimdiye kadar milleti alıştıra alıştıra buralara kadar gelindi. Yeni Türkiye söylemi de bir alıştırmadır. Öcalan ile yapılan görüşmeler alıştırılarak buraya gelmedi mi? önce görüşmedik dediler. Sonra devletin kurumları dediler. Şimdi iktidar kendisi görüşür duruma geldi. Bu yeni Türkiye söyleminden çok rahatsız oluyorum. Ülkenin yapısına uymayacak olan başkanlık sistemine de alıştırıyorlar.

Başbakana yolsuzluk sorulduğunda, “siz geçmişe bakın. Şayet yolsuzluk yapmış olsaydık. Ülke bu refaha gelemezdi” diyor. İşleri güçleri geçmişle uğraşmak oluyor.  Kendilerini haklı çıkarmak için. Hemen geçmişi kötülemekte buluyorlar çareyi. Geçmişi kötüleyeceğine yapılan yolsuzlukla ilgili tek kelime söyleyin. Artık bu dönemde rüşvet ve yolsuzluk meşrulaştı. Rüşvet ve yolsuzluk olaylarına adı karışan eski içişleri bakanı Muammer Güler. Meclisin oluşturduğu rüşvet ve yolsuzluk olayını araştırma komisyonuna. Ben yüce divana göndermeyin diye yalvarıyor. Bu ne onursuzluktur. Onurlu insan beni yüce divana gönderin. Ben alnıma yazılmış olan bu lekeden kurtulmak istiyorum der. Bunlar bu yolsuzluk olaylarını da geçmiş iktidarlara yüklemeye çalışıyor. Ecevit’in kurduğu hükümet de adalet partisinde transfer edilen Tuncay mataracı ve Hilmi işgüzara bakanlık verildi. Bunların ikisi de yolsuzluktan yargılandı cezalarını cezaevinde yatarak çektiler. MHP den Koray aydın yolsuzlukla suçlandı yüce divanda yargılandı suçsuz bulundu, Aklandı. Yahya Demirel yolsuzlu yaptı dediler. Demirel yeğenini kendisi yargıya gönderdi. Cezasını çekti. Amma bu iktidar deniz feneri olayının üstünü örttü. 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna adı karışanları aklama gayretinde. Bildiğim kadarı ile AKP milletvekillerinin yolsuzluktan dolayı mecliste bekleyen dosyaları var. Melih Gökçeğin yolsuzluktan cezası var. Burhan Kuzuya meclisten bir konun çıkarında benim cezayı şuraya düşürün. Onu para cezasına çevirtiriz dediği biliniyor.

Bu ülkede şimdiye kadar rejim tartışması olmadı. AKP iktidarında rejim tartışılır hale geldi. AKP iktidarına kadar Atatürk tartışılmadı. Ve itibarsızlaştırılmaya çalışan olmadı. Bilakis Atatürk’e saygıda kusur edilmedi. Milli bayramların kaldırılması diye bir konu olmadı. Türk ırkı diye bir ırk yok diyen olmadı. Gel gelelim bunların hepsi bu AKP döneminde yaşanıyor.

Cumhuriyet zamanında yanlış kuruldu. Biz yenisini kuracağız diyen olmadı. Ülkeyi bölmeye çalışanlar olmadı. Türk- Kürt ayrımcılığı diye bir olay yaşanmadı. Alevi –Sünni ayrıcılığı yapılmadı. İnançlarında dolayı hiç kimse aşağılanmadı. Bilhassa devleti yönetenlerin ağzından sen önce ne olduğunu söyle diyen olmadı. Bir ülkeyi yıpratmanın yolu milli eğitimi ile oynamaktır. Bu iktidar döneminde milli eğitim sistemi ile devamlı oynandı. İhale kanunu ile o kadar çok oynandı ki. Nerede ise her ihalede kanun değişikliği yapıldı. Hiçbir dönemde bu kadar zengin yaratılmadı. AKP iktidar olduğunda dünya dolar milyarderleri listesine giren 4 kişi var iken. Bu gün bu rakam 44 oldu. Bir tarafta bu kadar zengin yaratılırken, Öbür tarafta yoksulluk sayısı her sene katlanarak yükseldi.

Ülke öyle bir duruma geldi ki. Bu gün bölgesel özerklik konuşuluyor. İmralı’ya ve kandile heyetler gidip gelmeye başlandı. Paralı askerliği kabul etmezlerken şimdi iki senede bir paralık askerlik gündeme getirilir oldu. Her sene devletin borcu 50 milyar dolar atış göstermeye başladı. iç ve dış borç ödenemeyecek duruma geldi. Nereye gittiğimiz belli değil. 2015 seçimlerinde AKP hedeflediği oy oranına ulaşabildiği takdirde. O zaman turpun büyüğü heybeden çıkacaktır. Şimdilik o büyük turp heybede duruyor. İşte o zaman başını duvarlara vuranlar olacak. Amma iş işten geçmiş olacak. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12 – 12 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44