Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


NÜFUSUMUZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.

NÜFUSUMUZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR.


Nüfusumuz hızla artıyor. İki hatta üç türlü nüfus artışı var. Türk vatandaşlarımızın doğumlarından artış var. Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmalarından dolayı nüfus artışı var. Suriyelilerin doğumlarından dolayı artış var. Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılması gündeme geldi. Fakat bu gerçekleşiyor mu? Yoksa birer ikişer Türk vatandaşı mı yapılıyor. Referandumda birçok Suriyeli oy kullandı. İktidar oy uğruna bu Suriyelileri Türk vatandaşı yapıyor.

Millet Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmasını istemiyor. Bilhassa bu günlerde Suriyelilere karşı tepki var. Çünkü birçok olaya karıştılar. Suriyeli bir canlı bombacı öldürüldü. Şayet bu yakalanmamış olsaydı. Birçok vatandaşımızın canı yanacaktı. Türk milleti Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmasını istemiyor. Çünkü bunların ileride ülkenin başına bela olacağını düşünüyorlar. Ülkede bir Suriyeliler etnik gurubu oluşacaktır. Bayramlarda ülkelerin gidip geliyorlar. Bayramlarda sınıra yığılan Suriyelilerin dönüşünde aralarına kimlerin karışarak geldiğini bilen var mı? Suriye ye bayramda gidenlerin demek ki orada evleri falan var demektir.

O zaman geriye geçim sıkıntısı kalıyor. Türkiye ye gelmelerinin sebebi geçim sıkıntısıdır. Türkiye de ekmek elden su gölden geçimlerini sürdürüyorlar. Türkiye´nin 19-20 yaşındaki gençleri doğuda terör örgütleri ile mücadele ediyor. Neden topraklarını korumak için değil mi? Suriyeliler deniz kenarlarında plajlar da eğlenirken. Ülkemizin gençleri ülkesini korumak için mücadele veriyor. Kendi vatanına hayrı olmayanların başkasının vatanına hayrı olur mu? Bu Suriyeli gençler Türkiye de. Ekmek elden su gölden gününü gün edeceğine gitsinler ülkelerindeki yaşanan olaylarda görev alsınlar. Allah korusun bizim başımıza böyle bir şey gelse bizi komşu ülkelerin hiç birisi kabul etmez. Gerçi bizde vatanını terk eden olmaz. Çünkü atalarımız bu toprakları kanları ile canları düşman istilasından kurtararak bize emanet ettiler. Onun için bizde kanımızı canımızı veririz amma topraklarımızı vermeyiz. Bizim başbakanlarımızdan birisi aynen şöyle söylemişti. ?Bizde can verilir. Toprak verilmez? demiştir. Bu milliyetçilik duygusudur. Bizde saldım çayıra Mevla´m kayıra kuralı işlemez. Bu gün Suriyelilerin yaptığı budur.

Saldım çayıra Mevla´m kayıra diyerek gelip Türkiye ye sığınmışlardır. Mücadele edilmeden bir şey kazanılmaz. O sıcak günlerde Türkler plajlara giremediler. Çünkü Suriyeliler her yeri doldurmuşlardı. Dünya yansa bunların el kadar hasır´ı yanmaz.

Şimdi esas konumuza dönelim. Suriyeliler neden? Türk vatandaşı yapılmak isteniyor? İktidar kendisine oy vermelerini garanti altına almak için Türk vatandaşı yapılacaklar. Bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Cumhurbaşkanı ?Suriyelilere laf söylenmesi bana laf söylemektir? diyor. Yani cumhurbaşkanı Suriyelilerin Türk vatandaşı yapılmasından yana olduğunu açıkça söylüyor. O zaman ülkeden demokrasi varsa? Türk halkı ülkede kimlerle birlikte yaşayacağına kararı kendileri versin. Yapın bir referandum sorun millete. Böylelikle zan altında da kalmamış olursunuz. O zaman göğsünüzü gere gere Suriyelileri Türk vatandaşı yaparsınız. İleride Türkiye´nin başın bela olduklarında iktidarı suçlamazlar. Bu Suriyeliler Türk vatandaşı yapılırsa etnik bir gurup oluşturacaklardır.

Bunlar Türkiye deki etnik guruplar içerisinde Kürtlerden sonra ikinci en fazla nüfusa sahip gurup olacaklardır. Hatayı bizim elimizden siz aldınız verin bize hatayı demeyeceklerinin garantisini kim verebilir. İktidar kendi menfaatini düşünüyor. Geleceği düşünmüyor Yalnız kendisini düşünüyor. Çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini düşünmüyor.

İktidar ülkemizin topraklarının yabancı şirketlere satışını durdurmalıdır. Yabancı şirketler adına her yerde toprak alımı yapılıyor. Buna neden mani olunmuyor. Bildiğim ve öğrendiğim kadarı ile bir ilin topraklarını % 15´şinde fazlası yabancılara satılamaz. Ey köylü vatandaşım ata yadigârı toprak satılmaz. Para her zaman bulunur. Fakat toprak elden gittikten sonra kolay geri alınamaz. Topraksız millet olmaz. Güçle kuvvetle alamadıkları toprakları birileri para ile alıyor.

Köyünüzden yurdunuzdan olmak istemiyorsanız toprakları kime sattığınızı bilerek satın. Yabancılar yarın köyünüzden sizi çıkarırlar. Onlar çıkarmasa dahi kendiniz çıkmak durumunda kalacaksınız. Hayvanlarını otlatacak yeriniz kalmayacak. İktidarın bu olaya bir an önce eğilmesini temenni ediyorum. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 07-09- 2017 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44