Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ÖFKE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

ÖFKE ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR


Ülkeden olan olaylardan dolayı öfke çığ gibi büyüyor. Her gün birçok ocaklara ateş düşüyor. Analar, babalar evlatsız, çocuklar babasız, eşler kocasız kalıyor. Bunların acılarına dahi tahammül edilemiyor. Bizler ocaklarına ateş düşenlerden çok uzak olduğumuz halde. Acı haberleri duyduğumuzda içimiz yanıyor. Hırsımıza, öfkemize yenik düşüp ağzımıza geleni söylüyoruz. Çünkü içimizde insan sevgisi var. Vatan sevgisi var. Kendi evladımız şehit olmuşçasına yanıp tutuşuyoruz. Bazı şehit yakınları var.

Edepsiz deniyor. Çocuklarına çürük raporu alıp askere göndermemek mi edepsizlik,  çocuğunu ülkenin bölünmez bütünlüğünü korusun diye gönderip. Evladının ay yıldızlı al bayrağa sarılı tabutta gelmesine dayanamayıp. İçinin evlat acısı ile cayır cayır yandığı bir anda tepkili konuşması mı edepsizlik?  Şehit cenazeleri maniple ediliyormuş. Bu şehit cenazelerine katılanlar borsa mı da? Maniple edilecekler. Şehit cenazelerinde öfkenin çığ gibi büyümesinden birileri korkmaya başladı.  Daha bazıları ya sabır diyerek öfkelerini frenliyor. Bunların frenleri bir boşanırsa bu öfkenin önünde kimse duramaz. Milletşehitlerine yanıp tutuşurken birileri de yandaşlarını yanına alıp gazete bürosunu basıyor.

Ellerinde demirler ve sopalarla. Bunları gezi parkı olaylarından tanıyoruz. Gazete bürosunu basmaklar kalsa ne ise. Milleti tehdit ediyor. Terör örgütleri de, terör örgütü ile iş birliği yapanlar da, laiklerde bu ülkeden def olup gidecekler diye biliyor. Millet şehitlerinin derdinde. Birileri de ikballerinin derdinde. Bu millet bu vefasızlığa daha ne kadar dayanacak. Şehit cenazelerine katılım her geçen gün artıyor. Ülkenin en küçük yerleşim birimlerinde dahi teröre lanet yürüyüşleri yapılıyor. Millet ihmale lanet okuyor. Evet, ihmaller arka arkaya geliyor. Iğdır da meydana gelen olayda 12 polisin şehit oldu.

Bu ekibin gidiş saati ve güzergâhını bu teröristler nereden biliyordu? Çünkü koyun sürüsü ile önlerini kesmişler. Polisler teröristleri dinleyeceğine.  Teröristler polis karakolunu mu dinledi? Olayların gelişimine bakıldığında doğuda ileri derecede istihbarat zafiyeti var. Öğrendiğime göre jandarmanın elindeki elektronik cihazlar alınmış MİT´e verilmiş. Jandarmanın istihbara t birimi zayıflatılmış.  Bunlar vatandaşlar tarafından konuşulan meseleler haline geldi. Yalnız çok tehlikeli olaylar oluyor. HDP binalarına yapılan bu saldırıların kimler tarafından yapıldığı belli değil. Yalnız bu olaylar MHP´nin üzerine yıkılmaya çalışılıyor.  Hürriyet gazetesine ikinci saldır yapıldı. Birincisinde hızlarını alamayanlar ikinci defa mı geldi? Yoksa birincisinde kendilerini gösteremeyenler toplanıp da mı geldiler?  İkinci saldırıdan sonra başbakan Davutoğlu ve Numan kurtuluş ikisi de ayrı ayrı beyanda bulundular. Bu saldırı kabul edilemez basına böyle saldırılar olamaz diyorlar. Davutoğlu içişleri bakanına talimat vermiş önlem alınması için. Beyler birinci saldırıyı yapanların başında sizin milletvekiliniz vardı.

Önce onun için bir şeyler söyleseydiniz.Birinci saldırıyı yaptıran milletvekilinin konuşmalı ortamı dahada gerdi. Artık olayların nasıl yatıştırılacağı konuşulmuyor. Ortamın daha da gerilme sine çaba harcanıyor. Şehit cenazelerinde yüreği vatan evlatlarının acısı ile yananların feryatlarına yürek dayanacak gibi değil. Bırakın içlerini döksünler. Bunların içini dökmesine tahammülsüzlük yapılmasın. Bazıları haklarında soruşturma açıldığı söyleniyor. Buda öfkenin daha da artmasına sebep oluyor. Ne olur?yetkililer bunları duymazlıktan gelse? Bu içi yananlar bir defa daha acıya boğulmasın. Yurdun her köşesinde terörü telin yürüyüşleri yapılıyor. Hakikaten şimdiye kadar böyle bir öfke görmemiştim. O gazeteyi basmaya gidenler keşke bu terörü telin yürüyüşlerine katıla bilselerdi. Dağ komandoları bölgeye gitti. PKK´nın kayıpları arttı. Bu dağ komandoları bu bölgeden hiç çekilmeseydi. PKK böyle rahat hareket edemediği gibi bu kadar silah ve mühimmat da depolayamazlardı. Ülke yangın yerine döndüğü gibi.

Milletin yürekleri de yangın yerinden daha kötü yanıyor. Allah hiç kimseye evlat acısı göstermesin.  Allah askerlerimize ve emniyet güçlerimize güç kuvvet versin. Her türlü musibetten korusun. Acıdan, kederden, üzüntüden, kahırdan, öfkeden başka yazacak bir şey kalmadı.  Yazmak dahi içimden gelmiyor. Bazı şeyleri yazarken elim titriyor. İçimdeki acıyı sizlere tarif etmem mümkün değil. Bir şehidin acısı geçmeden daha fazlasının acısı içimize oturuyor. Türk Kürt kardeştir. PKK kalleştir. Terörü lanetliyorum. Ülkeyi bu duruma getirenlere de yazıklar olsun. Bu millet bu acılara layık bir millet değildir. Bu millet kardeşliği birlikte yaşamayı seven bir millettir. Aramıza bu fitne fesattı sokanların Allah belasını versin. Saygılarımla.

                                                             10 ? 09 ? 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44