Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OLAYLARIN MÜSEBBİPLERİ BULUNDU

OLAYLARIN MÜSEBBİPLERİ BULUNDU


Ülkede olayların müsebbipleri bulundu. Olayları körükleyenler. Ve olaylara müdahale etmeyenler ortaya çıkıyor. Terör örgütü ile işbirliği yapanlar iktidar tarafından deşifre ediliyor. Olaylara müdahale etmeyen ordu olduğu, savunma bakanı açıkladı. Ne diyor savuma bakanı? ?Görev verildiği halde şehit veririz diye. Görevini yapmayanları da biliyoruz? diyor. Bu çok büyük bir ithamdır. Sayın bakanın bu konuya açıklık getirmesi gerekir. Hangi komutan ve hangi birliğin personellerinin olduğunu açıklaması gerekir. Yoksa ordunun hepsi zan altındadır. Paralelciler terör örgütü ile iş birliği yapıyor denildi. Ve paralelcilerden devamlı dert yakınıyorlar. Bunu ortaya çıkarmanın tek yolu var. Mecliste bu olayları araştıracak bir araştırma komisyonu kurulmasıdır. Muhalefet meclis başkanlığına bir önerge verdi. Madem paralelcilerden bu kadar dert yanıyorsunuz. Gelin bu konuyu araştırmak için. Bir araştırma komisyonu kuralım dedi. Neden bu önergeyi AKP olarak ret ettiniz? Bundan iyi teklif mi olur? Bunu kabul etmedikleri gibi muhalefeti de terör örgütü ile işbirliği yapmaklar suçlamaya başladılar. Olayların failleri olarak muhalefet ve paralelciler gösteriliyor. Suriye ile hava sahamızı bir Rus uçağını 17 saniye ihlal etmesini angajman kurallarını uyguladık diye düşürüldük. Bu uçağı düşüren pilotun paralelci olduğunu iddia eden AKP´liler oldu. En sonunda cumhurbaşkanı ?bir pilotun hatası yüzünde Rusya ile ilişkilerimiz bozuldu? diyerek. Uçağın düşürülmesini pilota yüklediler. Hiçbir pilot böyle bir riski göze alıp da kendiliğinden tetiğe basamaz. Tetiğe basmadan önce mutlaka emri teyit ettirmiştir. Bu kulenin kayıtlarında vardır.

Sayın savunma bakanı orduyu töhmet altında bırakacak bir açıklama yaptı. Bu ithamına açıklık getirmesi gerekir. Ordunun bu ithamdan mutlaka kurtarılması gerekir. Genelkurmay başkanının açıklaması bence yeterli değildir. ?Biz aldığımız emirleri daima yerine getirdik? demesini ben yeterli bulmuyorum. Bakan beyin bu konuya açıklık getirmesini istemesini beklerdim. Genelkurmay başkanının orduyu bu ithamdan kurtarması gerekir. Yoksa bütün ordu töhmet altındadır. Şimdi iktidar kendi yaptıklarını unutup birilerinin üzerine suç atılmaya çalışılıyor. İktidar değil miydi? Ordunun iç hizmet kanunda değişiklik yapan. Ordunun yaslarla belirlenmiş olan Türkiye cumhuriyetini korumak ve kollamak görevidir. Şeklinde o maddeyi değiştiren iktidar değil miydi? Ordunun görevi dışarıda gelen tehditlere karşı ülkesini korumaktır şeklinde değiştirildi. Bunun anlamı da içerdeki olaylara karışmayacak değil midir? Ordunun elinden operasyon yetkisini alan iktidar değil mi? Mahalli seçimlerden önce içişleri bakanı doğu illerinin valileri ile bir toplantı yaptı. O bölgenin sorumlusu jandarma komutanı da o toplantıya çağrıldı. Jandarma komutanı içişleri bakanına ?PKK militanları köylere yerleşti. İlçelerin 15- 20 KM yakınlarında dolaşıyorlar. Emir verin. Onları oralardan def edelim? dediğinde. İçişleri bakanından aldığı cevap, ?sakın ha barış sürecine zarar verecek bir eylem yapmayın? olmuştur. Valiler verilen operasyon yapma yetkisi sayesinde ordu kışladan çıkmaz hale getirildi. Komutanların gördüğü lüzum üzerine valilere den operasyon yapma izni isteyenlerin istekleri geri çevrilmedi mi?

Valilere PKK ya operasyon yaptırmayın talimatını iktidar vermedi mi? Ordu kışladan çıkmaz iken. Ve operasyon yetkisi yok iken ordu ne yapacaktı? Siz izin verseniz de, vermeseniz de, biz operasyon yapacağız mı diyeceklerdi? Böyle bir şey söylen komutan hakkında hemen soruşturma açılırdı. Şimdi sayın savunma bakanı ? görev verilip de şehit veririz diye görevi yerine getirmeyenleri de biliyoruz? demekte nerede çıktı? Orduyu hem görevini yapmamakla hem de korkaklıkla itham etmiş olunmuyor mu? Ordu personelleri korkak olsalardı. Asker olmazlardı! Bu savunma bakanının verdiği demeç talihsiz bir demeçtir. Kendilerini temize çıkarmak için verilmiş bir demeçtir. Bu konuya bakan bey mutlaka bir açıklık getirmelidir. Çünkü Türk ordusunu kimse korkaklıkla suçlayamaz. Muvazzaf subaylardan birisinin bu demecinden dolayı savunma bakanını mahkemeye vermelidir. Son zamanlarda muhalefetin terör örgütü ile işbirliği yapmakla suçlandığı gibi. Orduda görevini yerine getirmemekle suçlanır oldu. Şehitlerimizi bu demeçle kemikleri sızlatılmıştır. Hiç biriside bu demeç için konuşmuyor. Muhalefet dile getiriyor. Amma muhalefeti gale alan olmuyor. Sanki muhalefet milletin temsilcileri değilmiş gibi muamele yapılıyor. İktidar bu olayların müsebbiplerini buldu. İktidarın hiçbir hatası yokmuş. İntibasını yaratarak millete karşı kendilerini aklıyorlar. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16 ? 06 ? 2016 Mustafa KOÇAL.

   

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44