Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


OLDUĞU GİBİ GÖRÜNMEK

OLDUĞU GİBİ GÖRÜNMEK


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Bir insan ya olduğu gibi görünmelidir. Ya da göründüğü gibi olmalıdır. Yanardöner olmamalıdır. Bukalemun gibi bulunduğu ortama göre uymamalıdır.

Üniversite rektörü bir bayan başını örttü. Hiçbir yerden tepti gelmedi. Gelmemesi de normal çünkü hiç kimsenin başörtüsü ile derdi yok. Hanımefendi belli bir yaşa gelmiş. Hidayete ermiş başını örtmüş. Bu insanların yaşam koşulları içersinde olan bir duygudur. Bu bayanın başını örtmesine AKP milletvekilinden tepki geldi. Ne imiş? Bu rektör cemaatin safındaymış. Görevden alınmamak için başını örtmüş. Milletvekili rektörü göründüğü gibi olmamakla itham ediyor. Şayet bu vekilin söylediği doğru ise, rektörde olduğu gibi görünmeyip, göründüğü gibi olmakla milleti kandırmış oluyor. İnsanın içi başka dışı başka olmamalıdır.

Önemli olan insanları yaratandan dolayı, yaratılanı sevmektir. Menfaat karlığında oluşan sevgi, sevgi değildir. Allah için sevilir! Allah için buğ’uz edilir. Dindar görüneceksiniz! Fakat didarlığın vecibelerini yerine getirmeyeceksiniz. İşte buda olduğu gibi görünmemektir. Göründüğü gibi olmakla karşısındakileri yanıltmaktır. Didarlık başkadır. Dincilik başkadır. İslamiyet’in vecibelerini yerine getirenler dindardır. İnancına göre hareket edenler ise dincidir. Allahın emir ve yasaklarını harfiyen yerine getirmek. Müslümanlıkta olduğu gibi görünmektir. Nedir Allahın emirleri? Farz, vacip ve sünnetleri yerine getirmek. İnsanları yaratandan dolayı sevmektir. Pekiyi başlıca yasakları nelerdir? Olduğu gibi görünmeyip, göründüğü gibi olarak insanları kandırmaktır. Hak yemek kesinlikle yasaklamıştır. Allah “Tövbe edenlerin tövbelerini kabul eder. Günahlarını af ederim. Üzerinde kul hakkı ve hayvan hakkı olanları, hakkı olanlarla helalleşmedikleri müddetçe af etmem” buyurmuştur. Âlimlerden birisi “bir insan bütün peygamberlerin ibadetlerini yapsa üzerinde en küçük bir hak varsa cennete giremez” buyurmuştur.

Peygamber efendimiz “rüşvet vermeyi ve almayı, Yolsuzluk yapmayı yasaklamıştır” bunlara uymayanlar hak yemiş sayılır. İnsanlara adil davranmamak, insanları hakir görmek, aşağılamak, ayrımcılık yapmak, komşusunun hakkına hukukuna riayet etmemek valesi kelam insanları üzecek her türlü olaylar yasaklanmıştır.

Ben Müslüman’ım diyen bir kişi bulara dikkat etmek mecburiyetin dedir. İnsanların malında, canında, ırzında gözü olmayacaktır. Son zamanlarda insanların kabul edemeyeceği bir nikâh şekli ortaya attılar. Önce nikâh nedir? Allahın emrine riayet ederek, erkekle ile kadının rızaları ile hayatlarını ömür boyu beraber geçirmek için yaptıkları anlaşmadır. Son zamanlarda bir muta nikâhı ortaya attılar. Ne imiş bu muta nikâhı? Para karşılığında anlaşarak iki üç saatlik nikâh yapmakmış. Böyle bir olay şeytanın aklına bile gelmez. Böyle bir nikâhla kendilerini kandırabilirler. Amma Allah’ı kandıramazlar. Bazı açıkgözler kanunlardan kendilerini korumak için. Böyle bir yol icat etmişler. Bunun adına sahtecilik denir. Arkadan dolaşmak denir. Helal ile haramı birbirine karıştırmak denir. Bunun adına olduğu gibi görünmemek denir.

Kanun nizam tanımayıp bazı olayları kitabına uydurmakla yalnız kendilerini kandırırlar. Ne Allah’ı, nede olduğu gibi görünenleri kandıramazlar. Böyle hareket edenlerle birlikte olmakta ayni olayların içersinde olmaktır. İki Laz tekne ile balık avına çıkmışlar. Denizde epey açılmışlar balık avlamışlar, dönüşe başlamışlar. O arada şiddetli bir fırtına çıkmış. Birisi başlamış Allaha yalvarmaya sağ salım karaya çıkalım. Allah’ım sana şu kadar balık vereceğim. Her defasında vereceği balığın miktarını artırıyormuş. Arkadaşı “ne yapıyorsun nerede ise bize balık kalmadı” demiş. Sus sesini çıkarma ben “Allah’ı kandırıyorum” demiş. Yukarıda bahsettiğim muta nikâhı da bu balıkçıların olayına benziyor.

İktidarın ne yaptığına da bir türlü akıl erdiremedim. Olduğu gibimi görünmek istiyor. Yoksa göründüğü gibimi olmak istiyor. Demokrasiden özgürlüklerde bahsederler. Demokrasi kuralları uygulanmaz. Özgürlükler kısıtlanır. Rüşvet ve yolsuzluğun haram olduğunu bilirler. Bunlara bulaşanları koruma altına alırlar. Onun için bazı şeyleri anlamakta zorlanıyorum. “Demokrasi bizim için amaç değil araçtır. İstediğimiz istasyona geldiğimizde trenden ineriz” demek olduğu gibi görünmediklerinin göstergesidir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

20- 04 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44