Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NEYİN BAYRAMINI YAPIYORSUNUZ

NEYİN BAYRAMINI YAPIYORSUNUZ


Bu ülke 27 Mayıs 1960 ihtilali, 22 Şubat Talat aydemir ayaklanması, 20 Mayıs Talat aydemirin ikinci ayaklanması, 12 Mart 1971 muhtırası, 12 Eylül 1980 ihtilali ben bunların hepsini yaşamış bir kişiyim. Bunlarla ilgili birçok anılarım var. Bunların hepsi sabaha karşı yapılmıştır. 27 Mayıs ve 12 Eylül ihtilallerin de sabah herkes kalktığında sokaklarda askerleri gördü. Talat aydemirin ayaklanmaları da sabaha karşı olmuştur. Talat aydemirin ilk ayaklanması olan 22 Şubat karlı bir gün idi. Mürtet hava üssünde idim. Saat 23 civarlarında Büyük Millet Meclisi harp okulu tarafından işkâl edildi. Pilotlar hazır beklesin. Emir verildiğinde uçaklar TBMM´nin bombalayacaklar diye emir geldi. Pistin karlarını temizledik. Uçak başında emir bekleniyor. Pilotun birisi ben nasıl giderimde, meclisi bombalarım diye feryat ediyordu. Buna gerek kalmadan Talat aydemirin harp okulu talebeleri teslim oldular.

15 Temmuz tarihinde yapılan kalkışmada ise meclis bombalanıyor. Görüyor musunuz? Nesil ne kadar değişmiş. Bu kadar ihtilal ve ayaklanma geçirmiş olan bu ülkede kimsenin burnu kanamadı. Kendilerini dinci cemaatin mensubu olarak görenlerin yaptığı kalkışmada 160 ölü ve 1 500 civarında yaralı var. Bu vatanın evlatlarını birbirine kırdırıyorlar. Bir bunar Müslüman geçinirler. Müslümanlıkta sebepsiz yerer insan öldürmek var mı? İki şeyde insan öldürmek mubahtır. Allah için ve vatan toprağını korumak için. Siz hangisini ileri sürerek insan öldürüyorsunuz?   Allah için öldürmenizi gerektiren bir durum yok. Vatan toprağını korumak için insan öldürüyorsanız? Karşınızdakiler PKK´lı değil. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için mücadele edenler. Kendi menfaatlerinizi göz önünde bulundurarak gariban askerleri millete öldürtüyorsunuz. Müslüman yalan söylemez sizler ayni zamanda yalancısınız. Kendi menfaatinizi düşünerek askerlere yalan söyleyerek sokaklara çıkarıyorsunuz. Bu askerlerin vebali altında boğulacaksınız.

Bu vatana bu millete hizmet etmediğiniz artık otaya çıkmıştır. Cemaate hizmet ediyorsunuz. Cuntanın orduya yaptığı darbe 160 şehit ve 1500 yaralı ile bastırıldı. Bu darbenin kazananı demokrasinin olduğu söylendi. Ve 15 Temmuz demokrasi bayramı ilan edildi. Adalet bakanı Bekir Bozdağ bir yerlere göndermede bulundu. ?Biz şapkayı alıp kaçanlardan değiliz? dedi. Önce bu beyefendiye şunu soralım. Teknoloji o günden bu güne ne kadar ilerlediğinden haberi var mı? Daha önce yapılan darbelerde hiç kimse milleti sokağa çağırmadı. Vatandaş sükûnete davet edildi. Şu dönemde teknoloji sayesinde bütün vatandaşlara anında ulaşmak mümkündür. Siz partililerinize çok kısa bir zamanda ulaşabilme imkânına sahipsiniz. Eskiden bu mümkün değildi. İnternet üzerinden örgütlenmek şimdi mümkün, fakat o zaman böyle bir teknoloji yoktu. Şu sizin milletin duymasını istemediğiniz bir olayda basın yasağı koyduğunuz. Ve sosyal medyada olaylar duyulmasın diye kapattırdığınız internet olmasaydı. Siz bu olayda meydanlarda o toplulukları nasıl sağlayacaktınız. Milleti sokaklara çağırmakla emir kulu olan askerlerin onuru ile oynattınız.

Millete askerleri dövdürdünüz. Meydanlarda bayram kutluyorsunuz.  Bu neyin bayramıdır. 160 şehidin ve 1500 yaralının olduğu bu olaydan sonra bayramı mı olur? Kanın olduğu olayın bayramı olacağını da gördük. Hala bayram şölenine devam edilecek deniyor. Kurban bayramı geldi de biz mi bilmiyoruz?

Terör olaylarını protesto etmek için. Vatandaşı meydanlara çıkmasını engelleyen iktidar vatandaşı meydanlara çıkmaya çağırıyor. Ve sokaklara çıkanlarda emir kulu olan, emirlerle eli ayağı bağlanmış olan. Askerler hedef aldılar. Bir askerin boğazı kesildi. Bazıları vatandaşlar tarafından linç edilmekten polis kurtardı. Vatan haini olmakla suçlanan askerler. Bir şortla bırakarak koyun sürüsü gibi bir araya toplandı. Bazıları kemerlerle dövüldü. Şimdi bu askerlere bunları reva görenlere soruyorum. O linç etmeye çalıştığınız askerin yerinde sende olabilirdin. Senin kardeşin veya bir yakınında olabilirdi. Sizler madem bu kadar vatanseversiniz?

Bir senedir 600´den fazla şehir verildi. Neden bir gün meydanlara çıkıp, terörü lanetlediniz mi? Maden bu kadar vatanseversiniz. Gidip kandilde terörist liderlerini yakalasanız ya! Veya gönüllü olarak doğuda PKK ile mücadele etseniz ya! Geceleri parti abraları ile meydanlarda şölen yapılıyor. Allah aşkına neyin şöleni yapılıyor. Boğazı kesilen zavallı askerin şöleni mi? Yoksa olaylarda ölen 160 kişinin şöleni mi? Ölenlerin hepsi bu vatanın evladı. Darbecileri ayırıyoruz diyorsanız. Haklı olabilirsiniz! Özel harekât binasında ölen 47 polis ne olacak. Darbeciler ile mücadele ederken hayatın kaybedenler ne olacak. Hiçbir şeyden haberi olmayan emir kulu askerler ne olacak. Daha yazılacak çok şey var. Sırası geldiğinde söyleriz. Saygılarım.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 17 ? 07- 2016 Mustafa KOÇAL

    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44